Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84948)

  1. Zeleo bih da pitam doktora Branislava Milovanovica u vezi neuro kardioloskog problema. Da li je moguce zakazati pregled ?

    Odgovoreno: 20. 12. 2021.
  1. Na potiljacnom dijelu glave na lijevoj strani tik iznad vrata sam uocio malo kvrgicu, bio sam na ct-u glave koji je uredan.. Da li imam razlog za brigu i da li bi ct uspio raspoznati da je ta kvrga nesto opasno ? Inace taj dio gdje ta kvrga me uopste ne boli ni nista.

    Odgovoreno: 19. 10. 2021.
  1. Poštovani, imam 62 godine i probleme sa krivljenjem kičme od puberteta, imam proširene vene na obe noge, ali sada od pre tri meseca boli me leva noga ,bolovi se šire od desne strane leve potkolenice, pa se prenose i na predeo iznad kolena sa osećajem trnjenja, kao da mi mravi šetaju ispod kože, inače sam pre više od deset godina imala distorziju skočnog zgloba iste noge,često se bolovi javljaju i kod mirovanja, nisam radila nikakve preglede u skorije vreme,molim Vas za vaše mišljenje

    Odgovoreno: 19. 10. 2021.
  1. Poštovana, majka 81.god.preležala koronu, reuma i arteroskleroza,ne može na noge(slabost i strah) ima noćne epizode gubljenja koje prati skok gornjeg pritiska. Može li kućni pregled i cena? Naselje Medak

    Odgovoreno: 16. 10. 2021.
    • Poštovana, to postCovid stanje, nije isključeno ni da je vaša majka imala moždani udar tokom korona infekcije. Možete zakazati pregled preko Sirius Medical ili stetoskopa. Srdačno. Dr Trkulja, neurolog 

  1. Poštovanje, lečim se 5 godina od hronične, terapijski rezistentne, migrene. Ne postoji terapija koju nisam probala, što alternativne što zvanične medicine. Najduži nalet je bio 85 dana migrene, glavobolje. Budi me rano ujutru, kontrolišem unos analgetika, triptana, i vodim računa da se ne stvori zavisnost. Niko od neurologa, i jedan neurohirg mi nisu pomogli, u smislu, terapija krene, budem dobro svega mesec dana. Antiepileptici, antidepresivi, kortikosteroidi, betablokatori, inhibitori, vakcina ayovi. Ništa pomoglo nije, kao ni akupunktura i slične metoda. Homeopatski lekovi su dali rezultat na mesec dana, sada sam opet u svakodnevnom bolu. Ne treba da opisujem koji je to hendikep za porodicu, posao i okolinu. Imam 41 godinu, jedno dete, i sportista sam, trener, sada ne mogu ni da vežbam od bolova, spazam u vratu i leđima non stop. Od skoro je u hipofizi dijagnostikovan benigni tumor u prednjem režnju, veličine 4 mm. Hormone tek treba da radim, mada se u to ne sumnja, redovan je ciklus. Da li to može da pravi ovolike migrene, glavobolje? I da li imate savet za dalje? Još jedan detalj, jeste problem koji dugo traje, ali nakon primljene prve doze fajzera, situacija se pogoršala, bol je svakodnevni.Hvala

    Odgovoreno: 06. 10. 2021.

    • Poštovana, promena u hipofizi može uzrokovati te vaše rezistentne, hronične glavobolje. Ali ona ima drugačiju distribuciju bola neho migrena. Svakako za orvu vrstu glavobolje je potreban pregled neurohirurga, da se vidi da je potrebno da se operiše ili ne. Sama migrena, pretpostavljam da znate ina druge karakterustike, bol je jednostran, pulsirajući, sa smetanjem svetlosti i buke, ponekad u pojačanim nagonom za povraćanje, treba da traje do 72h.Treća vrsta glavobolje, koju možda imate je glavobolja nakon prekomerne upotrebe analgetika. Jer mora postojati oprez i sa triptanina i sa ostalim migreba specifičnim i nespecifičnim lekovima.Uputno bi bilo da vas pogleda neurolog. Srdačan pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 4326 pitanja