Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78666)

 1. Bele tačkice na desnima iznad zuba
  Pitanje broj: #163076

  Pre mesec dana su mi se pojavile 3 bele tačkice na desnima iznad jedinica, kao i bela linija iznad dvojke. Ne osećam nikakve simptome, ne boli me. Posetila sam stomatologa i rečeno mi je da nije ništa, da samo ispiram čajem od žalfije i da što pre moram da promenim navlake na obe jedinice i obe dvojke (imam ih već 8 godina) jer nisu lepo nalegle, odvojene su od zubnog mesa 3-4 mm i da može doći do infekcije. Možete li mi reći šta može biti uzrok ovih pojava na desnima ?

  Odgovoreno: 19. 07. 2019.
 1. Nabrekline na jeziku
  Pitanje broj: #163007

  Posetio sam dva stomatologa zbog promene koju sam uočio na jeziku u poslednjih mesec i po dana. Naime, kada se probudim sa desne strane jezika imam nabrekline (bele boje), koje formiraju liniju (nalik čvorovima). Jutros se linija javila i na levoj strani. Stomatolozi su mi reskli da su u pitanju otisci mojih zuba. Da je očito da jezikom pritiska zube i da je to posledica. Da će se povući vremenom.

  Medjutim, da li zbog toga što previše o tome mislim ili što nisam u Srbiji već na proputovanju po Aziji, neophodan mi je Vaš savet i kako i da li je moguće ovoga se resiti?

  Napominjem da sam pre nekoliko dana odradio navlaku za donje zube (silikonsku) - njen je efekat krova, ne umanjuje formiranje navedenog oštećenja. Navodim i to da su nabrekline najveće ujutru nakon što se probudim, a u toku dana se smanje (nekada skoro da i nestanu). Imam kod sebe Daktanol, ali ne znam da li bi mi on u ovom slučaju pomogao? Počeo sam da mažem Gingival gle i ispiram usta čajem od zalfije. Nažalost, nema mnogo efekta.

  Odgovoreno: 12. 07. 2019.
 1. Četvorka gore desno mi je većim delom pod plombom. Moj stomatolog mi predlaze da se umetne titanijumski anker ili fiberglass. Na meni je da odlučim šta ću od ta dva. Nažalost ne postoji puno informacija na srpskom jeziku o ovim zahvatima. Zanima me šta je bolja opcija, obzirom da su meni najbitnije osobine dugotrajnost, izdržljivost i neprimetnost. Ukoliko postoji i neka treća bolja opcija spreman sam i na nju. 

  Odgovoreno: 10. 07. 2019.
 1. Možete li mi reći Vaše mišljenje šta bi mogla biti ova kružna promena sa donje, leve strane trećeg zuba?

  Odgovoreno: 04. 07. 2019.
 1. Danas sam bila kod zubara, pošto mi je ispala plomba, ustanovio je da su na zubu pored upaljene desni i ne može ništa da uradi povodom popravljanja plombe. Prepisao mi je dva antibiotika, amoksicilin i ovargil, pa me zanima da li je to jaka kombinacija, s obzirom da nemam nikakav bol u zubu?

  Odgovoreno: 04. 07. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 1184 pitanja