Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80844)

  1. Postovani, hteo bih da Vas pitam nesto u vezi ramena I ruke. Pre nekoliko godina imao Sam povredu u teretani pektoralis majora i trapeziusa. Nosio Sam neke trake koje mi je doktor namestio Ali nakon skidanja istih rame mi je idalje padalo I imao Sam utisak da ispada iz kljucne kosti. Sada , posle 6 godina I dalje prilikom vezbanja imam problem malo da Tim I Ono sto bih najvise hteo da pitam jeste to da ruku be mogu skroz ispruziti vec mi je nekako blago zakrivljena u laktu. Da li biste mogli da mi kazete o cemu se radi? Hvala unapred.

    Odgovoreno: 23. 06. 2020.
    • Poštovani,

      treba da uradite ultrazvučni pregled ramena ili MR pregled ramena,da bi se videlo o čemu se radi.

      Verovatno je već hronična promena ligamenata,ali bez uvida u dijagnostiku teško je govoritio čemu se radi.

      Nakon sprovedene dijagnostike,javite se Fizijatru ili Ortopedu radi daljeg lečenja.

       

      Veliki pozdrav,

      dr Ivana Kostadinović

      radiolog

  1. Interesuje me šta u tumačenju rendgenskog snimka sa barijumom znači “u fundusu suspektan nepravilan defekt u punjenju od 24 mm”?

    Odgovoreno: 18. 06. 2020.
    • Poštovana,

      trebali ste poslati čitav izveštaj na uvid.Defekt u punjenju barijumom može da govori u prilog i delova hrane ako ste jeli pre pregleda,ali može ukazivati i na patološka stanja,zbog čega svakako treba da se javite na pregled kod Gastroenterologa i da uradite Gastroskopiju,kako bi se otklonile sve nedoumice.

      Veliki pozdrav,

      dr Ivana Kostadinović

      radiolog

  1. Postovani, Molim vas za savet. Porodila sam se pre 6 meseci i aktivno radim vezbe, trbusnjake zadnja 4 meseca po odobrenju ginekologa. Sa obe strane stomaka od struka na nize pojavilo se dugacko zadebljanje, pod prstima pokretljivo s tim sto sam na desnoj strani primetila danas dok je na levoj prisutno neka 2 mesca. Na desnoj strani je locirano vise ka rebarnom luku i moze da se napipa samo u stajacem polozaju. Radila sam privatno UZ stomaka pre mesec dana. Gastroenterolog je rekla da njoj promena deluje kao zadebljao legament, da su organi normalni i da ako nema tegoba pratim. Nije preporucila skener zbog izlaganje zracenju. Ne znam kome da se obratim da se utvrdi o cemu se radi. Da li treba da ponovim ultrzvuk ili odem kod drugog lekara, druge specijalnosti? Plasi me da nije nesto opasno. Hvala unapred

    Odgovoreno: 17. 06. 2020.
  1. Postovani, molim za iskren savet

    Imam 25 god. Obavljala sam fizicki zahtevan posao. Neposredno pre svega ovoga s korona virusom, povredila sam desno koleno. Iz cucnja, kada sam ustajala., nekako se uvrnulo. samo se culo kao da je nesto jako "puklo". Jak zvuk. Bol, blagi otok i osecaj toplote. Uradjen je rtg snimak i sve je bilo uredno, savet odmor i deep releif mast. Posto me je i dalje jako bolelo, opet sam se obratila i bila mi je odredjena fizikialna terapija 10 dana, sa sumnjom da je napukao meniskus,usled velike nestabilnosti kolena. Receno mi je da uradim magnetnu rezonancu. No zatim je u martu sve ovo krenulo sa vanrednim stanjem. Sada, juni mesec, imam i bolove u ledjima, . U prilog cu vam poslati rtg snimak kicme. Cekam zakazan mri kolena. Najpre vas zelim pitati, cak iako moram operisati koleno zbog meniskusa, jer i dalje imam bolove, ne mogu da se oslonim na to koleno, ;da li smem zbog ledja i dijagnoze : Ispravljena fiziološka lumbalna lordoza, i laka sinistrokonveksna L skolioza i discopathia L4 L5.

    Koliko je uopste ta dijagnoza kicme 'opasna'. Sada nemam samo bol u kolenu, vec i 'isijas' . Duz cele noge i u stopalu. Da li se i desila povreda kolena zbog kicme? Ili usred povrede kolena i nekretanja, ledja su nastradala? Rtg kolena je uredan. Cekam mri snimanje. Molim vas za savet. Veoma zahvalna unapred 🧡

    Odgovoreno: 17. 06. 2020.
    • Poštovana,

      uradite MR pregled kolena kako bi Vaš lekar imao uvid u ozbiljnost povrede i samim tim i lečenje.

      Što se tiče problema sa kičmom,verovatno ste i ranije imali problema,možda to niste ni osećali,obzirom na skoliozu koja je prisutna na priloženoj grafiji.Ne isključuje se mogućnost da je neaktivnost zbog povrede kolena  doprinela pogoršanju stanja sa kičmom.Takodje bi bilo dobro uraditi i MR LS kičme kako bi se utvrdio stepen diskopatije odnosno ozbiljnost situacije.Svakako to nije razlog da odlažete lečenje kolena.

       

      Veliki pozdrav,

      dr Ivana Kostadinović

      radiolog

  1. Postovani, Da li se na Rendgenu pluca ,vide i bronhije,

    Odgovoreno: 12. 06. 2020.
    • Poštovani,

      Rtg snimak pluća je rezultat sumacije svih struktura kroz koje X zraci prolaze na svom putu.Bronhije su ispunjene vazduhom koji je male gustine ,tako da se vidi kao rasvetljenje na snimku,ali da bi se patologija bronhija otkrila kod sumnje na eventualno postojanje tumora,neophodno je uraditi bronhoskopiju i skener pluća.

       

      Pozdrav,

      dr Ivana Kostadinović

      radiolog

Prikazano 1-5 od ukupno 323 pitanja