Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (77717)

 1. Lečenje neuralgije mozga
  Pitanje broj: #152553

  Poštovani,

  Dijagnosticirali su mi neuralgiju mozga. Povredžen trigemenus, i imam problema sa jezikom i povremeno jake bolove koje postaju sve cešći. Pijem Tergetol, ali ništa bolje. Šta mi predlažete?

  Hvala

  Odgovoreno: 20. 06. 2017.
  • Poštovani,

   Potrebno je da Vas vidi doktor za terapiju bola i da prepiše odgovarajuću terapiju.

   Pozdrav

 1. Tumačenje EEG nalaza
  Pitanje broj: #143778

  Poštovani, molim vas za tumačenje rezultata i savet da li je potrebna dalja dijagnostika. EEG sam uradila zbog strašnih glavobolja koje me onesposobljavaju da funkcionišem dok traju, praćene mučninom i povraćanjem. Inače od hroničnih bolesti imam hipofunkciju štitne žlezde koja je rešena terapijom i povišeni krvni pritisak koji je u periodu glavobolja iskako u povišene vrednosti. Zaključak neurologa: aktuelni EEG beleži niže voltiranu osnovnu aktivnost sa slabijom optičkom blokadom. Nema modulacije u vidu vretena, nema patološke aktivnosti, nema asimetrije strana. Iregularan nalaz u granici fiziološkog. Da li ovo može biti migrena ili sumnjate na nešto drugo? Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 27. 01. 2016.
  • Poštovana,
   Zaključak uradjenog eeg pregleda je da iako iregularan, ipak je u granicama fiziološkog. Dijagnoza migrene se ne postavlja na osnovu eeg nalaza. Ispitivanje glavobolja zahteva detaljan opis javljanja glavobolje, razlikovanje uzroka koji glavobolju izazivaju, različite vrste glavobolja... Potrebno je da vodite dnevnik glavobolja kako bi se stekla jasna slika o učestalosti javljanja glavobolje, tipovima bola, provocirajućim faktorima, reakciji na analgetike... Pored detaljno uzetih anamnestičkih podataka, neophodno je uraditi neurološki pregled i eventualno dopunske dijagnostičke preglede (rtg c kičme, ultrazvuk krvnih sudova vrata, ct ili mr pregled endokranijuma, pregled oftalmologa. . .) .
   Pozdrav

 1. Nevoljni pokreti
  Pitanje broj: #143815

  Poštovani,
  Imam problema sa drhtanjem, ali se to ne dešava uvek nego samo kada sam recimo na nekoj proslavi ili negde gde je veći broj nepoznatih ljudi. Takođe, kad pijem neko piće ili kad jedem. Isto mi se desi da mi zadrhti deo obraza kad se smejem, kao i trzaji prilikom hoda.

  Odgovoreno: 27. 01. 2016.
  • Poštovani,
   Nevoljni pokreti (kojima pripada i podrhtavanje ruku, igranje mišića) se mogu manifestovati na različite načine. Takodje su različiti i uzroci pojave nevoljnih pokreta. Nekada se javljaju kao posledica psihičke napetosti i stresa, a nekada imaju organsku osnovu svog nastanka. Zato je neophodno da se javite neurologu kako bi se obavio neurološki pregled i indikovali potrebni dalji pregledi.
   Pozdrav

 1. Slabost ruke i noge
  Pitanje broj: #143823

  Poštovani,
  Kada sam imao 20 god osetio sam slabost u levoj ruci i nozi, tada sam otišao kod neurologa gde sam uradio eeg i skener glave i bilo je sve u redu. Simptomi su prestali nakon nekog vremena. Sad imam 25 god. i poslednjih mesec dana osećam isto to, slabost u levoj ruci i nozi uz bolove, povremeno imam i jake bolove u prsima i vratu. Pre 15 dana sam uradio ekg i ultrazvuk srca, takođe je bilo sve u redu. Ako bih mogao da dobijem savet neki, znacilo bi mi? Hvala

  Odgovoreno: 27. 01. 2016.
  • Poštovani,
   Potrebno je da se ponovo javite neurologu. Zbog opisanih tegoba, potrebno je uraditi neurološki pregled i potrebne dijagnostičke preglede glave i vrata.
   Pozdrav

 1. Glavobolja i osećaj trnjenja
  Pitanje broj: #143591

  Pre par dana sam imala glavobolju koja je trajala jednu noć. Posle dva dana pred spavanje zaboleo me je vrat.  Ujutru mi je desno rame i glava kao i lice utrnulo. Išla sam u urgentni i uradili su mi analazi krvi i skener glave. Rekli su da je uredan, ali su mi preporučili i magnetnu rezonancu, kao i da se javim kod svog lekara. Zakazala sam. Šta Vi mislite da li ima razloga za brigu? S tim da mi se drugog dana javilo trnjenje i leve noge, pa jutros lica. I tako prođe. 

  Odgovoreno: 20. 01. 2016.
  • Poštovana,
   Uradite preporučeni pregled - magnetnu rezonancu glave. Najbolje je da se javite svom lekaru (obzirom da se tegobe i dalje javljaju) kako bi se uradile i laboratorijske analize krvi i razmotrila potreba za dodatnim dijagnostičkim pregledima (rtg vratne kičme, mr vratne kičme, rentgen pluća, pregled fizijatra. . .)
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 4275 pitanja