Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76079)

 1. Imav cista na nadvoresniot del od sinusot. Operirana sum na 29 apriĺ 2018 god. i posle operacijata imam komunikacija usta nos i obratno, no poslednive dve nedeli imam jami bolki od desnata strana na glavata vo predelot na liceto i osekam jak pritisok i imam težok sekret so jak miris od nosnata šuplina. 

  Odgovoreno: 16. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Imate upalu sinusa kao posledica komunikacije sa ustima. Potrebna je operacija i zatvaranje komunikacije.
   Pozdrav

 1. Postovanje, zanima me informacija od vas u vezi otoka i zarastanja posle operacije vilice (radjena titanijumskom plocom) . . Proslo je malomanje od dva mjeseca i otok na mjestu ja malo manji i meksi (bio je pretvrd) . Doktorka (boljevic) mi je na kontroli rekla da je to oziljak od operacije, i da ce splasnuti vremenom. . Ali mi ne uliva samopouzdanje i bojim se da ne ostane tako zbog, mozda, loseg zahvata. . . Vilica mi je jos uvijek deformisanog izgleda, da li postoji i plasim se da ce tak oziljak ukoliko zadebljano zaraste uticati na izgled spolja zauvijek. . S obzirom da je jos freska rana, da li postoji neki tretman kako bih podspijesio pravilnije zarastanje i uklanjanje tog otoka? Hvala

  Odgovoreno: 16. 12. 2018.
  • Poštovani,
   Bez detaljnog pregleda se ne mogu izjasniti. Sto se tice otoka on nestaje nakon nekoliko dana od operacije. Niste naveli kakva vrsta preloma je u pitanju, niti na kom mestu itd. Cudno je da je vilica deformisanog izgleda. Sve u svemu, ne mogu se izjasniti bez pregleda.
   Pozdrav

 1. Poštovani, prije 12 godina sam operisala resicu, zbog prevelikog razmaka između zuba. (sada imam 20 god) nosila sam aparatić 2 godine i sve je bilo uredu nekoliko mjeseci dok razmak nije počeo da se vraća. Danas je razmak skoro pa u potpunosti vraćen, a neki od doktora predlažu ponovnu operaciju resice. Želim da napomenem da je moja želja da uradim kompozitne fasete, pa da poslije nosim plastiku kao onu nakon skidanja aparatića. Neki od doktora smatraju da je razlog razmaka nepravilno nošenje plastike (ima smisla, jer nije nošena svo vrijeme nego samo godinu dana nakon skidanja aparatića) , a ne gore pomenuta resica. Hvala vam mnogo

  Odgovoreno: 05. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Zaista ne mogu nista reci bez detaljnog pregleda. Ispostovali ste proceduru nosenja aparata, da li je dijagnoza mozda bila pogresna ili je neki drugi uzrok, to ne mogu reci bez pregleda.
   Pozdrav

 1. Postovanje, zanima me informacija od vas u vezi otoka i zarastanja posle operacije vilice (radjena titanijumskom plocom) . . Proslo je malo manje od mjesec dana i otok na mjestu ja malo manji i meksi (bio je pretvrd) . Doktorka mi je na kontroli rekla da je to oziljak od operacije, i da ce splasnuti vremenom. . Ali mi ne uliva samopouzdanje i bojim se da ne ostane tako zbog, mozda, loseg zahvata. . . Vilica mi je jos uvijek deformisanog izgleda, da li postoji i plasim se da ce tak oziljak ukoliko zadebljano zaraste uticati na izgled spolja zauvijek. . S obzirom da je jos freska rana, da li postoji neki tretman kako bih podspijesio pravilnije zarastanje i uklanjanje tog otoka? Hvala

  Odgovoreno: 23. 11. 2018.
  • Poštovani,
   Ukoliko je proslo mesec dana od operacije nikakvog otoka ne sme biti. Sto se tice tvrdocee u predelu operisane regije, to jeste posledica oziljka. Tesko je proceniti bez pregleda. Pominjete da je vilica deformisanog izgleda, ne znam sta to podrazumeva. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
   Pozdrav

 1. Poštovani dobar dan, beba od 2 mjeseca ima rascjep usne sa jedne strane. Operacija će biti ubrzo pa me interesuje da li beba odmah posle zahvata može da nastavi sa dojenjem ili će morati neka druga vrsta hranjena da se uvodi dok smo u bolnici. Beba do sada bez problema sisa i dobija na kilazi. Takođe me interesuje koliko dugo se moraju drzati letvice na rukama da ne bi dohvatio usne i ranu. Hvala puno!

  Odgovoreno: 16. 11. 2018.
  • Poštovana,
   Popricajte sa nadleznim hirurgom. On zna koju ce operaciju itvesti i kakav je postoperativni tok.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1233 pitanja