Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78346)

  1. Pre 48 sati mi je izvađenja sedmica gore i urađena plastika sinusa, sve je dobro prošlo. Juče sam manje otekla, a danas malo više. Pijem atibotik i lekove protiv bolova, a kada se sagnem par kapi krvi na nos krene i stane. Stavljam hladne obloge. Interesuje me da li je ta krv alarmantna i kada očekivati da prestane da boli i da nema krvi?

    Odgovoreno: 12. 05. 2019.
    • Pojava nekoliko kapi krvi je uobičajeno. Za smirivanje tegoba je potrebno još nekoliko dana.

  1. Moj otac ima 72 godine i zloćudni tumor donje usne. Operisan je dva puta, a poslednja operacija je bila u novembru prošle godine. Posle ove operacije išao je na zračenje koje je završeno pre mesec i po/dva.

    Trpi jake bolove sa leve strane lica koja povremeno otiče. Gotovo svaki dan plače i jauče i na bradi su mu se stvorile rane.

    Pije razne lekove za bolove, poslednji koji je dobio je Trodon pre nedelju dana. Jede samo tečnu hranu i svakim danom mu je sve gore, veoma je slab.

    Bili smo za Uskrs u Urgentnom centru izvadili mu krv, uradili CT glave, izboli ga 50 puta, nisu uspeli da mu daju infuziju zbog vena koje su non stop pucale.

    Poslednje što sam primetila je smrdljivi gnoj koji mu izlazi iz usta sa leve strane, on se ceo oseća jako neugodno i to je ono što me trenutno plaši.

    Molim vas za neki savet. 

    Odgovoreno: 01. 05. 2019.
    • Potrebno je da se otac javi nadležnom onkološkom centru, specijalisti za terapiju bola. On će mu dati odgovarajuće lekove kako ne bi trpeo bolove.

  1. Upala sinusa
    Pitanje broj: #160117

    Imav cista na nadvoresniot del od sinusot. Operirana sum na 29 apriĺ 2018 god. i posle operacijata imam komunikacija usta nos i obratno, no poslednive dve nedeli imam jami bolki od desnata strana na glavata vo predelot na liceto i osekam jak pritisok i imam težok sekret so jak miris od nosnata šuplina. 

    Odgovoreno: 16. 12. 2018.
    • Poštovana,
      Imate upalu sinusa kao posledica komunikacije sa ustima. Potrebna je operacija i zatvaranje komunikacije.
      Pozdrav

  1. Otok nakon operacije vilice
    Pitanje broj: #160105

    Zanima me informacija u vezi otoka i zarastanja posle operacije vilice (rađena titanijumskom pločom). Prošlo je manje od dva mjeseca i otok na mjestu je malo manji i mekši (bio je pretvrd). Doktorka mi je na kontroli rekla da je to ožiljak od operacije, i da će splasnuti vremenom. Ali mi ne uliva samopouzdanje i bojim se da ne ostane tako zbog, možda, lošeg zahvata. Vilica mi je još uvijek deformisanog izgleda, plašim se da ce taj ožiljak ukoliko zadebljano zaraste uticati na izgled spolja zauvijek. S obzirom da je jos sveža rana, da li postoji neki tretman kako bih pospiješio pravilnije zarastanje i uklanjanje tog otoka?

    Odgovoreno: 16. 12. 2018.
    • Poštovani,
      Bez detaljnog pregleda se ne mogu izjasniti. Što se tiče otoka, on nestaje nekoliko dana nakon operacije. Niste naveli kakva vrsta preloma je u pitanju, niti na kom mestu. Čudno je da je vilica deformisanog izgleda. Sve u svemu, ne mogu se izjasniti bez pregleda.
      Pozdrav

  1. Poštovani, prije 12 godina sam operisala resicu, zbog prevelikog razmaka između zuba. (sada imam 20 god) nosila sam aparatić 2 godine i sve je bilo uredu nekoliko mjeseci dok razmak nije počeo da se vraća. Danas je razmak skoro pa u potpunosti vraćen, a neki od doktora predlažu ponovnu operaciju resice. Želim da napomenem da je moja želja da uradim kompozitne fasete, pa da poslije nosim plastiku kao onu nakon skidanja aparatića. Neki od doktora smatraju da je razlog razmaka nepravilno nošenje plastike (ima smisla, jer nije nošena svo vrijeme nego samo godinu dana nakon skidanja aparatića) , a ne gore pomenuta resica. Hvala vam mnogo

    Odgovoreno: 05. 12. 2018.
    • Poštovana,
      Zaista ne mogu nista reci bez detaljnog pregleda. Ispostovali ste proceduru nosenja aparata, da li je dijagnoza mozda bila pogresna ili je neki drugi uzrok, to ne mogu reci bez pregleda.
      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1238 pitanja