Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (83652)

 1. Dobar dan zanima me kolko kosta operacija prosirenih vena Ja imam 23 godine i to sam nasledila i imam bolove u nogama

  Odgovoreno: 23. 07. 2021.
 1. Poštovani imao sam operaciju kile na trbuhu, hernioplastica ventralis sec. Rives-Stoppa Adhesiolysis, Često imam problem sa želudačnom kilom, želudac se podigne i pravi probleme, inetersuje me da li smem zbog mrežice na stomaku da stavljam teglu na pupak radi spuštanja želuca? Bojim se da se ne ošteti mrežica zbog uvlačenja stomaka u teglu-

  Srdačan pozdrav i hvala unapred na odgovoru

  Odgovoreno: 20. 07. 2021.
  • Ne treba da stavljate teglu nikada. Ne znate kakav će biti rezultat i to je generalno nesigurno i opasno. Ne znam šta podrazumevate pod pojmom "želudačna kila"? Želudac može svojim gornjim delom(a nekada skoro i ceo) da prođe na gore kroz otvor na dijafragmi kroz koji prolazi jednjak, ali to je dijafragmalna kila(Hiatus Hernia). Trebalo bi pregledima utvrditi šta je ustvari sa želucem, pa onda lečiti dalje. Ovako je sve nesigurno i naravno može se i pokvariti stanje sa mrežicom koja vam je već postavljena na trbušni zid.

   S poštovanjem, dr Boris Zagoričnik,hirug, Bolnica PARKS, Novi Sad

 1. Vide se HA nivoi u levom hemiabomenui donjem desnom kvadratu ,sa dilatacijom vijuga tankog creva oko 4 cm..Eho pregled abdomena .Vijuge tankog creva su dilatirane u donjim kvadratima ,centralno u karlici sirine lumena do 5cm ,debljeg zida sa UZ znacima peristaltike i antiperistaltike .Mala laminarna kolicina tecnosti interintestionalno.Terminalni ileum je kolabiran sa vrlo malo sadrzaja ddg. brida?

  Z98,8 K56,6 G40,9

  Odgovoreno: 20. 07. 2021.
  • Tek sam danas video pitanje. To što opisujete vrlo liči na ileus tankog creva(zavezana creva) i zahteva da se što pre razreši. Ako to nije  već razrešeno, javite se opet hirurgu. On će proceniti da li se radi o akutnoj ili hroničnoj opstrukciji i preduzeće dalje korake.

   s poštovanjem, dr Boris Zagoričnik, Bolnica parks Novi Sad.

 1. Imam prosirene vene i koristila sam sve i svasta kazite mi koji lek mi savetujte imam kuglice na nogama

  Odgovoreno: 10. 07. 2021.
 1. Molim za brz odgovor I hvala unapred. Operosana žučna kesa konzervativno, pre šest meseci, bolovi sa level strane su bez prekida i stalno sam pod trodonom. Mučnina, proliv i zatvor i inace bol se širi i u kičmu.

  Odgovoreno: 07. 07. 2021.
  • Poštovani, iz simptoma koje ste naveli moguće je da se radi o više problema. Najpre da se radi o bolesti pankreasa, koji je relativno čest uz bolesti ž.kese. Potrebno je javiti se gastroenterologu ili hirurgu da bi se utvrdio redosled pregleda( UZ trbuha,dodatne lab.analize i eventualno i mag.rezonanca gornjeg abdomena). Nakon toga će biti jasnije o čemu se radi, jer je evidentno da nakon odstranjenja ž.kese tegobe traju idalje.

Prikazano 1-5 od ukupno 1315 pitanja