Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (87778)

  1. Nakon osteoporoticne frakture Th12 prsljena odradena je vertebroplastika kostanim cementom. Intervencija je bila 12.januara tekuće godine. Da li je neophodna fizikalna terapija ili možda neka banja? Hvala na odgovoru

    Odgovoreno: 29. 01. 2022.
  1. Poštovani doktore, obraćam vam se po preporuci spec. fizikalne medicine u Banja Luci a moj problem odnosi se na lumbalni dio kičme gdje mi je jedna od dijagnoza koncentrična multifaktorjelna teška stenoza spinalnog kanala uslovljena protuzijom diska uz konstataciju da je AP dijametar spinalnog kanala oko 4,5mm.

    Naime neurohirurg u B.Luci koji je gledao snimak MR ne preporučuje operaciju dok moj spec. fizikalne medicine nije istog mišljenja. Obzirom na diemu ljekara Interesuje me da li vam mogu poslati moj snimak MR vratnog i lumbalnog dijela kičme za vaše mišljenje obzirom da sam čula sve najbolje o vašoj stučnosti u ovoj oblasti.

    Unaprijed zahvalna Vesna Bajić iz Banja Luke

    Odgovoreno: 22. 01. 2022.
    • Postovanje

      Po najnovijim preporukama kao i terapijskim  efektima,zadnja  instanca pre operativnog lecenja je primena tkz.  dekompresije kicmenog stuba,..naravno u korelaciji MR nalaza u konkretnom slucaju,ukoliko nema kontraindikacija za istu. Sve to u dogovoru sa Vasim nadleznim fizijatrom.

  1. Poštovanje,da li spazam vratnih mišića mogu da prouzrokuju lošu cirkulaciju mozga i zujanje u glavi ili ušima.Mišići su jako tvrdi na dodir i ponekad osetim ukočenost tog dela tela.Radjen je rtg vratnog dela kičme koji je uredan.

    Odgovoreno: 22. 01. 2022.
    • Postovanje

      Vrlo cesto  kod degeneratifnih promena vratne kicme dolazi i do spazma paravertebralne muskulatue. Svakako da taj spazam moze da utice na bolove..sto se tice  lose cirkulacije potrebno je dodatno dijagnosticko ispitivanje u smislu dopler pregleda krvnih sudova vrata.

      U korelaciji sa nalazom  mozemo govoriti o mogucim uzrocima glavobolja,jer to moze biti samo jedan uzrok.

  1. Dobar dan htela sam da vas pitam imam sutra zakazanu fizikalnu terapiju a prosle nedelje sam prelzala koronu pa se pitam da li ce mi nesto škoditi ako pocnem.

    Odgovoreno: 22. 01. 2022.
    • Postovanje

      POozeljno je nakon prelezane corone bar 15 dana biti pod nadzorom i u nekom postcovid oporovku sto podrazumeva , dozirani rezim fizicke aktivnosti , adekvatna ishrana,uz pracenje laboratorijskih parametara.

      Svakako za fizikalnu terapiju nece biti kasno...

  1. prolaosus disci interverrrrrrrtebralis lumbalis et disci intervebralis aliorum cum radiculapathia M5.11 , postovani doktore molim vas , ovo je dijagnoza moga supruga Da li mozete da nam odgovorite o cemu se radi , s postovanjem

    Odgovoreno: 22. 01. 2022.
    • Postovanje

      Pomenuta dijagnoza odnosi se na degenerativnu bolest kicmenog stuba  u smislu "izlazenja  " jezgra diska iz svog lezista sa mogucom  interakcijom na oodgovarajuce nervne strukture,od cega ce zavisi klinicka slika.

       

Prikazano 1-5 od ukupno 744 pitanja