Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (89953)

 1. Majka sam obolelog od ALS i Vaš je pacijent. Jedva hoda i otezano (moja laička procena je nekih 10%) manipuliše rukama i prstima (za sada). Problem je njegovo psihičko stanje i potpuna "predaja" bolesti. Mozete li da mi preporučite psihologa ili psihijatra koji bi mu pomogao?

  Odgovoreno: 15. 11. 2023.
 1. Dali se radi neuropsihološko ispitivanje ili testiranje i koliko košta pregled

  Odgovoreno: 15. 11. 2023.
 1. Postovana Branka Markovic, ja vec dugo godina, najmanje 10 a mozda i vise, patim od jake migrene. Dobijala sam razne terapije od tableta (imigran,amigran,zoloft,zomig) do inekcija (imigran) i nista nije pomoglo. Migrenu NEMAM mozda 10 dana u mesecu, svi ostali dani su mucni. U jednoj emisiji ste gostovali i pricali o lecenju migrene botoxom. Molim vas da mi kazete kome da se obratim i eventualno da zakazem pregled. Mnogo bi mi znacilo jer mi je kvalitet zivota usled migrene sveden na nulu.

  Odgovoreno: 31. 10. 2023.
 1. Dobar dan, već 2-3 godine imam ozbiljnih problema sa pamćenjem i koncentracijom, treba mi savet kako bi mogao da proverim šta mi se dešava, kakve analize da odradim, ili kod kojeg doktora treba da odem. Konstantno jako brzo zaboravljam gde sam krenuo i šta da uradim, bavim se programiranjem i primetno se borim sa glavom kad treba da se skoncentrišem na nešto itd.

  Jedan od primera šta mi se dešava, tipa vozim se sa sestrom i stanem joj u centru da kupi cigare, nakon 3 kilometra vožnje totalno sam izgubio sećanje na taj događaj, pokušavam da se setim da li se to desilo ili nije i ne mogu, kada sam je opet pitao gde da joj stanem da kupi cigare, i kad se ona šokirala mojim pitanjem, prošlo je neko vreme dok se nisam kroz maglu setio da smo stali u nekom trenutku ali se nisam sećao detalaja. I tako slične stvari mi se često dešavaju.

  U poslednjih nekoliko meseci baš radim na zdravlju nutricionista mi pravi programe ishrane targetirane na detoks uključujući i poboljšanje koncentracije i pamćenja, radim redovno jake fizičke treninge i osećam se odlično ali što se tiče glave stanje se ne menja i dalje osetim istu konstantnu težinu u prednjem delu glave, od čela pa na gore.

  Molim vas za bilo kakav savet, unapred hvala.

  Odgovoreno: 17. 07. 2023.
 1. Postovanje, imam 35 god i lecim se od ksrcinoma debelog creva. Primila sam 12 ciklusa hemio i bio terapije i sad prelazim na tablete i bio na koju cu icii na svakih 21 dan. Od 9og ciklusa, pocela mi je kao neka struja u stopalima i bolovi u njima narocito kad naglo ustanem, a struja je bila povremeno. To se vremenom pojacavalo i pocelo je trnjenje stopala, bol u levom, jaki bolovi na samom kraju ledja i trnjenje, nekad ne osecam donji deo ledja i zadnjicu. Pocelo je trnjnje jagodina na prstima ruku i kad ispruzim ruke trnjnje celom duzinom ruku. Najvise mi smeta jer me ledja jako bole narocito kad se penjem uz stepenice, primetila sam da samo ravnu obucu mogu da nosim. Na skeneru karlice nisu ocene promene na kostima. Sta mi Vi predlazete? Hvala

  Odgovoreno: 09. 06. 2023.
  • Poštovana, vi verovatno imate paraneoplastičnu  polineuropatiju, uzrokovanu hemioterapijom. Savet da probate sa vitaminima B kompleksa i alfalipooćinskom kiselinom, da odete kod neurologa ea vam prepiše pregabalin ili duloksetin za neuropstski bol. Savet da se uradi EMNG na gornjim i donjim ekstremiretima, ako tegobe budu i pored terapije perzistiralr, razmišljati o snimanju MR lumbo-sakralne kičme. Srdačan pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 4430 pitanja