Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (89946)

 1. Prije 4 godine sam popravljala plombe na dva prednja zuba desno. Jedna ploma je isla malo visocije nego sto je trebalo prema desnima. Posle mjesec dana sam osjetila nesnozljive zigove koji su kratko trajali i nestali. Ponovili su se u nekim razmacima od dva , tri meseca. Pre godinu dana pocela sam osecati zigove oko dvojke desno koji su bili i bolni i cesti. osetila sam i kao strujne udare prskajuce i nesnosljive u dva tri navrata. Moj zubar me poslao kod endo dentologa koji mi je tretirao kanale i na dvojci i na jedinici zbog sigurnosti da on ne izaziva bolove jer je bjegova plomba visocija. Posle njega zubi su reagovali uz varnicenje nerava. Pila sam antibiotike dva puta posle i jednom prije tretmana kanala. Malo se posle smiri pa ponovo zigovi. Onda su mi poceli i zigovi oko trojke koju sam na kraju izvadila pre mesec ipo dana. Posle toga su mi poceli intenzivniji zigovi u obliku prskalice, varnicenja . Trenutno imam nepodnosljive zigove koji su konstantni i nepodnosljivi. zigovi polaze uvek sa vanjske strane izvadjenog zuba, trojke desno , pa prema korjenu koji se nekada pretvore u kao strujne sokove. Ne mogu ni jesti, ni pitati, mrdati , dodorivati to mesto, nista. za tri sedmice sam smrsala 6-7 kg. Mozete li mi odgovoriti sta bi to moglo biti i sta raditi. Hvala

  Odgovoreno: 29. 11. 2023.
 1. Dobar dan.Pre 8 dana mom sinu je izvadjen zub sedmica,zbog visoke temperature i bolova,otoka kojinse pojavio nakon vadjenja,dobio je 5 injekcija Deksametazona.Sada sam primetila da ima pojacanu potrebu za snom.Dali je to povezano sa injekcijama? Hvala

  Odgovoreno: 27. 11. 2023.
  • izmucen je temperaturom najverovatnije. Inace sam zacudjen da mu je davan Deksametazon, jer se izbegava davati usled smanjenog imunog odgovora na infekciju. Sve u svemu, pustite ga da se odmori a ako treba zakazite i jednu kontrolu kod nadleznog lekara.

 1. Poštovani,pre par dana mi je plombiran zub ali ja kada sa unutrašnje strane jezikom dodirnem zub osećam neravninu,kao procep ili rupicu,da li je moguće da mi doktor nije lepo zub plombirao i da je to mesto propustio?Par puta sam tokom jela osetila gorak ukus u ustima kao da mi kroz taj procep izlazi taj lek što je ispod plombe,taj gorak ukus osećam.Da li bi zubar morao da mi skida celu plombu pa da mi plombira taj zub ponovo ili može samo to mesto popuniti?

  Odgovoreno: 27. 11. 2023.
 1. Poštovani,

  Povremeno se jave upale u predelu umnjaka i desni koje brzo prođu i pomaže mi ispiranje hidrogenom. Umnjaci su nikli odavno, a na pregledu mi je rečeno da su urasli u meso i da se tu zadržava hrana i stvaraju "džepovi". Da li takve umnjake treba vaditi? Znam da bez ortopana i pregleda ne možete konkretno reći, ali zamolila bih makar za uopšteni savet o tome kada se preporučuje vađenje umnjaka. Imam 34 godine. Hvala!

  Odgovoreno: 27. 11. 2023.
 1. Poštovani. Pre dva meseca otprilike sam radila na gornjoj vilici i sa leve i sa desne strane mostove da pokrijem nedostatke. Medutim od samog starta sa leve strane kao da se nešto pomerao, i posle mesec dana su krenuli jaki bolovi. Otišla sam na kontrolu ona je rekla mora da lečimo nosač upalio se živac. Busila je kroz krunicu i za vreme lečenja se most rasklimao pa ga je ponovo cementirala ovog puta privremeno. Ispirala lečilila i pre neki dan mi se upalio desni most sa tim što je ovog puta nateklo. Ona mi je dala clindamicin i pronizon i reklata je reakcija dešava se. Sinoć sam išla na kontrolu dodala mi je i panklav pa će da leči od nedelje i njega i rekla mi je da danas uradim ortopan inače po prvi put od kad smo krenule proceduru brušenja. Molim vas dajte mi savet. Dali je to baš tako da se to dešava da se upali živac, dali da potražim novo mišljenje lekara ili da budem strpljiva da to ona završi. Jako se loše osećam i izmrcvareno hvala unapred na savetu.

  Odgovoreno: 25. 11. 2023.

Prikazano 1-5 od ukupno 1959 pitanja