Dr Luka Jovanović

Lekar opšte prakse

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Luka Jovanović je lekar opšte medicie, zaposlen na Institutu za Onkologiju i radiologiju Srbije.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Grad

Jezici

O lekaru

Medicinski fakultet u Beogradu zavrsio juna meseca 2016. god. Od avgusta meseca 2017. radi na Institutu za Onkologiju i radiologiju Srbije - Klinika za radijacionu onkologiju. Phd kandidat na Medicnskom fakultetu u Beogradu na smeru mikrobi i infekcije - projekat filogenetske analize HIV-a i drugih RNK virusa prof. dr M. Stanojević.

Kao student edukovao se u oblasti nuklearne medicine u Pragu, neurologije u Bratislavi, preko organizacije IFMSA.

Neposredno nakon fakulteta, državni staž, uz dalje volontiranje do ukupno godinu dana obavio je na Urgentnom centru - Koronarna jedinica pod mentorstvom Ass. dr G. Krjanac, te na Klinici za kardiologiju pod mentorstvom Prof. dr A. Ristića.

Tokom kratkog vremenskog perioda od 2 godine stekao je iskustva u prevenciji, dijagnostici i lečenju hronicnih kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih bolesti, proceni rizika dijagnostici i lečenju infektivnih bolesti.

Takođe, za vreme rada na onkologiji razvio se u oblasti malginih bolesti raznih lokalizacija, ali najvažnije znanje stekao je o tumorima za koje postoji organizovani skrining program, kao što je karcinom prostate, debelog creva, dojke. Pomago je specijalistima u ambulantnom radu, obavljanjem odeljenjskog posla i učestvovao u planiranju radioterapije.

Obrazovanje:

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu do 2016

Osnovne studije.

Radno iskustvo:

Institut za Onkologiju i radiologiju Srbije - Klinika za radijacionu onkologiju od 2017

Urgentni centar od 2016 do 2017

Volonter.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Broj odgovorenih pitanja: 690

 1. Postovani, pisem vam po drugi put za isto pitanje, jer nisam sigurna da je stiglo pitanje na pravu adresu. Naime, volela bih da znam sta znaci dijagnoza: st. Post. Extirpatioem granuloma subcutis regio cicatricis. Napomenuto je da moze da bude deo egzostoze, a radi se o tome da je moja majka 2006. God. Operisala cancer dojke, maligni sa metastazama. , dojka je odstranjena isla je redovno a kontrole, sve je bilo u najboljem redu. Bolest se nije javljala, medjutim, na prosloj kontroli, pre 6 meseci ona je primetila "kvrzicu" koja je tvrda i na samom oziljku, tj. Tacno iznad njega. Doktor je zakazao pregled za 6 meseci i sada joj je dao hitam uput sa dijagnozom koju sam napisala, kao i da to moze biti deo egzostoze. Zamolila bih vas da mi objasnite sta znaci dijagnoza i da li je to moze da bude tumor? Srdacni pozdrav, jovana.

  Odgovoreno: 19. 05. 2019.
  • Dr Luka Jovanović

   Radi se o vrsti oziljka koji je otvrdnuo toliko da se pretvorio u kost, van kosti-egzostoza. Medjutim jedino ukoliko se promena izvadi i PH pregleda znace se o cemu se radilo sve vreme.

 1. Postovani, moj otac boluje od raka pluca s metastazama na mozgu i bubrezima. Ct glave pokazuje sljedece: u desnoj hemisferi cerebeluma subkortikalno hipodenzna tm. Promjena rubno prebojena dijametra 17mm. Visoko parijetalno lijevo promjena istih karakteristika dujametra 28mm sa okolnim edemom. Paravetrikularno lijevo dvije manje hipodenzne promjene dijametra 4 i 6mm otvorene etiologije. Blago izrazena redukcija mozdanog parenhima sa posledicnom dilatacijom vanjskog i unutrasnjeg likvornog prostora. Pa vas molim da mi samo lajicki pojasnite, bez suvisnog latinskog, kakve ce to poszedice vremenom uzrokovati kod njega. Izao je na seriju zracenja i dvije serije hemoterapije. Hvala vam mnogo unapred.

  Odgovoreno: 19. 05. 2019.
  • Dr Luka Jovanović

   Radi se metastazama po mozgu, kod njega je nacinjena pal. zracna terapija celoga mozga ne bi li se rast promena zaustavio. SVe u svemu prognoze za bolesnike u ovakovom stadijumu su jako lose i ne izvesne, razmotriti zbrinjavanje u uslovima hospisa. http://www.belhospice.org/eng/

 1. Dragi doktore, imam bolove iznad leve dojke, pocele su jos ljetos, ali sam mislila da sam povredila aksilarno podrucje sa elektricnim depilatorom jer sam morala da rastezem kozu, i imala sma modricu i prestala sam, istovremeno su se pojavili bolovi, ali su bili ucestaliji pred menstrualnog ciklusa i tako sam trpela skoro cetri meseca i nisam mogla vise, otisla sam kod radiologa, uradila mi je echo dojke, i rekla d a je samo malo reaktivirana zlezda u aksilarnom delu leve ruke, a ostalo d aje sve uredu, i dala mi, mislim ne ona vec dr. Opste prakse da pijem diklofen od 100 mg. Ja sam ujedno i mazala domacu mesavinu od maslinovog ulja i kantariona koji je odsedao u ulju 40 dana, moram reci da su bolovi slabiji, ali evo ponovo pred menstruaciju pojavili su se, ne jaki, ali ko da, nemogu da pokrecem ruku, kako treba, osecam neku tezinu u ruci, a i bolove, onako me zigne, ili nemogu opisati kao neka nepriajtnost, sta dalje da radim, hvala vam unapred,

  Odgovoreno: 19. 05. 2019.
  • Dr Luka Jovanović

   Ponovo prekontrolisati dojke, nacniti EHO preged. Takodje posetiti ginekologa i regulisati ciklus.

 1. Poštovani molim vas da mi tumačite nalaza uz "vide se displazične promene. U dmk desne dojke vidi se promena 12x7mm hipoehogena nehomogena neravnih kontura sa delimičnim znakom distalne atenuacije u diretnom kontaktu sa vascijom pektoranog mišića. U istom kvadrantu vidi se promena 11x5mm hipoehogena homogena sa distrofičnim kalcifikatom jasno ograničena - fibroadenom. U aksilama se vidi nekoliko uvećanih lgl reaktivnog tipa. Supraklavikualarno nema značajnog uvećanja lgl. " hvala unapred

  Odgovoreno: 19. 05. 2019.
  • Dr Luka Jovanović

   U dojkama postoje displasticni plakovi od kojih je jedan otvorene etiologije a drugi je FA. Preporucio bi konsultaciju hirurga i odstranjivanje promena radi def. patohistoloske verifikacije, jer jednio tada mozemo biti sigurni da li je promena maligna ili benigna.

 1. Mojoj sestri je pre nekoliko godina odstranjena dojka. Kasnije doslo do recidiva pa do metastaze na jetru i na kosti. Pre sedam dana obavljeno drugo desetodnevno zracenje izrasline na grudnom kosu. Za vreme zadnjeg boravka u bolnici doslo do kratkotrajnog gubljenja glasa (pet do deset minuta) . Po izlasku iz bolnice to je pocelo da se javlja cesce i da traje duze. Sada to traje i do 2h. Da li ova pojava ima veze sa zracenjem ili mislite da je doslo do metastaze na glasne zice? Hvala unapred.

  Odgovoreno: 19. 05. 2019.
  • Dr Luka Jovanović

   Ne verujem da je doslo do metastaza na glasnim zicama. Nacinite pregled ORL specijaliste.

Prikazano 1-5 od ukupno 690 pitanja