Dr Vanja Trkulja

Doktor medicine, specijalista neurologije

Telefon za zakazivanje
063/687-460

Telefon za zakazivanje

Dr Vanja Trkulja, Doktor medicine, specijalista neurologije

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 05.03.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled neurologa
5,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 53

 1. Postovani doktore Trkulja, moj muz ima jake Trigeminus bolove, trenutno se prosirilo na sve tri grane! 2014 je imao prvi put bolove, tad mu je neurolog dao infuzije za bolove zajedno sa vitaminom B, magnezijumom, kalijumom, zinkom, vitaminom C i tako 3 dana, posle toga su bolovi prestali 5 godina nije imao problema kad se ponovo pojavilo 2019 opet mu je ista terapija pomogla, sad na zalost ne pomaze nista, bio je na toj terapiji 5 puta uzima antiepileptiker Tegretol 200 mg, 3x2, i dobija svaki dan infuzije za bolove i tablete za bolove! Radio je i CT i MRT nista ne pritiska zivac tako da nema uzroka bar tako kazu! Moje pitanje za vas je sta bi mu vi preporucili? Hvala unaprijed…

  Odgovoreno: 24. 12. 2023.
  • Dr Vanja Trkulja

   Poštovanje za vas i za vašeg supruga. Ne znam u koju ste se ustanovu ranije javljali i šta je tačno suprug dobijao za terapiju. Trigeminalna neuralgija je jako zahtevna za lečenje. Za terapiju Tegretolom se slažem, može da se koristi i oblik Tegretol CR sa kontrolisanim oslobadjanjem. Terapija za bol ne sme da se koristi svaki dan, tačnije ako koristi nesteroidne antiinflamatorne lekove više od 15 dana mesečno, postoji šansa da se dobije glavobolja nakon prekomerne upotrebe kekova. Tada se pacijent prima na odeljenje i radi se detoksikaciona terapija. Može se probati sa amitriptilinom ili duloksetinon u kombibaciji sa Tegretočom uz naravno Mg i melatonin, ali to treva svakako da se uključi uz adekcatan pregled neurologa. Trebalo da se uradi CT i/ili MR angiofrafija krvnih sudova vrata, CDS ks vrata, TCD ks mozga, EEG. Nadam se da če vam ovi saveti pomoći. Srdačan pozdrav. 

 1. Dobar dan, već 2-3 godine imam ozbiljnih problema sa pamćenjem i koncentracijom, treba mi savet kako bi mogao da proverim šta mi se dešava, kakve analize da odradim, ili kod kojeg doktora treba da odem. Konstantno jako brzo zaboravljam gde sam krenuo i šta da uradim, bavim se programiranjem i primetno se borim sa glavom kad treba da se skoncentrišem na nešto itd.

  Jedan od primera šta mi se dešava, tipa vozim se sa sestrom i stanem joj u centru da kupi cigare, nakon 3 kilometra vožnje totalno sam izgubio sećanje na taj događaj, pokušavam da se setim da li se to desilo ili nije i ne mogu, kada sam je opet pitao gde da joj stanem da kupi cigare, i kad se ona šokirala mojim pitanjem, prošlo je neko vreme dok se nisam kroz maglu setio da smo stali u nekom trenutku ali se nisam sećao detalaja. I tako slične stvari mi se često dešavaju.

  U poslednjih nekoliko meseci baš radim na zdravlju nutricionista mi pravi programe ishrane targetirane na detoks uključujući i poboljšanje koncentracije i pamćenja, radim redovno jake fizičke treninge i osećam se odlično ali što se tiče glave stanje se ne menja i dalje osetim istu konstantnu težinu u prednjem delu glave, od čela pa na gore.

  Molim vas za bilo kakav savet, unapred hvala.

  Odgovoreno: 17. 07. 2023.
  • Dr Vanja Trkulja

   Poštovani, vama je potreban pregled neurologa po prioritetu, kao i za početak da se uradi CT ili MR endokranijuma, kao i EEG. snimanje. 

 1. Postovanje, imam 35 god i lecim se od ksrcinoma debelog creva. Primila sam 12 ciklusa hemio i bio terapije i sad prelazim na tablete i bio na koju cu icii na svakih 21 dan. Od 9og ciklusa, pocela mi je kao neka struja u stopalima i bolovi u njima narocito kad naglo ustanem, a struja je bila povremeno. To se vremenom pojacavalo i pocelo je trnjenje stopala, bol u levom, jaki bolovi na samom kraju ledja i trnjenje, nekad ne osecam donji deo ledja i zadnjicu. Pocelo je trnjnje jagodina na prstima ruku i kad ispruzim ruke trnjnje celom duzinom ruku. Najvise mi smeta jer me ledja jako bole narocito kad se penjem uz stepenice, primetila sam da samo ravnu obucu mogu da nosim. Na skeneru karlice nisu ocene promene na kostima. Sta mi Vi predlazete? Hvala

  Odgovoreno: 09. 06. 2023.
  • Dr Vanja Trkulja

   Poštovana, vi verovatno imate paraneoplastičnu  polineuropatiju, uzrokovanu hemioterapijom. Savet da probate sa vitaminima B kompleksa i alfalipooćinskom kiselinom, da odete kod neurologa ea vam prepiše pregabalin ili duloksetin za neuropstski bol. Savet da se uradi EMNG na gornjim i donjim ekstremiretima, ako tegobe budu i pored terapije perzistiralr, razmišljati o snimanju MR lumbo-sakralne kičme. Srdačan pozdrav

 1. Posle druge korone sam imala gadan long covid sa sve miokarditisom i brain fogom koji je potrajao do infekcije omikronom. To me je resetovalo na bolje. Posle godinu i po dana primećujem da i dalje imam poteškoće sa memorijom i da često ne mogu da se setim nekih imena, naziva, brojeva. Da li je potrebno da odem na pregled ili je dovoljno samo da uključim neku suplementaciju?

  Odgovoreno: 04. 08. 2022.
  • Dr Vanja Trkulja

   Poštovana, long Covid može potrajati. Definitivno je dokazano postojanje tzv "moždane magle" kao i post Covid fatigue, sa zvaničnom dijagnozom G93. 3, a to je nekako po prirodi bolesti i analogiji sa simptomima koje daku neurološka oboljenjs, prebaleno na teren neurologa, koji se sada bave i long covidom i post Covidom. Možete probati sa suplementima, mi dajemo i brojne vazoaktivne supstance, suplemente, vitamine antioksidanse, nekada i antikoagulanse, zavisno od D-dimera. Savet da ako ne prošu tegobe, da dođete na pregled neurologa. Srdačan pozdrav

 1. Poštovani doktore Trkulja,

  Imao bih jedno pitanje za Vas. Pre jedno godinu dana(sada imam 22) mi je počelo igranje mišića po celom telu, to igranje misića se odigrava u toku dana nekad na levom listu, pa onda se pomeri na butini pa nekad čak i po stomaku itd. Ja sam bio kod neurologa ovako u državnoj ustanovi gde sam odradio krvnu sliku bilo je sve u redno osim nedostatka vitamina D. Doktorka me je tako udarila neki put čekićem i tolko je bilo od pregleda. Pošto se može pročitati na internetu da to može biti AlS, mada neku slabost ne osećam, mene generalno zanima vaše mišljenje o datom stanju i koje ja preglede trebam da zatražim sam od te dr da bih utvrdio da li je u pitanju ALS ili nije. Unapred zahvalan na odgovoru. Puno pozdrava.

  Odgovoreno: 20. 07. 2022.
  • Dr Vanja Trkulja

   Poštovani, hvala na pitanju. ALS (Amiotrofična lateralna skleroza) je bolest iz spektra Bolesti motornog neurona, teška, neizlečiva bolest koja nastaje najčešće između 6. i 7. decenije. Da sam na vašem mestu, ne bih puno čitao internet portale i lečio se tim putem, nego išao kod doktora na pregled. To što vas je doktorka udarila čelićem po mišićima i jeste vrsta neurološkog pregkeda, jer se tako pokušava izazvati fascikulacija ili poigravanje mišića, koje se javlja kod ALS-a. Imali ste nedostatak vitamina D u krvi, što može dati neurološke manifestacije. Savet da uradite ponovo nivo vitamina D u serumu, kao i nivo vitamina B12 u serumu, kao i EMNG na GE i DE (ispitivanje sumnje na BMN), MR endokranijuma i MR vratne kične i dođite kod neurologa na pregled. Srdačan pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 53 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Vanja Trkulja