Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79593)

  1. Bol u leđima
    Pitanje broj: #163931

    Sta je sa mnom? 

    Odgovoreno: 29. 09. 2019.
    • Doktorka je napisala da imate dg M 54 Dorsalgia, bol u kičmi, da biste bili potpuno sigurni o čemu se radi potrebno je da se magnetna rezonanaca lumbosakralne kičme, doktorka vam je sve napisala. Kada uradite tu analizu, koja se jako dugo čeka sa zakazivanje u državnoj ustanovi, ili da odradite u nekog privatnoj ustanovi, trebalo bi ponovo da vas pogleda neurolog, da vidi da li se radi o degenerativnim proemenama, pa da vas pošalje na fizikalni tretman ili je u pitanju neka disku hernija, koju treba da pogleda neurohirurg da vidi da li je za operaciju ili ne. 

  1. Koliko dugo se sme koristi Gincobil
    Pitanje broj: #164005

    Početkom 2018. neurolog mi je postavio dijagnozu Vertigo, Hypoacusis lat sin. Na pregled sam otišao jer je par meseci pre toga došlo do znatnog slabljenja sluha sa leve strane, a još ranije sam 2-3- puta godišnje imao jake napade glavobolje, neki put sa povraćanjem. Cerebralne probe, dopler karotida i MR endokranijuma su bili uredni. Terapija Betaserc a 24mg 2x1. Lek sam uzimao oko devet meseci sa prekidima; vrtoglavice su gotovo nestale, sluh se nije popravio. Unazad više od pola godine, po savetu lekara, uzimam Gincobil a 80 mg 1x1 i za to vreme nisam imao nijednu krizu. Pitanje: koliko dugo smem da koristim Gincobil tj. da li je neophodno da se u nekom periodu napravi pauza ili je bezbedno da se pije bez prestanka, ako je to rešenje za vrtoglavicu?

    Odgovoreno: 24. 09. 2019.
    • Preporuke su da se vazoaktivne supstance kakva je i Betaserc i Gyngko il koriste tri meseca, pa mesec dana pauze. Oštećenje sluha je vezano za ORL specijalizaciju prvenstveno, pa reko onda neurologa. Preporuka da se urade auditivni evocirani potencijali, možda da probate umesto Gyngko bila, Bilobil intense 120 mg 2x1, a umesto Betaserc, Phezam 2x1,tri meseca, mesec dana pauze (imate Phezam u Bugarskoj i Bosni). Možda ponoviti MR endokranijuma sa MR angiografijom. Videti sa ORL da li je došlo do oštećenja sluha. 

  1. Momak, 19 godina. Sve je bilo normalno, sinoć je odavao utisak pijane osobe. Usporenije govorio, poremećaj u ravnoteži. Pošto je spavao cele noći, 10 sati, jutros je stanje nepromenjeno. Čak kaže da se ne seća da je sinoć večerao. Pri jutarnjem tuširanju, kao da je zaspao stojeci ispod tuša. Trenutno je u Norveškoj, ali ne verujemo puno njihovim doktorima. Šta bi mogao da bude uzrok? Da li da ga odvedem u Srbiju? 

    Odgovoreno: 24. 09. 2019.
  1. Neuralgija trigiminus 7 god unazad, a trenutno sam četiri meseca bez bolova. Pijem Tegretol 400 ujutru i uveče i Bensedin. Šta mogu da pijem kada mi dođu jaki bolovi?

    Odgovoreno: 20. 09. 2019.
  1. Podrhtavanje ruku
    Pitanje broj: #163489

    Imam 18 godina i imao sam povremeno podrhtavanje ruku koje mi nije prestavljalo problem. Ali s' vremena na vreme to podrtavanje postaje ozbiljnije. U poslednje vreme drtanje je postalo konstano pogotovo kada kuckam po telefonu podrtava mi palac. Po nekada je blago i ne primeto ali po nekad je jako primetno.

    Odgovoreno: 20. 09. 2019.

Prikazano 11-15 od ukupno 4306 pitanja