Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80000)

  1. Postovani, molim Vas da cujem i Vase misljenje vezano za dalje analize i tok lijecenja? U prilogu saljem ph nalaz

    S postovanjem Nermina Medjedovic

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Obavezni su Vam konzilijarni pregledi i misljenja. 

      Reekscizija svakako, pa u zavisnosti od nalaza uz ili ct kontrole.

      Srdačan pozdrav 

       

  1. Poštovani, obraćam vam se ponovo pošto sam vam pisala pre oko mesec dana, ali nisam dobila odgovor. Moguće je da sam pogrešno odabrala specijalistu za moje pitanje, pa zato sada neću navesti specijalistu, već samo pitanje. Naime, duže vreme (negde od kraja leta) imam otok ispod kolena napred, više ka unutrašnjoj strani. Tačnije, već nekoliko godina unazad meni je taj deo izlgledao deblje nego na desnoj nozi, izgledalo je kao da ima više sala. Međutim, od pre nekoliko meseci to izgleda i kao da je neki otok, kao limfedem (mada nisam sigurna). Boli me kada malo jače tu pritisnem, mada i ranije mi je na tom mestu noga bila osetljiva na dodir. Takođe, već godinama unazad, a sada posebno se vide popucali kapilari i osećam bol kao da imam proširenu unutrašnju venu (sa bočne unutrašnje strane gde se koleno savija). To mesto mi je uvek bilo osetljivo, i kada bih dugo sedela ili stajala uvek me je tu bolelo, a desna noga nikada. Takođe, nekada kada duže sedim (a takav mi je i posao) ta noga me nekako neobično boli i u butnom delu, i kada silazim niz stepenice kao da mi nešto smeta kada savijam to koleno. Nekada me žiga i u gornjem delu butne kosti. A napominjem da na kolenu imam neku kuglicu ovalnu oko 1 cm koja pod rukom deluje kao masno tkivo, ne deluje mnogo tvrdo i može malo da se pomera. Takođe, nekada me boli i žiga donji deo ledja, isto na levoj strani. Takođe, u abdomenu sa leve strane ispod rebara često imam neki veoma neobičan osećaj, ne mogu ga nazvati bolom, već nekim pritiskom, neprijatnošću, nekada u pokretu, a nekada i u miru. To je manje izraženo pre unosa hrane. Inače, zakazan mi je uz abdomena i kolor dopler donjih ekstremiteta za 15-ak dana. Međutim, ja sam privatno uradila uz abdomena pre 7 dana (nisu mogli i kolor dopler nogu tada), i nalaz je potpuno uredan. Međutim, dr mi je tada rekla, pošto sam joj se ja požalila na tu neprijatnost ispod levog rebra, da bi trebalo uraditi neki parametar pregleda debelog creva, mada stolica mi je redovna i normalna. Napominjem podatke o svom zdravstvenom stanju: rano sam ušla u menopauzu, pre sedam godina, sa 38 godina, imam Hašimoto tireoditis, ali ne pijem hormonsku terapiju jer su mi hormoni još uvek u normali iako imam povećana antitela, proveravam svake godine nivo hormona. Takođe, od kada sam ušla u menopauzu mnogo sam dobila na kilaži, tako da od nekih 68-70 kg sada imam 105 kg. Takođe, upravo sam završila terapiju protiv helico bakterije. Inače, imam želudačnu kilu koja je ustanovljena endoskopskim pregledom još 2012. godine i tada sam pila neku terapiju protiv gerb-a, a prošle godine, pošto sam isto imala simptome nadimanja i neprijatnosti ispod levog rebra, dr mi je samo dala da uradim test na heliko i, pošto je on bio pozitivan, dala mi terapiju protiv te bakterije, i rekla da ćemo kasnije, posle tog lečenja, raditi endoskopiju da vidimo šta je sa tom želudačnom kilom. Ja, laički, imam utisak da je ta kila sada mnogo veća. Takođe, da napomenem (možda je bitno ) da mi se nekada desi da mi pukne kapilar na prstima ruke uz jak oštar bol (možda jednom u 3-4 meseca) i poplavi na tom mestu.
    Izvinjavam se zbog opširnosti, nadam se da ćete mi dati neki koristan savet šta bi trebalo najpre uraditi što se tiče dijagnostike ovog mog stanja. Najlepše hvala!

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  1. Postovani, molim Vas da mi pojasnite patohistoloski nalaz: Infiltratio carcinomatosa cutis et subcutis mammae. Histomorfoloski, tumor odgovara lobularnom karcinomu dojke. Imunofenotipski, tumor odgovara luminalnom b tipu: E-cadherin-, Er+(85%+++, score 8), Pr+(80%+++, score8), Her2-(0), Ki67=20%. Takodje Vas molim da mi odgovorite kakve su prognoze kod ovakvog nalaza.

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Tumor he zahvatio kožu i podkozno tkivo. Neozbiljno je da se na osnovu ph nalaza daju prognoze.

      Razgovarajte o tome sa Vašim hirurgom i onkologom.

      Srdačan pozdrav 

       

  1. Dobar dan! Riječ je o mom ujaku koji ima 50 godina. Voljela bih da mi rastumačite ovu dijagnozu, da nešto više kažete o ovome, da li je to karcinom itd. Jako smo uplašeni pa nam svaka riječ odnosno pojašnjenje dobro dođe. Šaljem Vam sliku nalaza. Hvala puno!

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  1. Postovani, mom ocu je u septembru prosle godine data dijagnoza C02.9, skvamozni tumor jezika. Primio je 3 ciklusa hemioterapije koje je podneo odlicno a zatim je krenulo zracenje. Dobio je da primi 34 zracenja i jednom nedeljno Erbitux od 400. Od toga je primio 27 zracenja i 5 Erbituxa i sad su prekinuli zato sto su mu usta i lice katastrofalno upaljeni, na licu samo sto ne krenu rane. Lekari samo kazu da to tako treba i da pije antibiotik i sedi kuci dok ne prodje ali on jedva jede.pun je bubuljica nekih i to sve strasno boli. Mene zanima da li je ta reakcija koju ima, normalna reakcija na zracenje ili na erbitux i cime bi mogao da ublazi opekotine i rane na licu i usnama.

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      To je normalna reakcija i nakon 2-3 meseca od završetka zračenja sve će biti normalno. 

      Srdačan pozdrav

      Dr Bojan Radojičić 

       

Prikazano 6-10 od ukupno 798 pitanja