Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76079)

  1. Poštovani,

    Interesuje me da li upotreba Eglonila može da se odrazi na oticanje desni?

    Odgovoreno: 08. 08. 2017.
    • Poštovani,

      Edem gingive nije uobičajen nezeljeni efekat terapije Eglonilom (sulpiridom).Sulpirid čak može da smanji lučenje pljuvačke u slučajevima kada je pojačano lučenje nastalo usled primene određenih lekova.
      Pozdrav

  1. Interesuje me da li Eglonil od 200mg može da izazove rast tsh hormona, kod osobe koja koristi Eutiroks? Da li Eglonil može da se koristi u kombinaciji sa Eutiroksom?

    Odgovoreno: 02. 07. 2017.
    • Poštovani,

      Lek Eglonil nije zabranjeno uzimati sa lekom Eutirox, niti se povišenje tsh može povezati sa Eglonil-om. Ukoliko ste uočili povišenje ths, potrebno je da se javite endokrinologu.

      Pozdrav

  1. Već godinu dana pijem lijek Eglonil od 200mg, od jedne do tri tablete dnevno i Xanax tri puta po jednu tabletu od 0. 5mg. Dijagnoza f22. Da li je opasno ovoliko vremena piti Eglonil i šta mislite o lijeku Zoloft u kombinaciji sa Xanax? Koliko dugo može Zoloft da se pije?

    Odgovoreno: 29. 06. 2017.
    • Poštovani,

      Za dijagnozu f 22 treba koristiti Eglonil tokom više meseci, pa i godina. Od ove terapije nema opasnosti, ona je i namenjena dugotrajnoj zaštiti mentalnih funkcija. Lek Xanax bi trebalo obustaviti, i to postepeno, u dogovoru sa lekarom.

      Pozdrav

  1. Poštovani,

    Koja je razlika između Xelex-a, Xanax-a i Ksalola? Koji od ova tri lijeka daju najbolji učinak?

    Odgovoreno: 07. 06. 2017.
    • Poštovani,

      Ovi lekovi su istog sastava, samo se razlikuju po proizvođaču. Samim tim mogu se razlikovati u kvalitetu izrade, i samim tim u bioraspoloživosti leka. Opet, može biti i individualno kako će ko odreagvati na lek. Ipak Xanax radi Phizer, pa je očekivano da deluje najbolje. Napominjem da ove lekove ne uzimate bez lekarskog saveta.

      Pozdrav

  1. Poštovani, 

    Želela bih da sa partnerom osnujem porodicu. Više od deset godina koristim Bensedin za smirenje, jer sam imala problema sa blažim paničnim napadima. Psiholog me je posavetovao da počnem sa upotrebom Bensedina i već godinama ga svakodnevno koristim. Mislim da sam psihički spremna da prekinem sa upotrebom leka, ali ne znam pravilan način prekidanja i plašim se da ne dođe do nekih posledica po moje zdravlje ukoliko bih prekinula da uzimanjem leka odjednom. 
    Da li biste mogli da me posavetujete kako da smanjujem dozu postepeno? Koristim Bensedin od 5 mg dva puta u toku dana. Uveče, pred spavanje, uzimam još 15 mg. 
    Hvala na razumevanju i pomoći.

    Odgovoreno: 28. 05. 2017.
    • Poštovana,

      Moj savet je da odete na pregled kod specijaliste jer ja nemam dovoljan uvid u Vaše stanje da bih Vam mogla savetovati da li ste spremni za obustavu leka. Svakako se doza leka treba postepeno smanjivati, dok ne budete psihičhi spremni da ga isključite. U tome Vam mogu podrška biti biljni lekovi.

      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1248 pitanja