Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80665)

 1. Poštovani, mama ima karcinom dojke i zakazan joj je scintigrafski pregled skeleta, a pored toga, treba da zakaze CT toraxa i abdomena. Htela sam da Vas pitam koliki sme da bude vremenski razmak izmedju scintigrafije skeleta i CT-a toraxa i abdomena? Hvala Vam

  Odgovoreno: 31. 05. 2020.
  • Poštovana,

   ja razumem Vašu zabrinutost,ali bitno je da Vaša mama što pre obavi sve preglede,kako bi se sagledala proširenost osnovne bolesti i doneo adekvatan plan lečenja.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Postovani, snimio sam rtg pluca i srca. Nalaz: srcana senka uredna polozaja i oblika. Voluminozni pl.hilusi s grubim hilopulmonalnim crtezom obostrano, izrazene njezne trakaste i ovalne senke perihilarno susp upalne etiologije. Fc sinusi slobodni. Molim Vase misljenje, hvala.

  Odgovoreno: 31. 05. 2020.
 1. Najljubaznije vas molim za tumacenje,snimila sam pluca zbog celokupne situacije u vezi sa virusom. Asmaticar sam, koristim relvar i incruse. Danas sam u domu zdravlja uradila snimak,u nalazu pise sledece ( dostavljam vam izvestaj ).Prestravljena sam dal postoji mogucnost prisustva virusa covid..

  Iskreno zahvalna

  Odgovoreno: 31. 05. 2020.
  • Poštovana,

   nalaz Rtg pluća je uredan.

   Javite se nadležnom lekaru da bi se razmotrile tegobe koje imate,kao i epidemiološka anamneza i shodno tome odlučiti da li je potrebno da se testirate.

    

   Sve najbolje,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Nalaz: Pregled radjen po standardnom protokolu za MR dojki uz aplikaciju paramagnetnog kontrastnog sredstva. Dojke voluminozne, gradje po topi ACR C.

  Zljezdani parenhim fibroadenozno izmijenjen. U DD nema jasnog izdvajanja solidnih i cisticnih promjena. Na spoju LK prema GLK parcijalno dilatiran duktus promjera 9×2,9mm, njezno prebojenih zidova, bez intraluminalnog sadrzaja. U DLK dilatiran duktus na duzini od 2.2cm, promjera do 0,5cm, bez intraluminalnog sadrzaja, takodje njezno prebojenih zidova. U LD subareolarno prema DMK obalna promjena koja pretezno sadrzi lipomatoznu, te minimalju zljezdanu komponentu, najvjerovatniji fibrolipom, koji je dobro vaskularizovan, promjera 1.2x0.7cm, dobro ogranicen, prebojen po tipu "plato" krivulje. U GLK intramamarni limfatik promjera 8.5x5mm. Znakova neovaskularizacije i patoloskog prebojavanja u dojkama nema. U obje aksile limfativi lipomatoznog centra, kraceg dijametra do 6mm, nisu suspektni.

  BI RADS 3.

  Odgovoreno: 31. 05. 2020.
  • Poštovana,

   nalaz ukazuje na dobroćudne promene u dojkama koje zahtevaju redovne UZ preglede i mamografkse preglede premapreporukama skrininga.

   Nemate razlog za brigu.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

    

 1. Da li je bezbedno raditi ct urografiju i rendgensku kolonografiju u vremenskom okviru od 3 dana? Pitam zbog kolicine zracenja koja ce biti primljena u tako kratko vreme,

  Odgovoreno: 31. 05. 2020.
  • Poštovana,

   nemate razlog za brigu,bitno je da što pre dodjete do dijagnoze pa samim tim i lečenja.Samo je bitno da se dobro prošistite nakon Rtg kolonografije da se na CT urografiji ne pojave artefakti.

   Sve najbolje,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

Prikazano 1-5 od ukupno 314 pitanja