Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79025)

  1. Poštovani, U prilogu Vam šaljem snimak noge. Moj brat je na košarci 'izvrnuo zglob', nakon što ga je pregledao, ortoped mu je rekao da mora da nosi gips 20 dana i nakon toga da ide na operaciju, jer ima neki stari prelom za koji on i nije znao. Na osnovu snimka, zaključio je da treba da se otkloni neka kost koja se odlomila i sada je to takozvana, 'šetajuća kost'. Interesuje me, Vaše mišljenje. Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • Poštovana

      Izuzetno je teško protumačiti  ovakava snimak bez kliničkg pregleda.

      Potrebno je doci na pregled i onda načiniti procenu  

      Ako se radi o prelomu baze V metatzarsalne kosti odluku o operativnom lečenju se može doneti tek nakon pregleda i razgovora sa pacijentom.

       

      S poštovanjem

  1. Poštovani,

    Već duže vrijeme imam bol i krckanje u ključnoj kosti. Uradio sam RTG ramenog pojasa, molim Vas da mi kažete da li se na RTG snimku išta vidi sto bi moglo isprovocirati tegobe koje sam naveo. U prilogu RTG snimak.

    Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • POštovani

      niste naveli koji deo, kakav je bol da li se javlja iz punog zdravlja ili pri provokaciji, ili sl.

      Prema rtg snimku  postoje radiološki znaci ranih blažih degenertivnih  promena u akromioklavikularnom zglobu (prema ramenu) .

      ako imate bol i otok sa unutrašnje strane pogotovo ako vas intezivno boli, potrebno je da odete na pregled kod ortopeda ili  grudnog hirurga ( najčešće je u pitanju Sy Tietze)

       

      Za više informacija potrebno je da dodjete na pregled

       

      S poštovanjem

  1. Postovanje. Imam plantarni fascitis koji me muci vec 7 meseci svakodnevno jer se bolovi ne smanjuju. Odradila sam snimak koji je potvrdio dijagnozu, primila 2 injekcije Diprofosa za mesec dana, odradila 3 sok-vejv terapije, stavljam hladne obloge, nosim ortopedske, silikonske uloske, popila nekoliko vrsta lekova i koristila isto toliko gelova...i i dalje nema poboljsanja u smislu da imam svakodnevne bolove, ne mogu da obavljam poslove i hodam a da
    se ne oslanjam na prste, po ceo dan sam u patikama sa vazdusnim djonom a nocu spavam sa necim sto bih mogla nazvati ortozom u domacoj radinosti koja mi olaksava koracanje posle spavanja. Sta predlazete za ovaj mali problem koji pravi velike probleme? Srdacan pozdrav

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • POštovana

      Vaš problem nije u predelu plantarne fascije , tamo se samo  javlja bol.

      Vaš problem je najverovatnije u ledjima ili sakroilijačnom zglobu, zadnjoj loži donjihi ekstremiteta,  koji se projektuje prema stopalu. Nrp ne možete da dohvatite patos a da ne savijete kolena ili slično. Naglasite ako imate povremene glavobolje ili povećan pritisak.

      Naime, plantarna fascija je završetak tzv torakolumbalne fascije koja se proteže bukvalno od  glave do vrha nožnih prstiju i međusobno komunicira prekom mreže krvnih sudova i nerva sa mnoštvo "mikrožiroskopa".

      Potreban je pregled i traganje za mestom uzroka bola, plantarna fascija je samo posledica nečeg drugog.

      Osnovni tretman treba da bude miofascijalni tretman, ev. triger terapija ili PNF terapija.

       

      S poštovanjem

  1. Pozdrav,interesuje me sledece: udario sam mali prst na nozi i vec 10 dana se ne vraca u normalu otok je spao i ne boli me (ne koristim nista za bolove) ali me boli prednji deo stopala kad stanem na njega i ako stojim par min krece da mi modri ta noga.Pa me zanima da li da ostavim to tako i jel to vremenom se vrati u normalu ili da se obratim lekarima(nemam zdravstveno osiguranje). Hvala unapred.

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • Poštovani

      Verovatno se mislili  da se mali prst "nevraća na mesto" u svoju prirodnu poziciju. 

      POtrebno je da uradite pregled i RTG moguće da se radi o prelomu proksimalnog članaka malog prsta sa pomeranjem ulomaka.

      Ako je to  potrebno je uraditi repoziciju prsta i stabilisati ga uz 4. prst, rasteriti se od  oslonca na prednji deo stopala.

      S poštovanjem

  1. Poštovani doktore(doktorice), Volio bi da mi protumačite ovaj snimak

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • POštovani,

      vrvlo je teško tumačiti snimak bez kliničkog pregleda. Snimak nije zadovoljvajućeg kvaliteta

      Na ovom snimku ( samo AP snimak  levostarnog skočnog zgloba) ne vide se sigurni znakovi povrede koštanih struktura,prisustva edema ,kao ne neprirodnih kalcifikacija. MOže se postaviti sumnja na subhondralu leziju medijalnog segmenta talusa , ali se mora načiniti korelacija sa kliničkim pregledom, snimkom iz drugog pravca kao i ev. snimak  druge noge.

       

      S poštovanjem

Prikazano 6-10 od ukupno 499 pitanja