Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (89428)

 1. Postovani, Imate li iskustva sa melanomom subungualis? Urađena mi je biopsija nokta na palcu desne noge. Nokat je uklonjen sa sve korenom i uzet je i uzorak tkiva ispod nokta. Ph nalaz je melanoma subungualis insitu-bez prisustva površinske uliteracije i invazije vaskularnih struktura, linije resekcije su bez elemenata tumora. Sve analize su mi u redu ali konzilijum predlaže reekscesiju. Volela bih još jedno mišljenje obzirom da je ovo redak oblik melanoma kod nas. Priložila sam sliku nokta pre biopsije.

  Odgovoreno: 05. 03. 2023.
 1. Poštovani doktore, ćerka ima 23 godine, slucajnim pregledom otkriven beningni tumor dojke velicine 7×9mm.(pre tri meseca bio je manji 5×7mm).Onkolog dr. Damjanovic iz Uzica koji je gledao nalaz radiloga je preporucio operaciju, mi smo pristali. Radila je snimak pluca, abdomena i sve je u redu. Da li mislite da je operacija pravi izbor i sta Vi mislite o svemu ovome? Unapred hvala Zabrinuta majka Nena Simovic

  Odgovoreno: 08. 02. 2023.
  • Mala je verovatnoća da vidjeni benigni tumor narastao za tri meseca. Predpostavljam da je samo ultrazvukom vidjen iz drugog ugla i da zato postoji razlika od 2-3 mm, jer benigni tumori nisu idealno okrugli (mogu biti i elipsasti) i ako se gledaju pod drugim uglom su različite veličine. U pravilu benigni tumori se prate do veličine od 2 cm u prečniku i ako su veći savetuje se operacija. Takodje se savetuje i operacija ako se tumor nalazi u gornjem spoljnjem kvadrantu dojke ili ako postoji pozitivna porodična anamnerza ( ako je neko u familiji po ženskoj liniji lečen od karcinoma dojke).

 1. Poštovanje Da li možete da mi protumačite nalaz biopsije: "carcinoma mammae metastaticum hepatis". Hvala

  Odgovoreno: 08. 02. 2023.
 1. Poštovani, molim za savet, pre dve nedelje sam bila na ultrazvuku grudi i ustanovljen mi je adenofibrom veličine 11 x10mm, oštro je ograničena, sadrži izdanak, ima ehonografski izgled kao da je probila kapsulu.preporuka je mamografija i konsultacija onkohirurga. Moje pitanje bi bilo da li je opasno što ima izdanak i probilo kapsulu, Uskoro idem na kontrolu kod onkohirurga, pa sam htela da mi i vi napišete vaše mišljenje. Unapred hvala.

  Odgovoreno: 08. 02. 2023.
  • Nalaz UZ dojke i opis fibroadenoma koji je jasno ograničen i sa izdankom koji je probio kapsulu je neobičan - smatram da se samo radi o benignoj promeni koja ima nepravilan oblik.

   Ako imate manje od 40 godina savetujem vam da uradite magnetnu rezonancu dojki kada će se definitivno znati o kakvoj se promeni radi.

 1. U prilogu vam šaljem fotografiju snimljenog mladeža, sa leve strane leđa, u gornjem delu. Ono što ja vidim liči mi na m. melanom? Ljubazno vas molim da pogledate i pošaljete mišljenje.

  Odgovoreno: 17. 01. 2023.

Prikazano 1-5 od ukupno 875 pitanja