Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (83750)

 1. treba da uradim UZ mekih tkiva dorzuma desne sake molio bih telefon za kontakt

  Odgovoreno: 05. 08. 2021.
 1. Poštovanje, imam 21 godinu, išla sam doktoru zbog povišenog bilirubina, malo i željeza. Upućena sam između ostalog i na rtg pluća: Na pl. parenhimu vidi se naglašen bronhovaskularni crtež. Koreolirati nalaz sa kl.slikom i lab.obradom.

  Molim Vas za pojašnjenje.. Od lijekova uzimam kontracepcijske pilule, pušač nisam. Hvala.

  Odgovoreno: 07. 06. 2021.
  • Poštovana,

   naglašen bronhovaskularni crtež može biti i fiziološki.

   Ukoliko nemate povišenu temrp. kašalj,nema te razlog za brigu.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Dobar dan. Moje pitanje je sledece. Napipala sam na vratu kvrgu sa leve strane i otisla kod lekara opste prakse. On me me poslao na magnetnu rezonancu i rezultat je bio: u Va predelu nespecificni limfanesntis koli s obe strane jaci sa leve. Rezultate je poslao kod moje doktorke koja mi je prvo rekla da je sve u redu,a onda nakon što sam ja izrazila vecu zabrinutost ona je rekla ne zna sta sad jedino biopsija. Otisla sam odande jako slabo ubedjena da je sve u redu. Moje pitanje je da li na MR moze da se vidi ukoliko je u pitanju neki malignitet. Ja sam zenskog pola, 32 godine. Jos da dodam da su mnogi u mojoj familiji imali razne kancere. Trenutno imam stomacnih problema u vidu napetosti, gasova i retke stolice jednom do dva puta dnevno. Unapred zahvalna!

  Odgovoreno: 07. 06. 2021.
  • Poštovana,

   ja razumen Vaš strah,ali da li je nešto maligno ili benigno jedino nam može reći Patolog nakon patohistološke obrade uzorka tkiva koje mu se dostavi.

   Možda da pre nego uradite biopsiju,odete kod Infektologa ili Hematologa,jer se može raditi i o infektivnim agensima.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Poštovani, molila bih Vas da mi protumačite radiološki nalaz: Obostrano bazalno naglašena bronhovaskularna šara levo bazalno retke trakaste senke, suspektno početnezapaljenske Hilusi vaskularni, normalne širine. Srčana senka poprečno polozena. Nema znakova pleuralnog izliva.

  Th: Isoprinosine tbl 3x2 7 dana.

  Hvala

  Odgovoreno: 28. 04. 2021.
 1. Dobar dan,imam jedno pitanje ako mi mozete odgovoriti. Pre 5 dana napipala sam kuglicu na vratu sa desne strane ispod vilice. Dobila sam uput za eho vrata,jutros sam bila na ul.zvuku i nalaz glasi ovako: desno submandibularno prisutan kompleks IgI.9mm 12,3mm i 8,1mm Levo submandibularno prisutna 9,9mm. Recite mi samo da li je za ovo potrebna operacija neka,da se sanira ili tako nesto,uputili su me kod Infektologa pa posle kod Hirurga,inace nisam bila bolesna zadnjih 4 meseca,sa zubima nemam problem. Hvala na odgovoru

  Odgovoreno: 28. 04. 2021.
  • Poštovana,

   ovo su verovatno reaktivne žlezde,koje zahtevaju samo praćenje.Naravno obavite pregled i Hematologa i Infektologa.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

Prikazano 1-5 od ukupno 427 pitanja