Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79056)

  1. Dva dana posle operacije meniskusa pod totalnom anestezijom počela je da mi se javlja vrtoglavica, pulsiranje vena pored ušiju koje mi stvaraju pritisak u glavi uz to mi je i vid otežan bez naočara (dioptrija -1) i ponekad blaga glavobolja. Sve to traje od 15 marta ove godine i svakodnevno, čak i dok kucam ovo. Primetio sam da postajem zaboravan, treba mi vremena da se setim neke proste reči ili imena, situacije. Postaje veoma neprijatno, pa vas molim da mi pomognete ako mozete. Hvala!

    Odgovoreno: 30. 12. 2016.
    • Poštovani,
      Opšta anestezija ima dejstvo na centralni nervni sistem, ali je ono kratkotrajno i kako se lekovi izlučuju iz organizma i taj efekat polako nestaje za par dana. U vašem slučaju mislim da bi bilo najbolje da posetite neurologa zbog tog osećaja pritiska u glavi i glavobolja i oftamologa, radi eventualne korekcije diptrije, jer ponekad te simptome ima nošenje naočara neadekvatne dioptije.
      Pozdrav

  1. Poštovani, nedavno sam operisana laparoskopski, u pitanju je ginekološka intervencija. Ovo mi je druga laparo operacija. U prethodne četiri godine sam imala četiri operacije i svaki put odlično podnela anesteziju. Međutim, ovoga puta sam je podnela katastrofalno. Iako sam navela lekaru, u anesteziju sam uvedena pod migrenom koja je trajala čitav dan pre operacije i lekove nisam smela da koristim. Probduila sam se ukočena, modra, modrih usana, nepomičnih nogu i odmah imala mučnine. Da li je moguće da sam anesteziju loše podnela zbog migrene i jakog bola? Hvala na odgovoru, srdačan pozdrav

    Odgovoreno: 27. 12. 2016.
    • Poštovana,
      Migrena predstavlja posebno stanje organizma i praćena je prilično velikom osetljivošću centralnog nervnog sistema. Lekovi koji se koriste tokom opšte anestezije deluju na centralni nervni sistem. A kako ste vi u operativni zahvat ušli pod migrenom dejstvo lekova na centralni nervni sistem tokom opšte anestezije je bilo drugačije i shodno tome imali ste lošu reakciju posle budjenja iz opšte anestezije. Ukoliko se desi opet ista situacija, da dobijete migrenozni napad pred neku sledeću intervenciju, treba razmišljati o odlaganju iste, dok simtomi migrene ne povuku.
      Pozdrav

  1. Poštovani, bio sam na pregledu i treba da mi se izvrši zahvat uklanjanja perianalnih fistula. Doktor je pomenuo kratkotrajnu analgosedaciju pa me zanima kakav je to oblik anestezije pošto mi je dijagnostikovana anksioznost i imam terapiju (bromazepam, zoloft, tritico vec 3.5 god). Da li se ista može dobiti ako se koriste gore navedeni lekovi? Hvala puno.

    Odgovoreno: 27. 12. 2016.
    • Poštovani,
      Intervencija u cilju hiruškog lečenja perianalne fistule može se obaviti u opštoj anesteziji ili u analgosedaciji. Analgosedacija je vrsta analgezije gde pacijent spava i dobija lekove protiv bolova. I nakon toga se brže oporavlja nego posle opšte anestezije. Vaša hronična terapija, kao i astma nisu kontraindikacija za bilo koju od ovih metoda.
      Pozdrav

  1. Pre pet dana sam imala laporaskopsko odstranjivanje nadbubrega. Od tada imam glavobolju koja je nesnosan, prodje sama od sebe i ponovo se javi. Da li opšta anestezija može da bude razlog bolu ili načina same operacije?

    Odgovoreno: 27. 12. 2016.
  1. Poštovani, imam zakazanu ablaciju srca (razlog je wpw sindrom) za 5 dana, a danas mi je skočila temperatura na 37,4. Smem li na operaciju? Hvala

    Odgovoreno: 27. 12. 2016.
    • Poštovana,
      Operativni zahvati se ne rade ukoliko se nalazite u akutnom infektivnom sidromu (povišena telesna temperatura, glavobolja, malaksalost, bolovi u mišićima, gastrointestinalne smetnje...). Tako da, procenite kako se osećate dan pred zakazanu operaciju, i ako je neki od simptoma infektivnog sindroma i dalje prisutan konsultujte se sa lekarom da za izvesno vreme odložite planiranu intervenciju, do ozdravljenja.
      Pozdrav

Prikazano 11-15 od ukupno 107 pitanja