Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78814)

 1. Imam 20 godina, ne pušim, ne pijem, nikad nisam uzimao narkotike. Prije nekih godinu dana mi se pojavio nekakav vazduh u ušima po ustanjaju iz kreveta i krenule su tegobe kao što su vrtoglavica ne klasična nego zanošenje neko, smeta mi svjetlost, kada se stvari pomjeraju brzo, mučnina, podrigivanje stalno. Snimao sam glavu, vrat, kičmu na mri, sve u najboljem redu, osim na vratu blaga spondiloza. Snimao EEG glave, zile vrata, snimao srce i uši komplet, čak i kaloriski test i sve u redu. Dok mi nije prije neki dan jedan prijatelj rekao da tegobe mogu imat od zuba umnjaka koji nije izrastao ili od viličnih zglobova, jer su meni zubi u dosta lošem stanju. Onda sam išao i snimio čitavu vilicu, pokazalo je odmah potpuno impaktiran umnjak desno koji gura zube ostale i koji je bukvalno okrenut nekako. Meni su zubi dosta krivi inače i zapušteni( strah) boli me često u viličnim zglobovima do usiju i iza usiju, zuji mi često u ušima na pokrete vilice. Kada god zijevam pucketa mi iz usiju. Da li je moguće da te tegobe koje sam opisao mogu imati od zuba i vilice? 

  Odgovoreno: 26. 08. 2019.
 1. Imam jedan liječeni zub bez živca koji je pukao i jedan koji je samo pukao i zanima me je li sigurno do popravka koristiti vodice za usta u smislu da te aktivne tvari ne uđu u krvotok ili na materijal ispuna živca ili bilo kakvav drugi problem napravi? Riječ je o antibakterijskoj tekućini za ispiranje usta., Listerin i Curaspet.

  Odgovoreno: 13. 08. 2019.
 1. Kost koja viri nakon vadjenja zuba
  Pitanje broj: #163166

  Pre 5 dana sam vadila donju sedmicu, vadjenje zuba je bilo prilično teško i komplikovano po rečju datog stomatologa. Rana u suštini lepo zarasta, ali sa unutrašnje strane vilice iza mesta gde je bio zub imam delić kosti koji viri i jezik nekako stalno beži tamo, interesuje me zašto se to dešava i da li postoji način da se to reši? 

  Odgovoreno: 26. 07. 2019.
 1. Bele tačkice na desnima iznad zuba
  Pitanje broj: #163076

  Pre mesec dana su mi se pojavile 3 bele tačkice na desnima iznad jedinica, kao i bela linija iznad dvojke. Ne osećam nikakve simptome, ne boli me. Posetila sam stomatologa i rečeno mi je da nije ništa, da samo ispiram čajem od žalfije i da što pre moram da promenim navlake na obe jedinice i obe dvojke (imam ih već 8 godina) jer nisu lepo nalegle, odvojene su od zubnog mesa 3-4 mm i da može doći do infekcije. Možete li mi reći šta može biti uzrok ovih pojava na desnima ?

  Odgovoreno: 19. 07. 2019.
 1. Nabrekline na jeziku
  Pitanje broj: #163007

  Posetio sam dva stomatologa zbog promene koju sam uočio na jeziku u poslednjih mesec i po dana. Naime, kada se probudim sa desne strane jezika imam nabrekline (bele boje), koje formiraju liniju (nalik čvorovima). Jutros se linija javila i na levoj strani. Stomatolozi su mi reskli da su u pitanju otisci mojih zuba. Da je očito da jezikom pritiska zube i da je to posledica. Da će se povući vremenom.

  Medjutim, da li zbog toga što previše o tome mislim ili što nisam u Srbiji već na proputovanju po Aziji, neophodan mi je Vaš savet i kako i da li je moguće ovoga se resiti?

  Napominjem da sam pre nekoliko dana odradio navlaku za donje zube (silikonsku) - njen je efekat krova, ne umanjuje formiranje navedenog oštećenja. Navodim i to da su nabrekline najveće ujutru nakon što se probudim, a u toku dana se smanje (nekada skoro da i nestanu). Imam kod sebe Daktanol, ali ne znam da li bi mi on u ovom slučaju pomogao? Počeo sam da mažem Gingival gle i ispiram usta čajem od zalfije. Nažalost, nema mnogo efekta.

  Odgovoreno: 12. 07. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 1187 pitanja