Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84948)

 1. Postovani,

  da li je operaciju inguinal hernie moguce izvrsiti pomocu neke anestezije a da nije generalna/opsta. Na prvoj operaciji nisam imao bas dobro iskustvo sa totalnom anestezijom.

  Pozdrav!

  Odgovoreno: 24. 11. 2020.
  •  

    

   Poštovani,

    

   naravno, savremeni aspeket hirurškog lečenja i rekonstrukcije uopšte ne zahteva opštu anesteziju. Naravno, o tome će definitivno biti odlučeno tek nakon detaljnog kliničkog pregled i potvrde vrste hernije.

    

   Savetujem Vam da zakažete pregled u Poliklinici Jatros,

    

   Srdačan pozdrav,

    

   Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

 1. Poštovani, da li se operacija sinusa (hronična upala je nastala nakon otvaranja sinusa prilikom vadjenja zuba) po caldwell lucku i zatvaranje oroantralne fistule može na zahtjev pacijenta raditi u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji, a ne u totalnoj anesteziji. Unaprijed hvala.

  Odgovoreno: 30. 12. 2016.
 1. Da li sme da se primi epiduralna anestezija na porodjaju ukoliko žena ima proširene vene na nogama?

  Odgovoreno: 30. 12. 2016.
 1. Da li osoba sa malignom hipertermijom može vaditi zub sa anestezijom. Da li se negde kod nas radi ispitivanje podnošenja anestezije jer ni jedan doktor ne sme da mi da anesteziju. Šta da radim, zub je sa cistom i mora da se vadi.

  Odgovoreno: 30. 12. 2016.
  • Poštovana,
   Najpre bi bilo dobro genetskim analizama potvrditi postojanje maligne hipertermije. A onda ako se pokaže postojanje iste ići na detaljnija metabolička ispitivanja. Genetska ispitivanja se možda mogu uraditi u većim gradovima (Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac), a nisam sigurna da se metabolička ispitivanja mogu uraditi u našoj zemlji.
   Pozdrav

 1. Poštovani, moje dete je 2011 (2,5 g imao) operisano u Valjevu i tada je na uvodu u anesteziju dobio laringospazam i poslali nas u Beograd. Tamo su uspeli da mu daju anesteziju i sve je prošlo ok. Sad sledi operacija krajnika i u Valjevu tvrde da mogu da mu daju anesteziju, ustvari probaće, pa ako opet nešto bude poslaće nas za Beograd. Mene interesuje zašto se taj laringospazam javlja (od doktora nismo dobili objašnjenje) i koja je verovatnoća da će se opet to desiti. Iskreno i nemam bas poverenja u lekare u našem gradu iz mnogo razloga i strah me da dete izlažem ponovo svemu tome a operacija je neophodna. Molim vas odgovorite mi zašto se javlja taj laringospazam, i po vašem mišljenju šta je tu moglo da se desi? Hvala

  Odgovoreno: 30. 12. 2016.
  • Poštovana,
   Pojava larigospazma na uvodu u opštu anesteziju se na sreću retko sreće. Najčešći uzrok je prethodno preležana respiratorna infekcija, a ponekad lečenje te respiratorne infekcije nije završeno. S obzirom da imate nepoverenje u lekare u vašem gradu, mada su svi naši anesteziolozi sa znanjem i umećem u svetskom vrhu, kao i na postojanje prethodne epizode laringospazma, radi vaše sigurnosti, insistirajte da se dete opet operiše u Beogradu.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 108 pitanja