Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79762)

  1. Poštovani već duže vreme imam problem sa drhtanjem ruku nesvesticom održavanjem pokreta nekada pisanjem ili korišćenjem pribora za jelo a naj više sa nekim pokretima koji treba precizno da se urade koji zahtevaju koncentraciju.Bavim se frizerskim poslom i već je ovo stanje počelo da ugrožava rad pošto je posao precizan i zahteva koncentraciju.Da li se nešto dešava sa neurološke strane znam da čitanje dijagnoza na internetu nije preporučljivo ali iz mog proučavana problema čini mi se da simptomi kazuju na tremor.Potrebno mi je stručno mišljenje.

    Odgovoreno: 14. 03. 2020.
    • Poštovani, tačno je, simptomi ukazuju na tremor, ali ne i koje vrste. Vama treba detaljan neurološki pregled, da se proceni koja je vrsta tremora u pitanju, uključi terapija za smanjivanje istog i da se napravi dijagnosticki algoritam, tj da se ispita i utvrdi kog je porekla tremor,koji može biti i manifestacija neke ozbiljne bolesti. Srdačan pozdrav

  1. Postovanje. U poslednjih mesec dana, povremeno imam čudne glavobolje. Bol počinje iznenada traje desetak minuta, osećaj kao da mi se glava nalazi u kljestima i da ta kljesta neko steže. Posle toga nastaje pauza od nekih pet minuta a onda strahovit, oštar bol koji ne traje duze od nekoliko sekundi, osećaj kao da me je nesto oštro ubolo. Nakon toga iskoči mi vena na tom mestu . Poslednji put to se desilo pre 10ak dana, bol u predelu slepoočnice samo što se vena jos nije povukla i sad izgleda kao cvoruga. Pozalila sam se svom izabranom doktoru na šta je ona rekla da pijem vise C vitamina i da kupim hepalpan i da mazem. Uradila sam kako mi je rečeno ali to i dalje stoji na tom mestu i na dodir je bolno. Molim vas za savet. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 31. 01. 2020.
    • Poštovana, kako vi opisujete glavobolju, najviše liči na tenzionu glavobolju. Trebalo bi da vas pogleda neurolog, da napravi dalji algoritam lečenja, čisto sumnjam da će vam vitamin C i Hepalpan pomoći oko lečenja vašeg tipa glavobolje.

      Srdačan pozdrav

  1. Postovani, imam pitanje. Pre 10tak dan sam pala i udarila zadnji deo glave i ledja. Od tada imam blage glavobolje i povremeno kao male vrtoglavice. Nisam povracala ni gubila svest ( sto ukazuje na potres mozga). Da li je potrebno da radim magnetnu glave? Da li moze biti ozbiljnija povreda unutar glave ili bi vec imala ozbiljnije simptome? Ili moze biti da sam pomerila neke prsljenove u vratu? Hvala

    Odgovoreno: 18. 01. 2020.
    • Poštovana, ako se glavobolje budu ponavljale, kao i vrtoglavice, moj savet je da uradite CT - endokranijuma i da se sa tim nalazom javite neurologu ili neurohirurga. Srdačan pozdrav


       

  1. Postovani, unazad 2 godine sam imala jako stresan period po pitanju zdravstvenih problema. Ali se sve rijesavalo. Naime moj problem ovog tipa se prvi put desio unazad 4 mjeseca. Izvadila sam zub zbog ranijeg problema (alopecije), zagledala ranu i mislila sam da se inficiralo, obuzeo me je velik strah gdje sam u tom trenutku dobila nesvjesticu, sve mi se mantalo, noge i ruke su mi bile teske, kao da ih je neko zabetonirao za zemlju, ravnoteza nula bodova, imala sam osjecaj da cu upasti, zatim mucnina, ubrzan rad srca, drhtanje ruku i konstantan strah u stomaku. Ujutru kad ustanem on je odmah prisutan tu. To je se desavalo uzastopno 7 dana poslije tog prvog puta, te sam otisla doktoru opste prakse i uputila me je da uradim lab. nalaze, ORL pregled i zajedno sa tim kod neurologa. Svi nalazi su bili uredu i kad sam obavila pregled sa doktorom neurologom, dobila sam sledecu dijagnozu: U neuroloskom statusu staticki tremor, dermografizam. Dg.Disordo somatoformis F45. Dobila sam na koristenje Bedoxin tabl 2x1. Ispila sam to medjutim nekog poboljsanja nije bilo. Nakon dva mjeseca to je postajalo sve redje. Budem dobro 5-7 dana i onda kad mi odjednom strah u stomaku postane inteziivniji i jaci pocinju nesvjestica, glavobolja,mucnina,treperenje tijela, hladni trnci mi na glavi prolaze, drhtanje ruku. Kad imam to desavanje, pojave mi se trnci na jednom mjestu izmedju plecke i kicme. Kao da mravi hodaju. Nekad zna da traje vrlo malo to, a nekad po nekoliko sati. I zavisno nekad traje manje 3-4 dana a nekada traje 7-10dana.

    U planu mi je da odem ponovo doktoru neurologu, prije toga mozete li mi malo jasnije pojasniti ovo moje stanje. Jer sam iz dana u dan sve vise zabrinuta. Hvala unaprije, S postovanjem.

    Odgovoreno: 14. 01. 2020.
    • Poštovana, koliko sam mogao da zaključim iz vašeg teksta, vama je potreban psiholog ili psihijatar, kao i neki anksiolitik u terapiji. Jer se opisuju somatiformne promene, sa čim sam apsolutno saglasan. Ja bih još uradio kompletne Lab nalaze, bakar i ceruloplazmin u serumu, bakar u 24 časovnom urinu, tireoidni status, nivo vitamina B12 u serumu, MR Endokranijuma, pregled oftalmologa na Kayser Fleisherov prsten. Srdačan pozdrav

  1. Unazad 5 godina imam bolove u levom gluteusu i spoljnoj strani butnog mišića. Bolovi nisu jaki, nema trnaca i kočenja. Više kao osećaj upale mišića. Kod vece fizicke aktivnosti i bol se povecava. Dugotrajna voznja stvara najveci bol. Tad se javi smanjen obim pokreta u levom kuku. Odradio magnet kukova i donjeg dela kicme, ultrazvuk kukova, rendgen kukova, fizikalnu terapiju i more predloženi vežbi. Ništa nije dalo duži efekat od 7 dana. Bol se vrati. Posetio ortopeda fizijatra,ali nisam neurologa. Pozdrav

    Odgovoreno: 14. 01. 2020.
    • Poštocani, niste opisali kakvi su snimci magneta. Prema do sada opisanim tegobama, vas bi trebalo da pogleda neurolog, NEUROHIRURG, da se uradi EMNG na De, da se utvrdi tačan stepen oštećenja nerava ili mišića. U svakom slučaju preporučujem pregled neurologa. Srdačan pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 4307 pitanja