Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (83462)

 1. Postovani, Porodila sam se pre 2 meseca. Imam problema sa hemoroidima. Stavljam cepice 2x dnevno(FAKTU) i kremu. Medjutim meni je oteklo od anusa sa leve strane gluteus ako me razumete. Ne ceo nego ta regija. Da li treba neki antibiotik ili nesto drugo? Da naglasim trenutno ne mogu da sedim niti da lezim kako treba i dojim bebu.

  Hvala

  Srdacan pozdrav

  Odgovoreno: 26. 05. 2020.
 1. Kako sanirati posekotinu
  Pitanje broj: #168112

  Posekla sam prst na staklu od čaše, ali rana me boli, naročito pri pokretu ruke. Rana je duboka i konstantno stavljam obloge od kamilice, ali mi baš ne pomaže. Da li da koristim nešto drugo da mi ta rana zaraste ili da se javim lekaru?

  Odgovoreno: 08. 04. 2020.
  • Poštovana, 

   proverite da li ste vakcinisani tj. kada ste poslednji put primili antitetanusnu zaštitu, ako niste uredno vakcinisani morate se javiti u Dom Zdravlja radi vakcine. Što se previjanja tiče, predlažem Vam da kupite Oktanisept sprej i poprskate ranu i kad se rana osuši zalepite SterilStrip flaster.

   Srdačan pozdrav, 

   Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

 1. Kome da se obratim ako imam temperaturu vec treci dan, stezanje u grudima, blag kasalj i stezanje u grlu ? A da predhodno nisam bila ni sa kim u kontaktu ko bi mogao da ima korona virus. Za temperaturu sam pila febricet, ali se temperatura vraca, a stezanje u grudima i bolovi ne prestaju.

  Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  • Poštovana, 

   Bez obzira na to što niste bili u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus, morate se javiti nadležnoj epidemiološkoj službi ili vašem lekaru opšte prakse preko telefona.

   Na sajtu covid19.rs možete pronaći informacije o svemu što Vas detaljnije interesuje. 

   Molim Vas da poštujete sledeće:

   1. Samoizolacija ukoliko je to moguće, ili razdaljina od bar 2 metra od ljudi

   2. Korišćenje zaštitne maske i rukavica

   3. Prilikom kašljanja i kijanja prekriti nos maramicom ili nekom tkanimom

   4. Često pranje ruku toplom vodom i sapunom. 

   5. Izbegavajte lekove poput brufena. 

   Na sajtu ministarstva zdravlja možete uraditi test samoprocene, i dobiti dalje instrukcije. 

   Želim Vam brz oporavak

   dr Magdalena Nikolić

 1. Tvrda stolica
  Pitanje broj: #156548

  Poštovani,

  Imala sam problem sa varenjem hrane. Sada imam stolicu koja je zrnastog oblika i malo teže izlazi. Ispada zrno po zrno. Zanima me da li je opasno i zašto je tako? 

  Odgovoreno: 31. 05. 2018.
  • Poštovana,

   Imate tvrdu stolicu, stručan naziv je konstipacija. Potrebno je unositi više vlakana, voće i povrće, žitarice, najmanje dve litre tečnosti dnevno, kretati se. Ukoliko ste mladji od 45 godina, u porodici nije bilo malignih obolenja, ne trebate ništa dalje raditi i nije opasno, osim što vam tvrda stolica može dovesti do hemoroida. U protivnom bi ipak trebalo konsultovati gastroenterologa.

   Pozdrav

 1. Povraćka tamno braon boje
  Pitanje broj: #157178

  Poštovani,

  Sinoć sam se napio sa drugarima. Počeo sam da pijem oko 17h popodne i do 23h sam popio 11 piva na skoro skroz prazan želudac. Osećao sam se pripito ali dobro, bez ikakve mučnine. Oko 23: 30 sam konzumirao marihuanu i posle kratkog vremena (10-ak minuta) mi je postalo jako jako loše. Nisam mogao da ustanem iz stolice, preznojavao sam se, vrtelo mi se sve pred očima. Vrlo brzo su počele mučnine i negde oko ponoći sam se prvi put ispovraćao. Prva dva puta povraćka je bila boje piva, ali treći put je bila tamno brao boje i jako lepljiva. Nakon toga sam zaspao i ujutru ispovraćao još par puta želudačnu kiselinu (povraćka je bila žute boje). Odspavao sam još par sati i kad sam ustao osećao sam se skoro skroz normalno. Na internetu sam čitao da je tamno braon boja boja krvi koja se nalazila u stomaku duže vreme. Moje pitanje je da li sam ja povraćao krv, i koliko je to loše ako jesam?

  Odgovoreno: 31. 05. 2018.
  • Poštovani,

   Sadržaj tamne boje, braon ili čak prema crnoj nastaje pri razgradnji hemoglobina u želucu, ali posle nekog vremena. Pošto ste vi prvo imali normalnu boju a neposredno posle je bila braon, verovatnije da je u pitanju ostatak hrane. Postoji mogućnost, da od naprezanja pri povraćanju dodje do erozija sluznice koje krvare, najčešće je krvarenje blago i samoograničavajuće. U vašem slučaju bi sadržaj tada bio crven a ne taman pretpostavljam. Svakako uradite krvnu sliku, pa ako je sve u redu, nemate anemiju i dobro se osećate, ne razmišljajte više o tome, ali svakako pripazite drugi put na sebe.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 251 pitanja