Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76079)

 1. Pozdrav. Pre nekoliko dana sam zatvorio vrata automobila preko srednjeg prsta na ruci. Ispod nokta je odmah pocrnelo. Nema preloma, snimljeno je. Prst nije oticao prva 3 dana. Onda se uvecao u udarenom predelu (jagodica prsta) i pojavila se nateklina na kozi odmah gde izlazi nokat, vidi se na slici. Ta nateklina je prestala da raste posle 2 dana i stoji kao na slici vec 4 dana. Ukupno 8 dana od udarca. Koza je zategnuta, malo svrbi i pece. Boja se ne menja. Kako da tretiram tu nateklinu? Da li je to hematom? Koliko je potrebno da splasne i za koliko vremena ce mi otpasti nokat i kada otpadne kako da dalje tretiram taj deo prsta? Najajvise me brine ta izraslina. Na slici je i srednji prst druge sake, da vidite razliku. Hvala.

  Odgovoreno: 19. 12. 2018.
 1. Pozdrav, cuo sam za besplatnu operaciju nosa za neke od srednjoskolaca, ja imam 17 godina, pa me zanima da li je stvarno operacija besplatna, i ako jeste zanima me nesto detaljnije o tome? I iz beograda sam.

  Odgovoreno: 11. 09. 2018.
 1. Imam izrazene vene ven 25 godina. Lecim ih kako znam i umem, uz sve kreme od kojih je mala pomoc. Naime, u januaru sam osetila na dodir jak unitrasnji bol na obe noge iznad skocnog zgloba. Tu su se pojavile male otvrdline zrna graska. Povezala sam sa zipom od cizama, jer sam radila citav dan i nosila ih stalno/ stezale su me. Kasnije se uz bol pojavio i svrab, oteklina i promena boje koze. Na tom mestu je koza usijana i ruzicasta. Od pomagala, sve sto se u apoteci prodaje kupila sam, do prirodnih obloga. Malo se smanjio otok, ali je i dalje vrelo i pri dodiru, prvo boli pa izaziva svrab koji ne mogu da odlozim. Uradila sam ultrazvuk vena i nema znakova tromboze/ test opterecenja glukozom takodje, gde je malo odstupanje od dozvoljenog. Molim vas, gde da se obratim dalje, a da ne lutam sa uputima kao u proslom veku. Hvala puno i veliki pozdrav.

  Odgovoreno: 26. 07. 2018.
 1. Poštovani, 

  Prije pet dana sam osetila jak bol malo iznad trtične kosti. Počela je da se formira kuglica koja je bila jako tvrda i na dodir je bolela. Kupila sam Flogocid mast i namazala svega 3 puta. Juče je ta kuglica pukla i izašlo je jako puno gnoja i sukrvice. Sada me više ne boli, normalno mogu da sedim ali još uvek krvari rana, moje predviđanje je urasla dlaka. Da li je moguće nekako izbaciti nekom kremom ili sterilnim predmetom? 

  Odgovoreno: 09. 05. 2018.
  • Poštovana,

   Najverovatnije ste u pravu, ali ništa preciznije Vam ne mogu reći bez pregleda. Ako želite možete postaviti fotografiju. Svakao Vam preporučujem da dođete na preged. Potrebno je sanirati infekciju, a nakon toga je potrebna operacija.

   Pozdrav

 1. Poštovani,

  Prošle godine na leđima u donjem delu, po sredini, premetila sam nešto kao jaja, kugla, ali to je bilo malo. Sada, pre dva dana, kada sam ponovo to napipala to je sad baš poraslo u veliku kuglu, ispod kože. To je meko na dodir. Simptome koje osećam su, da mi trni to mesto i imam pomalo bolove u leđima, ali ne toliko jake, izdržljive su. Desna noga mi se koči, tj. boli me od kuka na dole. Koje je Vaše mišljenje doktore, šta je to?

  Odgovoreno: 23. 04. 2018.
  • Poštovana,

   Najbolje bi bilo da odete kod plastičnog hirurga na pregled, ako niste u mogućnosti da odmah uradite taj pregled onda uradi ultrazvučni pregled te promene i napišite nalaz ovde pa ću pokušati da Vam preciznije odgovorim, a možete i da fotografišete prrmenu i postavite sliku.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1231 pitanja