Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80637)

 1. Poštovani danas sam stavila lek na donjoj sestici, i kada sam ispirala kod zubara imam osjećaj da nisam dobro isprala i da su mali sitni djelici leka ostali u mojim ustima... I prije neki sat vremena kada sam prala zube uočila sam dvije tri tačkice bele kao lek izmedju donjih jedinica i dvojaka, pokušala sam koncem i četkicom da maknem ali ne moze. Da li je moguće da se djelici leka koji se ne isperu dobro zaglave izmedju zuba?

  Odgovoreno: 29. 05. 2020.
 1. Poštovani,

  Gornji desni umnjak je počeo da mi izbija i mislim da mi pomera sve ostale zube u vilici, da li je moguće da zbog toga imam osećaj utrnulosti desne strane vilice, glavobolje i blagu vrtoglavicu ? U prilogu cu Vam poslati svoj ortopan snimak star oko godinu dana. Hvala, Podrav !

  Odgovoreno: 27. 05. 2020.
 1. Poštovani,

  Pre 5 dana imala sam resekciju korena zuba (35). Intervencija je prošla dobro i oporavak ide dobrim tokom. Zanima me da li je u redu da rez koji ide preko donje usne bude više osetljiv i bolan, natečen i crven nego desni (koje su posle ovoliko dana u odličnom stanju)? Usna je jako bolna, toliko da jedva govorim i jedem, Da li je u redu ispirati čajem od žalfije? Svakako idem na kontrolu kod oralnog hirurga za nekoliko dana, ali bih volela da znam samo da li treba da brinem ili ne.

  Hvala mnogo na izdvojenom vremenu!

  Odgovoreno: 26. 05. 2020.
  • Tesko je reci ovim putem, neke tegobe moraju biti. Pristup za pomenuti zub je nezgodan i zahteva preparaciju mekih tkiva obraza i usne. U nekim slucajevima se cak i ne radi, zbog otezanog pristupa. U redu je ispiranje zalfijom, a nije naodmet da odete na kontrolu i ranije.

 1. Poštovani, polomio sam plombu na gornjoj prednjoj jedinici koja je stojala 5 godina. Pošto treba da stavim fiksnu protezu koje je najbolje rešenje za tu jedinicu. Navedeni zub sam polomio sa 8 godina i od tada sam promenio između 7-8 plombi. Pošto sutra idem kod stomatologa da li će on moći privremeno da mi stavi plombu.

  Hvala unapred na odgovoru.

  Odgovoreno: 25. 05. 2020.
 1. Bolovi nakon operacije zuba
  Pitanje broj: #169828

  Imala sam operaciju donje osmice prije 8 dana koja je bila užasno bolna. 2 anestezije nisu pomogle. Od kako je završena operacija i danas imam bolove. Pijem Ketonal svaka 4 sata. Glava, vilica i rana me očito jako bole. Konci su vađeni 7. dan i sve je bilo ok. Dali su mi i antibiotik Amiksoklav. Ništa ne pomaže. Kada će bol proći i zašto me boli već 8 dana od operacije? 

  Odgovoreno: 21. 05. 2020.
  • Potrebno je da se javite nadležnom lekaru na kontrolu, i da objasnite tegobe. On je najviše upućen u to šta je radio, i šta možete očekivati u postoperativnom periodu.

Prikazano 1-5 od ukupno 1272 pitanja