Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81332)

 1. Molim Vas dali mi mozete reci kakvi su moji nalazi molim vas vase misljenje.

  Odgovoreno: 22. 09. 2020.
  • Poštovana,

   nalaz se može tumačiti samo uvidom u prethodnu medicinsku dokumentaciju kao i medicinski izveštaj lekara koji je obavio pregled i uputio Vas na snimanje.

   Opisano zasenčenje može biti i rezultat upale.

   Javite se lekaru koji je tražio snimak dabi se odredila dalja terapija,ili eventualno dalje dijagnostičke procedure.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović-radiolog

 1. Pozdrav, imam bolove u donjem desnom delu stomaka ,koje su nekada jačeg a nekada šlabijeg inteziteta, Urađen ultrazvuk i saopšteno mi je da je u pitanju kila ,zatim jeđan hirurg preporučuje operaciju ,drugi izjavljuje da to nije kila i da je sa mnom sve u redu. Molim Vas da li mi možete reći da li na ovom UZ postoji kila/bruh (herina inguinalis 1.dex susp.) ? Hvala unapred.

  Odgovoreno: 22. 09. 2020.
  • Poštovani,

   ako je na ultrazvučnom pregledu viđena kila,mislim da trebate da poslušate savet hirurga,jer je on taj koji procenjuje kada je vreme za operaciju.

   Na žalost nalaz se ne može tumačiti sa slike,već u toku pregleda.

    

   Sve najbolje,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Molim vas za objasnjenje vezano za mamu jako se plasim?? Bradice obostrano uvucene za koje pacijentknjinja zna vise od 20 godina.. Obostrano u dojkama dobro razvijeno zlezda no tkivo koje je u fazi atroficnih promena. U predelu spoljnih kvadranata leve dojke izdvaja se solidna tumor ozna promena nepravilnih ivica heterogene strukture sa pojedinačnim hipoehogenim manjim regijama,bez bez posteriorne senke niti hiperehogene ivice.. Dopler signalizacija okoline tumorozne promene uredna.. U aksili işte strane (leve) reaktivne lgl od 10 do cca 16mm.Ostalo tkivo leve dojke pokazuje pojedinacne mikrociste sa pojedinačnim kalfikatima. Dena dojka:Pojedinacne mikrociste u skrukturi jednog zledanog lobusa hipoehogena regija do 8mm..U aksili desne ruke reaktivne lgl do cca 16mm..Koza podkozni prostori i pektoralna fascija slobodni.. Molim objasnjenje molim vas.. Dg tu mammae lac. sin. non tecificata

  Odgovoreno: 14. 09. 2020.
  • Poštovana,

   Vaša mama mora da što pre uradi mamografiju dojki i da se javi na pregled kod Hirurga.

   Ukoliko ta promena nije postojala na prethodnim pregledima,svakako se savetuje patohistološka provera ,odnosno operacija,gde će Patolog reći o kakvoj vrsti promene se radi.

    

   Sve najbolje,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

    

 1. Dobar dan. Sta znaci sledece(u pitanju je osoba od 18god kod koje je skoro dijagnostikovana fokalna epilepsija sa prostim parcijalnim napadima ali sa tendencijom ka sekundarnoj generalizaciji):

  MR endokranijuma - pokazuje lako izmenjen IS periventrikularno,okcipitalno,izrazenije sa leve strane. Radiolog nam cak to nije ni rekao(rekao je da je sve savrseno) vec kad smo odneli nalaz kod Doc. Neurologa koji je strucan za epilepsije, on nam je pogledao MR i napisao to za nalaz ali je rekao da je ovako magnet glave ok. Sta znaci to lako izmenjen IS periventrikularno,okcipitalno,izrazenije sa leve strane?

  . Inace rodjena pod hipoksijom/asfiksijom i reanimirana.

  Odgovoreno: 04. 09. 2020.
  • Poštovana,

   moguće je da opisani nalaz odgovara sekvelama asfiksije pri samom rodjenju,ali takodje mogu biti i epileptični fokusi.

   Svakako je potrebno praćenje i redovne Neurološke kontrole.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Dobar dan .pre deset dana sam se javila kovid ambulanti u Smederevu.Imala sam u grudima osećaj blagog gušenja,počeo je ukus da mi se muti i kašalj suvi u trajanju od pila satađU ambulanti su mi izvadili krv,snimili pluća.Šaljem vam prilog .Nakon dobijenih rezultata dali su mi klacid,jer u izveštaju radiologa piše da je bronhitis.Posle dva dana sam se opet javila sa stezanjem u grudima,i temp 36.9.Ponovili su krvnu sliku,bila je uredna,još bolja nego pre dva dana.I rekli su mi ako mi je dobro da se ne javljam ponovo.Deset dana je prošlo od te srede,meni jeste bolje,nemam otežano disanje ali me stalno peku oči,nemam povišenu temperaturu.Molim da mi protumačite nalaz radiologa. Nisu mi radili pcr test jer nisam imala indikaciju za korona virus.

  Odgovoreno: 04. 09. 2020.
  • Poštovana,

   moguće da ste imali bronhitis i prehladu,jer nije jasno napisano da imate upalu pluća.Obzirom da se sada osećate dobro,mislim da ne treba da ponovo slikate pluća

   Ukoliko Vas peku oči,moj savet je da se javite Očnom lekaru,sezona je alergija i moguće da ste alergični na neki od aktuelnih alergena ili je u pitanju neka druga infekcija oka.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

Prikazano 1-5 od ukupno 339 pitanja