Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81742)

 1. Poštovani,

  Beba puni 6 meseci za 13 dana. Dobili smo na poklon dubak. Da li smem da je stavim, nekad u toku dana, na kratko? Ili ne preporucujete? Cula sam da je dubak stetno "pomagalo" i da je u Kanadi zabranjeno koriscenje.

  Odgovoreno: 05. 11. 2020.
  • Postovana , nikako ne bih preporucila dubak ! Prvenstveno beba je jos mala , prvo mora da nauci sama da sedne , zauzme četvotonozni polozaj , klececi , pa tek onda da se vertikalzuje , odnosno , uspravi i stane na noge i stekne reakcije ravnoteze, da bi kasnije hodala . Dubak moze samo da naskodi , pogtovo u tim mesecima , kada nam je pravilan razvoj lumbalne kičme jako vazan !

   Srdačan pozdrav !

   Tamara Masal , dečiji terapeut.

 1. Interesuje me beba sad 10 puni 4 meseca...na otpustu joj je pisalo da ima hipotonoju nije mogla da drzi glavu sada kako vreme prolazi je bolje ali ne drzi pravo glavo već joj ide u stranu i s levom rukom manje funkcioniše otvara šake i kad uzme nesto odma pusti,kad uzmete bebu odma siri ruke kao lasta...molim misljenje da li treba da radi vezbe?

  Odgovoreno: 04. 11. 2020.
  • Poštovani ,

   Shodno tome da u otpusnoj listi stoji da beba ima hipotoniju vezbe su neophodne , kao i pracenje motornog razvoja . Moj savet je da prvo odete na pregled kod dečijeg fizijatra .

   Srdačan pozdrav !

 1. Beba ima 6,5 meseci od rodjenja vuce glavu na levu stranu,u dom zdravlja nisu hteli da rade sa njom do 4 meseca. I dalje krivi glavu na levu stranu bili smo u Tirsovoj pokazali vezbe,beba ne dozvoljava da uradimo vezbe pruza otpor. Da li nam mozete dati savet. Beba ima tortikolis. Sliku nije htelo da prihvati.

  Odgovoreno: 27. 09. 2020.
  • nadam se da su vam u tirsovoj pokazali ne samo vezbe vec i protokol ponasanja kroz dan. .... dete uvek dojite da se okrece na suprotnu stranu od skracenja vratnih misica, znaci i na jednoj i na drugoj dojci isti polozaj deteta prema maminom telu. stavite dete u prostoriji tako da okrece glavu ka vama, takodje preko "zdrave strane" da bi skracena bila istegnuta. stavite krevet tako da dete ako hoce kontakt ka sobi mora da se okrene u tom pravcu a ne da gleda u zid. svu komunikaciju  vodite tako da DETETU PRILAZITE TAKO DA FORSIRATE ISTEZANJE SKRACENE STRANE...

    pozdrav

   nenad gvozdic

 1. Podrav ima duzi problem sa kicmom sad mi se pojavila tamno braon fleka duz kicmenog stuba dali je opasna hvala

  Odgovoreno: 01. 07. 2020.
  • na slici izgleda da ste tim delom u cestom kontaktu sa nekom tvrdjom podlogom i da kostima kicmenog stuba pritiskom dovodite do pucanja kapilarnih krvnih sudova u tom tkivu. mikro povrede dovode do mikrokrvavljenja koji se kasnije oksidacijom, kao kod modrice ofarbaju u braon boju. braon boja se vidi jer iz dubljih slojeva tkiva treba duze vremena da dodje do povrsine, za to vreme od plavoga, preko zelenog postane braon.

   pozdrav Nenad Gvozdic

 1. Koja terapija i koja banja se preporučuju ya Sindrom rotatorne manžetne?

  Odgovoreno: 01. 06. 2020.
  • postovana,

   ne postoji banja koja leci sindrom manzete rotatora ramena, vec ce vam fizikalna terapija pomoci, ma gde ona bila, u domu zdravlja, privatnoj ordinaciji ili banji. boravak u banji sa sigurnoscu pomaze ali nije osnov lecenja. krenite za pocetak od fizioterapeuta u vasoj blizini. ako on ne moze dovoljno da Vam pomogne siguran sam da on ima neka iskustva iz vama najblize banje.

   pozdrav

   nenad gvozdic

Prikazano 1-5 od ukupno 727 pitanja