Prof. dr Miroslav Granić

Specijalista onkohirurgije

Telefon za zakazivanje
063/687-447

Telefon za zakazivanje

Prof. dr Miroslav Granić, Specijalista onkohirurgije

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 06.12.2023.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Specijalistički pregled onkohirurga
10,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 47

 1. Poštovani ponekad osećam težinu u predelu grudnog koša, imam pritisak od želuca prema gore, po noći me probudi nedostatak vazduha, imam osećaj kao da mi balon krene iz stomaka prema srcu. To se uvek dešava po noći dok spavam i kratko traje, par sekundi. To me uplaši pa ustanem i izmerim pritisak, ali je u granicama normale. Kada osetim težinu iznad želuca, popijem diazepam i te simptome nemam. Drugih bolesti ni tegoba nemam. Zbog čega se to dešva i šta bi trebalo da prekontrolišem? Unapred hvala

  Odgovoreno: 09. 10. 2012.
  • Prof. dr Miroslav Granić

   Poštovana,
   Pokusajte da ranije večerate a to znači da poslednji obrok koji treba da bude lagan treba da pojedete 4 sata pre odlaksa na spavanje. Jedite sporo i dobro sažvaćite hranu pre nego što progutate.
   mogućno da su tegobe koje imate posledica želudačne kile tj hiatus herniae.
   ukoliko bi se tegobe održavale i nakon promene načina ishrane, potreban je pregled kardiologa sa ekg-om.

   sa poštovanjem, dr ivana petrović
   Pozdrav

 1. Postovanje. Imam jedno hitno i neobicno pitanje. Moja baka ima 70god. Ima sledece dijagnoze: tbc, multipleks skleroza, slog, upala zglobova, povecanu sedimentaciju. Medjutim par dana ima konstantno visoku temperaturu (37, 5-39) . Nikako ne mozemo da skinemo. Zanima me sta da radim.

  Odgovoreno: 16. 08. 2012.
  • Prof. dr Miroslav Granić

   Poštovana,
   Bilo bi poželjno da vaša baka uradi osnovne laboratorijske analize krvi i urina (kompletnu krvnu sliku, crp, fibrinogen, standardni pregled urina sa sedimentom) . Sa tim rezultatima bi trebalo da poseti internistu koji bi procenio da li se radi o akutnoj infekciji i kojoj i savetovati joj terapiju antbioticima ili je razlog povišene temperature negde drugde.

   stojimo vam na raspolaganju.

   dr ivana petrović

   Pozdrav

 1. Postovani, nisam sigurna koju oblast medicine da izaberem za moj problem. Vec neko vrijeme primjecujem razliku izmedju bradavica na dojkama, a takodje i malu razliku u veličini dojki. Tacnije u jednoj bradavici na sredini primjecujem udubljenje, čitala sam nešto da se ova pojava naziva invertiranost bradavice. Šta učiniti i da li je opasno? Unapred hvala.

  Odgovoreno: 13. 08. 2012.
  • Prof. dr Miroslav Granić

   Poštovana,
   Hvala na postavljenom pitanju!
   promene na bradavicama dojki ne moraju biti ništa opasno, ali se moraju do kraja ispratiti.
   ponekad promene na bradavicama mogu biti prvi znak ozbiljnijih bolesti.
   kako je nezahvalno o tome pričati na ovaj način savetovao bih da vas vidi hirurg za dojku koji će
   pregledati dojke i dati smernice za dalju dijagnostiku ili evetualnu terpiju.


   svako dobro

   dr viktor ognjenovic
   Pozdrav

 1. Imam problem koji sam mislila da je bezazlen i da ce brzo proci ali nije tako, zbog toga sada trazim savet od vas da bi znala sta daje da uradim. Vec nekoliko dana tacnije oko dve nedelje imam problema sa bolovima u gornjem predelu stomaka tacno ispod rebara na sredini, u predelu zeludca, bolovi se javjaju posle obroka, bilo sta da pojedem ponekad i kada popijem kafu ili bilo sta, bolovi su kratkog intenziteta ali se ponavljaju, uz to se isto desava da sam cela otekla, stomak je dosta vidno otecen, pa me zanima zasto se to desava, sta bi moglo da bude uzrok tome, sobzirom da imam samo 19 godina, i da sam se porodila pre godinu ipo dana. Xvala unapred

  Odgovoreno: 01. 08. 2012.
  • Prof. dr Miroslav Granić

   Poštovana,
   Na osnovu navedenih simptoma možemo posumnjati na problem sa žučnom kesicom ili problem sa želucem.
   možete uraditi ultrazvučni pregled trbuha i ukoliko je nalaz uredan posetite gastroenterolologa.
   on će odlučiti da li će vas poslati na dopunska ispitivanja: endoskopski prregled želuca i dvanaestopalačnog creva ili će tražiti da se uradi izdisajni test na helicobacter pylori (bakteriju koja je uzročnik gastritisa i čira) .

   stojimo vam na raspolaganju,
   dr ivana petrović
   Pozdrav

 1. Poštovani, imam nagle skokove krvnog pritiska a i periode vremena sa izraženo niskim krvnim pritiskom. Ostali simptomi su: nadutost stomaka i bol u predelu pupka. Povremene dijareje reumatični bolovi u predelu levog ramena, leve plećke, leve strane vrata i leve strane grudnog koša. Pregled krvi nije pokazao nikakve anomalije a ultrazvučnim pregledom abdomena nađeno je da je jetra uvećana i masna a žučna kesa presavijena. Aspirin povoljno utiče na moje stanje. Molim vas da mi odgovorite da li se prema ovim podacima može dijagnosticirati makar okvirno moj zdravstveni problem. Hvala unapred uz srdačan pozdrav.

  Odgovoreno: 01. 08. 2012.
  • Prof. dr Miroslav Granić

   Poštovani,
   Skokovi krvnog pritiska koji je inace nizak, a posebno ukoliko su praceni crvenilom lica, glavoboljom, kao i masna i uvecana jetra zahtevaju detaljniju analizu krvi i urina.
   ne navodite do kojih vrednosti "skače" krvni pritisak ali svakako se mora proveriti hormonski status: funkcija štitaste žlezde: ft4 i tsh kao i funkcija nadbubrežne žlezde: kateholamini u 24-satnom urinu i vma (vanil mandelična kiselina) . Zgog uvećane i mane jetre se moraju proveriti jetrine analize: ast, alt, gama gt, ukupni bilirubin, direktni bilirubin kao i masnoće u krvi: holesterol, hdl- "dobar" holesterol, ldl - "los" holesterol i trigliceridi. Uovoj paleti analiza treba da se nadju i kompletna krvna slika, sedimentacija, urea, kreatinin, šećer u krvi, natrijium, kalijum i hloridi.
   sa rezultatima ovih analiza i postojećom medicinskom dokumentacijom treba da se javite na lekarski pregled.

   stojimo vam na raspolaganju.

   dr ivana petrović
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 47 pitanja
Zakažite pregled kod Prof. dr Miroslav Granić