Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79613)

  1. Postovani,

    . Od malena imam problema sa pamcenje, naravno kad ste dete to se i ne primeti toliko,ali kad odrastete imate vise i obaveza, drugim recima pocinjete da zivite realan zivot, i zato je veoma bitno da vam mozak rad kako treba.

    Hteo bi malo da vam obrazlozim problem. U razgovoru sa nekim to jest npr na poslu kad mi neko nesto kaze da uradim, ja to ili pola zamaptim, ili mi samo nestane iz uma sta mi je taj rekao.(to su sve kratke recenice ali opet zaboravim), a da ne pricam kad mi neko objasnjava neto duze vreme. Slabo pamtim datume npr rojendana i npr kad radim neku radnju tek na kraju se setim da sam propustio neki korak Takodje vozac sam, imam problema u orijentaciji i cak na poznatim mestima promasim npr. skretanje(cak i ako svaki dan idem tu), naravno nekad se i se i setim. Ali ako ne prodjem kroz to mesto nekoliko dana, moguce je da opet pogresim skretanje itd. Naravno moram da naglasim da nisam nikad imao problema da se vratim kuci , .

    Da li postoji neki lek ili terapia, posto sam citao na internetu za ove simptome da to moze biti nedostatak vitamina b12 koji je kljucan za normalan rad mozga.

    Imam 28 godina, nisam vise dete i dobar rad mozga mi je preko potreban.

    Hvala.

    Odgovoreno: 10. 12. 2019.
    • Poštovani, shvatite ozbiljno vaš problem. Vama treba razgovor sa neurolog, kao i neurološka pregled. Treba razmišljati prvenstveno o neuroimidžing, MR Endokranijuma, ev EEG standardni, a što se tiče vitamina B12, možete odrediti nivo vitamina B12 u serumu. Što se terapije tiče, ne može preko interneta. Srdačan pozdrav

  1. Postovani,

    vec tri nedelje, misic na kolenu mi poigrava (kao da drhti). Uglavnom tokom noci, kada se telo primiri. U pitanju je koleno leve noge, misic sa gornje desne strane. Radio sam dopler krvnih sudova leve noge, sve je u redu.

    Nemam drugih tegoba.

    Da li je potreban pregled neurologa?

    Odgovoreno: 06. 12. 2019.
    • Poštovani, prvo treba da se utvrdi kako je došlo do poigravanje mišića, da li je neka povreda, premor u pitanju ili nešto treće. Ako u dogledno vreme ne prestane poigravanje, potreban vam je pregled neurologa, uz konstataciju da vam je dopler bio apsolutno nepotreban, bolje bi bilo da ste uradili EMNG na De. Srdačan pozdrav

  1. Postovani, Molim za misljenje da li se Alchajmer bolesniku mora davati psihijatrijska terapija. Bolesnica se nalazi u Domu za stara lica i pokretna je. Vrlo cesto po povratku iz toaleta ode i legne u tudju sobu i bilo koji prazan krevet. Zbog toga cesto ima problem sa drugim korisnicima. Nije agresivna i vrlo je druzeljubiva. U ljudima u okruzenju najcesce "prepoznaje" clanove svoje velike familije. Svoju decu prepoznaje. Draga je osoblju Doma, kako oni sami kazu. Hvala na izdvojenom vremenu

    s postovanjem Marija Papric

    Odgovoreno: 30. 11. 2019.
    • Poštovana, niste napisali koliko pacijentkinja ima godina i koji su lekovi psihijatrijsku u pitanju,ni ti da li gospođa koristi antidementne lekove. Moj savet je da je dovede kod nas na pregled sa svom medicinskom dokumentacijom, sa pacijentkinjom naravno. Srdačan pozdrav

  1. Vitamni D kod Multipla skleroze
    Pitanje broj: #164098

    Moja dijagnoza je multipla skleroza, a pitanje je koji vitamin D mogu sada da uzimam posto je nestasica Alpha D3 0,25 koji pijem od 2014. godine. To mi je jedina terapija uz vitamin B. Napomena, nestašica je i vig.kapi.

    Odgovoreno: 29. 09. 2019.
    • Pacijenti sa MS treba da uzimaju vitamin D, pogotovo u jesenjim i zimskim mesecima, kada nema izloženosti suncu. Nigde u vodičima ne piše koliko dugo se uzima vitamin D, to je ipak suportivna terapija, kao i vitamin B, C, E.

      Uvek možete odrediti nivo vitamina D u serumu i u zavisnosti od vrednosti istog, u dogovoru sa vašim neurologom korigovati dozu. Ako je nestašica, treba da se raspitate u drugim apotekama ili eventualno u zemljama u okruženju, ali bi trebalo da ga ima. Znam da je najnoviji vitamin D Soldevit uzima se 1 x 1 kap, za razliku od npr. Vigantola koji se uzima po nekoliko kapi npr. jednom sedmično.

      Mislim da bi ste se trebali konsultovati sa vašim neurologom oko dalje terapije, o kom obliku MS se radi, koji je vaš EDSS, da li ste kandidat za neku od inovativnih lekova, eventualno neko studijsko ispitivanje lekova, jer koliko sam shvatio sem vitamina D i B ne koristitte ništa.

      PS novi vitamin B na tržištu je MIlgamma mono 300 mg koja se uzima 1 x 1 jedan mesec, a potom obična MIlgamma 100 mg 1 x 1 tri meseca. 

  1. Bolovi u nogama i kukovima
    Pitanje broj: #164086

    Oko dva meseca imam bolove u nogama i kukovima koji su najjači noću kad legnem da spavam. Danju su mi problem stepeništa (penjanje i silazak) Ne mogu da odredim da li su bolovi neurološke, rematološke ili vaskularne prirode. Ne koristim nikakvu terapiju sem lekova koji umanjuju bolove, diklofen, movalis. Imam 53 god. pušač sam i imam oko 10 kg viška.

    Odgovoreno: 29. 09. 2019.
    • Dobro ste postavili to pitanje, za neurološke smetnje bi ipak trebalo da vas pogleda neurolog, da utvrdi distribuciju bolova, kakvi su vam refleksi, jeste li diijabetičar, konzumirate li alkohol, detaljan intervju. Pa da indikuje određene analize vezano za vaše tegobe, trebalo bi da se uradi za početa: eho abdomena, RTG L/S kičme, RTG karlice sa kukovima, kompl Lab nalaze, pa se javite neurologu, možda se bude tražio i MR L/S kičme i EMNG na DE. Što se tiče reumatologa, za njega je bitno da se uradi SE, RF, CRP, a što se tiče vaskularnog hirurga, tražiće CDS ks nogu (arterije i vene). . PS: oprez kod prekomerne upotrebe Movalisa i Diklofena.

Prikazano 6-10 od ukupno 4306 pitanja