Dr sci. med. Nikola Vukašinović

Specijalista neurologije

Telefon za zakazivanje
060/0687-461

Telefon za zakazivanje

Dr sci. med. Nikola Vukašinović, Specijalista neurologije

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 13.12.2023.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled neurologa
5,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 3704

 1. Da li koksaki virus napara nerve?
  Pitanje broj: #65226

  Svaka čast što postoje ovakvi sajtovi. Pomažete ljudima koji su u velikim problemima.
  Da li je moguće da koksaki virus napadne nerve i da izazove upalu nerava? 

  Odgovoreno: 22. 07. 2010.
  • Dr sci. med. Nikola Vukašinović

   Poštovani,
   Moguće je da napadne organizam, a posredno, preko drugih tkiva i organa i nerve.

 1. Tumačenje normalnog CT nalaza
  Pitanje broj: #65227

  Radio sam ct glave na stomatološkom po uputu neurologa. Skener je ok, ali na kraju stoji: inicijalne su reduktivne promene na korteksu. Zanima me koliko ovo može da bude opasno i šta znači?

  Odgovoreno: 22. 07. 2010.
  • Dr sci. med. Nikola Vukašinović

   Poštovani,
   Nije opasno, to je normalan nalaz.
   Pozdrav

 1. Poštovani doktore Vukašinoviću, hvala vam na odogovoru u vezi sa mojim tegobama (pitanje broj #63520).
  Uradio sam dopler krvnih sudova vrata (nalaz uredan), emng rugu (malo oštećenje nerva iz c8 pršljena). Takođe sam uradio i magnetna rezonanca vratnog i torakalnog dijela kičme i napisano je u nalazu dehidracija pršljnova, a na torakalnoj kičmi "šmorlova hernija" th1/th2.
  Nema nikavih patoloških promjena i "medula spinalis" bez oštećenja. Ono što je karakteristično za moje sadašnje stanje je nemoć ramenog pojasa i ruku i smetnje u glavi. Doktore, moje pitanje je ima li više smisla istraživati dalje bilo šta, i interesuju me vaši dalji savjeti?

  Odgovoreno: 22. 07. 2010.
  • Dr sci. med. Nikola Vukašinović

   Poštovani,
   Dovoljno je uradjeno. Potrebna je fizikalna terapija uz tbl. Milgamma 100 2x1 i tbl. Cavinton 5mg 3x1.
   Pozdrav

 1. Postovani, mojoj majci (70 godina) je nedavno mr pregledom dijagnostikovana av malformacija na mozgu. Od januara ima glavobolje i probleme sa desnim okom (skleritis) . Receno joj je da uradi i msct ili dsa. Na internetu sam se informisala da se u slucajevima av malformacija radi embolizacija. Da li mi mozete reci koje zdravstvene institucije u srbiji vrse ovaj zahvat i kakve rizike on nosi? Unapred zahvalna suzana

  Odgovoreno: 22. 07. 2010.
  • Dr sci. med. Nikola Vukašinović

   Poštovana,
   Dalji tretman nije uvek isti, zavisi od lokalizacije i velicine av malformacije. Inace na neurohirurskim klinikama u zemlji (beograd, nis, novi sad, kragujevac) se rade embolizacija i slicni zahvati.
   Pozdrav

 1. Postovani, majka mi je 55 god stara, inace boluje od dijabetisa i povecanog pritiska vec po treci put dobija napad koji izgleda uzasno, usta joj se uskrive gubi moca govora trne joj samo desna strana lica i tri prsta na desnoj ruci, noga joj se nekoci nema nesvesticu i ne povraca. Dva puta je bila u bolnicu primila je infuziju i spric i pustalisu je kuci bez da su ista rekli. Zamolila bih vas ako mozete da mi kazete sta je to od prilike od cega to dolazi i kako spreciti sta bi to tacnije moglo da bude. Unapred hvala

  Odgovoreno: 22. 07. 2010.
  • Dr sci. med. Nikola Vukašinović

   Poštovana,
   To po vasem opisu deluje kao tranzitorni tj. Prolazni atak sloga. Potrebno je da uradi ct mozga, dopler krvnih sudova vrata i opstu laboratoriju sa krvnom slikom. Javite se sa nalazima. Ne znam da li joj je data neka terapija produzna ali moze uzeti tbl. Cavinton forte 3x1.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 3704 pitanja
Zakažite pregled kod Dr sci. med. Nikola Vukašinović