Dr Luka Jovanović

Lekar opšte prakse

 Luka Jovanović

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Grad

Jezici

O lekaru

Medicinski fakultet u Beogradu zavrsio juna meseca 2016. god. Od avgusta meseca 2017. radi na Institutu za Onkologiju i radiologiju Srbije - Klinika za radijacionu onkologiju. Phd kandidat na Medicnskom fakultetu u Beogradu na smeru mikrobi i infekcije - projekat filogenetske analize HIV-a i drugih RNK virusa prof. dr M. Stanojević.

Kao student edukovao se u oblasti nuklearne medicine u Pragu, neurologije u Bratislavi, preko organizacije IFMSA.

Neposredno nakon fakulteta, državni staž, uz dalje volontiranje do ukupno godinu dana obavio je na Urgentnom centru - Koronarna jedinica pod mentorstvom Ass. dr G. Krjanac, te na Klinici za kardiologiju pod mentorstvom Prof. dr A. Ristića.

Tokom kratkog vremenskog perioda od 2 godine stekao je iskustva u prevenciji, dijagnostici i lečenju hronicnih kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih bolesti, proceni rizika dijagnostici i lečenju infektivnih bolesti.

Takođe, za vreme rada na onkologiji razvio se u oblasti malginih bolesti raznih lokalizacija, ali najvažnije znanje stekao je o tumorima za koje postoji organizovani skrining program, kao što je karcinom prostate, debelog creva, dojke. Pomago je specijalistima u ambulantnom radu, obavljanjem odeljenjskog posla i učestvovao u planiranju radioterapije.

Obrazovanje:

Medicinski fakultet u Beogradu do 2016

Osnovne studije.

Radno iskustvo:

Institut za Onkologiju i radiologiju Srbije - Klinika za radijacionu onkologiju od 2017

Urgentni centar od 2016 do 2017

Volonter.