Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78374)

  1. Upotreba cilijalisa
    Pitanje broj: #158834

    Nakon obraćanja svom urologu prepisan mi je cialis od 20 mg ili zamena viagra od 50 mg. Do sad sam koristio i cialis od 20 mg. Interesuje me da li posle par dana korisćenja cialisa mogu upotrebiti i viagru od 50 mg. 

    Odgovoreno: 02. 09. 2018.
  1. Zbog napada panike i anksioznosti, doktorka mi je prepisala rivotril od 2mg, po četvrtinu ujutru i uveče. Pijem ga već godinu dana, nekad samo ujutru. Nedavno se desilo da ga nisam pila 4 dana i imala sam jake napade vrtoglavice, povraćanje i užasne bolove, da sam završila u hitnoj. Molim Vas, recite mi kako da prestanem da pijem ovaj lek, a da pritom ne osetim fizičke smetnje. 

    Odgovoreno: 25. 07. 2018.
    • Poštovana,
      Obratite se psihijatru da Vam pomogne oko smanjivanja doze leka.
      Nekada se uvode zamene, a nekada Vam objasne kako da polako izbacite lek iz upotrebe. Ne na svoju ruku - obratite se lekaru i u saradnji sa njim pokušajte da izbacite lek iz upotrebe.
      Pozdrav

  1. Neželjeni efekti leka Eglonil
    Pitanje broj: #152869

    Poštovani,

    Interesuje me da li upotreba Eglonila može da se odrazi na oticanje desni?

    Odgovoreno: 08. 08. 2017.
    • Poštovani,

      Edem gingive nije uobičajen nezeljeni efekat terapije Eglonilom (sulpiridom).Sulpirid čak može da smanji lučenje pljuvačke u slučajevima kada je pojačano lučenje nastalo usled primene određenih lekova.
      Pozdrav

  1. Kombinacija Eglonila sa Eutiroksom
    Pitanje broj: #152702

    Interesuje me da li Eglonil od 200mg može da izazove rast tsh hormona, kod osobe koja koristi Eutiroks? Da li Eglonil može da se koristi u kombinaciji sa Eutiroksom?

    Odgovoreno: 02. 07. 2017.
    • Poštovani,

      Lek Eglonil nije zabranjeno uzimati sa lekom Eutirox, niti se povišenje tsh može povezati sa Eglonil-om. Ukoliko ste uočili povišenje ths, potrebno je da se javite endokrinologu.

      Pozdrav

  1. Kako koristiti lek Eglonil?
    Pitanje broj: #152528

    Već godinu dana pijem lijek Eglonil od 200mg, od jedne do tri tablete dnevno i Xanax tri puta po jednu tabletu od 0. 5mg. Dijagnoza f22. Da li je opasno ovoliko vremena piti Eglonil i šta mislite o lijeku Zoloft u kombinaciji sa Xanax? Koliko dugo može Zoloft da se pije?

    Odgovoreno: 29. 06. 2017.
    • Poštovani,

      Za dijagnozu f 22 treba koristiti Eglonil tokom više meseci, pa i godina. Od ove terapije nema opasnosti, ona je i namenjena dugotrajnoj zaštiti mentalnih funkcija. Lek Xanax bi trebalo obustaviti, i to postepeno, u dogovoru sa lekarom.

      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1258 pitanja