Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79127)

 1. Prvi pregled dojki kod radiologa
  Pitanje broj: #164431

  Imam 28 godina i nikada nisam pregledala dojke. Koja je najbolja dijagnostika, obzirom da ne razumem razliku izmedju mamografije, magnetne rezonance i ultrazvuka dojke? Hvala bogu, nemam nikakvih problema sa dojkama, samo želim da se pregledam preventive radi. Nisam rađala.

  Odgovoreno: 21. 10. 2019.
 1. Imam 76 godina, dijabeticar sam sa odlicnim rezultatima secera (5,5). Godinama imam ciste na obe dojke, na svake 2 godine imam ex-rej, zadnji sam imala 12. septembra 2018. i sve je bilo u redu. Nedavno sam napipala na desnoj dojci čvorić i upućena sam na dijagnosticki pregled - 24. jula 2019 , za neki dan regularan termin, za novu mamografiju je bio 12. septembar 2019. to je 2 meseca ranije? Posto ne razumem dovoljno lekare a zelim da budem elementarno obavestena o proceduri i ponovnom ranijem ex-reju - molim Vas , recite mi da li bi na dijagnostickom pregledu mogao prvo, da se koristi ultrazvucni aparat, ili neka druga medicinska dijagnostika, analiza krvi kao alternativa ex-reju? Koliko je često dozvoljeno koristiti ex-rej?

  Odgovoreno: 21. 10. 2019.
  • U Vašem slučaju je potrebno naciniti ultrazvuk dojki ,iz vise razloga Jedan od njih je i orijentacija   koju strukturu dojki imate, a ujedno da se jasno vidi  i zakljuci  kakva je promena koju ste opipali Sledeci, veoma vazan razlog  su osobine ultrazvuka  kao metode koja je bezbolna, neinvazivna, komforna sa mogucnoscu  komunikacije izmedju pacijenta i doktora, a sto bih posebno istakla je nedostatak zracenja  Mamografija kao metoda korisi X zrake, tako da je preporucena  u situaciji kada se sumnje na proces u mlecnim kanalima ili kao screening  ,metoda kod  zena od 50-70. godine i to na 2 godine .

 1. Prvi put sam bila radila snimak mamografije, danas sam dobila izvjestaj i voljela bih da mi ga neko pojasni. U njemu pise sljedece: nativna mammografija obe dojke u dvije projekcije dojke sa fibrolipomatoznom displazijom predominanto lipomatozna, grubr fibrinskekompoentne nema suspektnih sjenki, nema nakupljanja mikrokalcifikata obostrano vidne povecane lgl u aksilama dijagnoza: aspecijalan skrining pregled radi otkrivanja tumora dojke.

  Odgovoreno: 21. 10. 2019.
 1. Postovanje, molim vas da nam podrobnije objasnite nalaz lekara za vrstu pregleda - cds magistralnih arterija vrata. Nalaz glasi: obostrano cca, ica, eca odgovarajuceg kalibra, sa difuznim ivicnim mesovitim fibrolipidnim fibrokalcifikovanim plakovima, u bulbusima i na bifc ica bez znacajnijih hemodinamskih poremecaja, fizioloskog smera. Aa vertebrales obostrano niskih sistolnih brzina protoka, fizioloskog smera sa znacima kompresije. Nalaz je od moje bake. Unapred veliko vam hvala i srecni praznici.

  Odgovoreno: 16. 07. 2015.
  • Poštovana,
   Nalaz cds magistralnih arterija vrata vaše bake govori o ateropsklerotičnom procesu arterija koje snabdevaju mozak i lice krvlju, koji sužava širinu ali ne do te mere da bi poremetioo protok ka mozgu.
   jedino vertebralne arterije koje prolaze kroz tunele na poprečnim nastavcima pršljenskih tela vratnog dela kičme pro rotaciji glave imaju kompromitovan i slabiji protok.
   sve te promene vezane su za njene godine.
   ukoliko ima izraženije tegobe odvedite je kod neurologa.
   Pozdrav

 1. Stopala otiču u gorlnem predelu do prstiju u malom obimu, ali primetnom. Mali otok i oko skočnog zgloba. Na snimku desnog koje me i bili piše: uočavaju se osteoartikularne promene srednjeg stepena, sa kalcifikovanim pripojem ahilove tetive (spina achili pedis dex.) svi biohemijski rezultati su uredni-za bubrege, reumu, kao i eho srca. Molim za komentar. Hvala.

  Odgovoreno: 16. 07. 2015.
  • Poštovana,
   Promene koje su opisane na snimku su degenerativne prirode, u obzir dolazi fizikalna terapija.
   zbog otoka stopala koji pominjete potrebno je uraditi i dopler krvnih sudova nogu.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 275 pitanja