Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82135)

  1. Postovani, moj otac ima 80 godina, od terapije pije lekove za povisen pritisak, s tim sto duze vreme pije i alkohol u manjim kolicinama i ne svakodnevno. Zadnjih pola godine ima sledece simptome- drhtanje ruku, usporen, kada hoda vuce noge za sobom, usporen i tih govor, depresija, zaboravan, zamenio dan i noc, cesto i kratko mokri. Sumnjam na Parkinsonovu bolest, kada mu spomenem doktora, postaje svadljiv i ne zeli da ide. Molim Vas da mi odgovorite na pitanje ako moze po ovim simptomima sto sam napisala, sta mu se desava??? Srdacan pozdrav

    Odgovoreno: 14. 01. 2021.
    • Poštovana, tremor može biti uzrokovan Parkinsonovom bolešću, kao i usporeno st, kako opisujete, ali i kod ljudi koji dugotrajno konzumiraju alkohol. Kada se tome doda i demencijama i zaboravno st, potreban je pregled neurologa, da, se uključi adekvatna terapija i snimi endokranijuma. Srdačan pozdrav

  1. Dobro vece imam dete 9.god ima trzajeve rukama iz ramena.Rekli su nam da je to mioklonicna epilepsija pije eftil od juna i pokreti nisu prestali od ponedeljka pije i sirup suxunutin i doktorka je rekla da ce morati na odeljenje ako ne bude bolje.Radili smo eeg u budnosti je uredan na spavanju ucestali iregularni paroksizi trajanja do 2 sek.zanima me misljenje jos nekog lekara dali je dobra terapija?

    Odgovoreno: 05. 11. 2020.
    • Poštovana,

      Navedeni dogadjaji mogu odgovarati miokloničnim napadima tj. da se u slučaju Vašeg deteta radi o miokloničnoj epilepsiji. Često ovaj tip epilepsije zahteva primenu više antiepileptičnih lekova kako bi se uspostavila kontrola napada. U nekim retkim slučajevima nije u potpunosti moguće ostvariti punu kontrolu napada. Ovaj tip epilepsije može ponekad biti udružen sa drugim tipovima napada.

      Valproati su lekovi prvog izbora za takozvane generalizovane tipove epilepsije (za koje postoji sumnja da vaše dete ima) ali je neretko potrebno uvesti još neke od antiepileptika u terapiju.

       

      Ostvarivanje adekvatnog poverenja u lekara koji leči i prati Vaše dete je jedan od najbitnijih faktora uspešnosti izlečenja!

       

       

      S poštovanjem,

      Asist. Dr Aleksandar Dimitrijević
      Spec. pedijatar - neurolog / epileptolog
      Služba neurologije
      Univerzitetska dečja klinika Tiršova

  1. Poštovani već duže vreme imam problem sa drhtanjem ruku nesvesticom održavanjem pokreta nekada pisanjem ili korišćenjem pribora za jelo a naj više sa nekim pokretima koji treba precizno da se urade koji zahtevaju koncentraciju.Bavim se frizerskim poslom i već je ovo stanje počelo da ugrožava rad pošto je posao precizan i zahteva koncentraciju.Da li se nešto dešava sa neurološke strane znam da čitanje dijagnoza na internetu nije preporučljivo ali iz mog proučavana problema čini mi se da simptomi kazuju na tremor.Potrebno mi je stručno mišljenje.

    Odgovoreno: 14. 03. 2020.
    • Poštovani, tačno je, simptomi ukazuju na tremor, ali ne i koje vrste. Vama treba detaljan neurološki pregled, da se proceni koja je vrsta tremora u pitanju, uključi terapija za smanjivanje istog i da se napravi dijagnosticki algoritam, tj da se ispita i utvrdi kog je porekla tremor,koji može biti i manifestacija neke ozbiljne bolesti. Srdačan pozdrav

  1. Postovanje. U poslednjih mesec dana, povremeno imam čudne glavobolje. Bol počinje iznenada traje desetak minuta, osećaj kao da mi se glava nalazi u kljestima i da ta kljesta neko steže. Posle toga nastaje pauza od nekih pet minuta a onda strahovit, oštar bol koji ne traje duze od nekoliko sekundi, osećaj kao da me je nesto oštro ubolo. Nakon toga iskoči mi vena na tom mestu . Poslednji put to se desilo pre 10ak dana, bol u predelu slepoočnice samo što se vena jos nije povukla i sad izgleda kao cvoruga. Pozalila sam se svom izabranom doktoru na šta je ona rekla da pijem vise C vitamina i da kupim hepalpan i da mazem. Uradila sam kako mi je rečeno ali to i dalje stoji na tom mestu i na dodir je bolno. Molim vas za savet. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 31. 01. 2020.
    • Poštovana, kako vi opisujete glavobolju, najviše liči na tenzionu glavobolju. Trebalo bi da vas pogleda neurolog, da napravi dalji algoritam lečenja, čisto sumnjam da će vam vitamin C i Hepalpan pomoći oko lečenja vašeg tipa glavobolje.

      Srdačan pozdrav

  1. Postovani, imam pitanje. Pre 10tak dan sam pala i udarila zadnji deo glave i ledja. Od tada imam blage glavobolje i povremeno kao male vrtoglavice. Nisam povracala ni gubila svest ( sto ukazuje na potres mozga). Da li je potrebno da radim magnetnu glave? Da li moze biti ozbiljnija povreda unutar glave ili bi vec imala ozbiljnije simptome? Ili moze biti da sam pomerila neke prsljenove u vratu? Hvala

    Odgovoreno: 18. 01. 2020.
    • Poštovana, ako se glavobolje budu ponavljale, kao i vrtoglavice, moj savet je da uradite CT - endokranijuma i da se sa tim nalazom javite neurologu ili neurohirurga. Srdačan pozdrav


       

Prikazano 1-5 od ukupno 4309 pitanja