Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80000)

  1. Moj otac ima diagnostikovan rak u predelu između jednjaka i pluća veličine 10cm. Pre konstatacije je imao napade od po par puta u toku dana, u vidu otežanog disanja, jakih bolova glave, neprijatnog zadaha, teškog gutanja hrane i vode, bolova u predelu leđa kod leve lopatice, bolova u poprsju sa epizodama padanja u nesvest, mutiranje i gubljenje glasa te nekontrolisano kašljanje (koje bi trajalo i po sat vremena do potpunog potpunog iscrpljivanja kada bi zaspao).

    Molim vas za mišljenje i dalje korake koje bi trebali poduzeti? Da li se zbog novonastale situacije s korona virusom ovakve operacije rade, i ako da koji je najbrži način za zakazivanje iste? Otac ima 65 godina,

    Odgovoreno: 04. 04. 2020.
    • Poštovani, 

      Svakako mora prvo da se javi pulmologu koji će kompletirati dijagnostiku i prikazati ga onkološkom konzilijumu gde će biti donesena odluka o daljem lečenju, koja zavisi od ph nalaza, kliničkog stadijuma bolesti, opšteg stanja...

      Srdačan pozdrav 

  1. Poštovani, moj tata ima cancer pankreasa i posle ciklusa hemioterapije treba da se uradi kontrolni skener. Međutim hirurg neće da da nalog za skener dok mu kreatinin i urea ne budu u ref vrednostima. Rekao mu je da pije 3l vode dnevno i na nedelju dana da kontroliše ova dva nalaza. Prošli nalaz je bio 12.6/128 a danas 9,5/141, kreatinin je porastao a urea pala. Da li stvarno ovi nalazi imaju veze sa proverom skenera?

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  1. Postovani,pre par dana mi je dijagnostikovano C34.9 sa nekim metastazama na kicmi.Da li je moguca eventualna operacija (zato sto kazu da je primarni u desnom plucnom krilu velicine 3,5cm x 2,7cm.)Interesuje me Vase misljenje za dalji tok lecenja i eventualno terapiju posle (hemo terapija ili zracenje) i vremenski period prezivljavanja ako iste odbijem.Unapred zahvalan

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovani,  

      Ne bih Vam savetovao da odbijete lecenje. U ovom trenutku zbog promena na kicmi operacija nije moguća.

      U zavisnosti od patohistoloskog nalaza i eventualno genetskih analiza zavisi dalji tok lecenja.

      Srdačan pozdrav 

       

  1. Postovani,radila sam Pet skener,bolujem od Hodzkin limfoma II b stadijum,imala sam 8 ciklusa ABVD hemioterapije i 17 zracenja.Limfom je bio 11x10 cm sad je 3,3 x 2,9 cm bez patoloske akumulacije FDG,u proslom Pet skeneru limfom je bio 5x5,3cm suv max 2,5,deauville score 3.Pojacano nakupljanje FDG se vidi u aktiviranom smedjem masnom tkivi vrata,aksila,medijastinuma,u vratu bez jadne patoloske akumulacije FDG.Posto je vanredna situacija i ne izlazim iz kuce,molim vas za odgovor da li bi hitno trebalo da odem na konzilijum ili mogu da sacekam zbog korona virusa.Pozdrav od Mine

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovana,  

      S obzirom da ne postoji jasna patološka akumulacija RF, Vi na osnovu pet/ct nalaza  nemate aktivnu bolest. Ipak zbog osnovne dijagnoze morate biti u sistemu redovnih kontrola. 

      Srdačan pozdrav 

  1. Operisana sam 28.08.2019 carcinom leve dojke na Onkologiji Beograd. Redovno odlayim na kontrole.,nalazi UZ i lab. tumor markeri su ok Pre par dana sam uočila slabašno flisovanje rane..Ovo treći put da se to ponavlja. Curenje je na rani-rez oko bradavice.Na kontroli pre 10 dana toga nije bilo.ako je sad jako komplikovano stići iz Pančeva za BGD,a i do Pančevačke Onkološke ambulante stići zbog Covid 19 .šta da da preduzmem ?

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Verovatno ništa opasno, ali bi svakako trebalo da se javite na pregled u onkolosku ambulantu u Pančevu.

      Srdačan pozdrav 



       

Prikazano 1-5 od ukupno 798 pitanja