Dr Ivan Radić

Lekar opšte medicine, na specijalizaciji iz interne medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Ivan Radić, Lekar opšte medicine, na specijalizaciji iz interne medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Opšta medicina - osnovni pregled
1,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 7

 1. Kandida i gorušica
  Pitanje broj: #157749

  Poštovani,

  Imam pitanje u vezi žgaravice. Ustanovljena mi je pre godinu dana kandida. Bila sam kod doktora oni su mi samo dali Rupurut za žgaravicu i to je to rekli su da analize ne trebaju. Koristila sam Rupurut tablete neko vreme i žgaravica se povukla. Međutim počela se javljati povremeno po par dana, šta god da pojedem eto je opet. Nisam u drugom stanju. Već mi predstavlja problem čim ustanem ili pre nego što ću ići spavati eto je opet. Pa me zanima sem Rupuruta ima li još nešto protv nje i da li mi možda predlažete neku analizu?

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Dr Ivan Radić

   Poštovana,

   Kandida baš i ne urokuje gorušicu, ne znam kako je dokazana kandida, da li u stolici ili kako. Uglavnom, ukoliko ste mlđji od 45 godina, ne gubite na težini, nemate jake bolove i sl, potrebno je da izvršite testiranje na helicobacter pylori, bakteriju koja se najčešće povezuje sa dispeptičnim tegobama. Kao početno testiranje najjednostavnije a veoma pouzdano je uradit h. Pylori iz stolice. Na osnovu nalaza, ukoliko je pozitivan se vrši eradikcija pomoću trojne terapije. Ukoliko je nalaz negativan uvodi se simptomatska terapija, inhibitor protonske pumpe, antagonist h2 receptora itd. Ako ste stariji od 45 god, potrebno je javiti se gastroenterologu.

   Pozdrav

 1. Tvrda stolica
  Pitanje broj: #156548

  Poštovani,

  Imala sam problem sa varenjem hrane. Sada imam stolicu koja je zrnastog oblika i malo teže izlazi. Ispada zrno po zrno. Zanima me da li je opasno i zašto je tako? 

  Odgovoreno: 31. 05. 2018.
  • Dr Ivan Radić

   Poštovana,

   Imate tvrdu stolicu, stručan naziv je konstipacija. Potrebno je unositi više vlakana, voće i povrće, žitarice, najmanje dve litre tečnosti dnevno, kretati se. Ukoliko ste mladji od 45 godina, u porodici nije bilo malignih obolenja, ne trebate ništa dalje raditi i nije opasno, osim što vam tvrda stolica može dovesti do hemoroida. U protivnom bi ipak trebalo konsultovati gastroenterologa.

   Pozdrav

 1. Povraćka tamno braon boje
  Pitanje broj: #157178

  Poštovani,

  Sinoć sam se napio sa drugarima. Počeo sam da pijem oko 17h popodne i do 23h sam popio 11 piva na skoro skroz prazan želudac. Osećao sam se pripito ali dobro, bez ikakve mučnine. Oko 23: 30 sam konzumirao marihuanu i posle kratkog vremena (10-ak minuta) mi je postalo jako jako loše. Nisam mogao da ustanem iz stolice, preznojavao sam se, vrtelo mi se sve pred očima. Vrlo brzo su počele mučnine i negde oko ponoći sam se prvi put ispovraćao. Prva dva puta povraćka je bila boje piva, ali treći put je bila tamno brao boje i jako lepljiva. Nakon toga sam zaspao i ujutru ispovraćao još par puta želudačnu kiselinu (povraćka je bila žute boje). Odspavao sam još par sati i kad sam ustao osećao sam se skoro skroz normalno. Na internetu sam čitao da je tamno braon boja boja krvi koja se nalazila u stomaku duže vreme. Moje pitanje je da li sam ja povraćao krv, i koliko je to loše ako jesam?

  Odgovoreno: 31. 05. 2018.
  • Dr Ivan Radić

   Poštovani,

   Sadržaj tamne boje, braon ili čak prema crnoj nastaje pri razgradnji hemoglobina u želucu, ali posle nekog vremena. Pošto ste vi prvo imali normalnu boju a neposredno posle je bila braon, verovatnije da je u pitanju ostatak hrane. Postoji mogućnost, da od naprezanja pri povraćanju dodje do erozija sluznice koje krvare, najčešće je krvarenje blago i samoograničavajuće. U vašem slučaju bi sadržaj tada bio crven a ne taman pretpostavljam. Svakako uradite krvnu sliku, pa ako je sve u redu, nemate anemiju i dobro se osećate, ne razmišljajte više o tome, ali svakako pripazite drugi put na sebe.

   Pozdrav

 1. Razlika između Ksalola i Alora
  Pitanje broj: #157560

  Poštovani,

  Interesuje me koja je razlika između Ksalol lijeka i Alora tableta za smirenje? Da li se dejstvo ova dva lijeka razlikuju na centralni nervni sistem?

  Odgovoreno: 30. 05. 2018.
  • Dr Ivan Radić

   Poštovani,

   Alora je lek biljnog porekla, koji se prema istrazivanjina odično pokazao kod anksioznih, napetih osoba, sa blažom kliničkom slikom. U manjim dozama ne dovodi do sedacije. Ksalol spada u grupu dugodelujučih benzodiazepina, i koristi se za ozbiljnije anksioznisti, panična stanja, psihoneuroze. Alora se odlično podnosi i nuspojave su veoma blage. Sklonost zavisnosti je veoma mala i više je psihološkog karaktera. Za razliku od Ksalola koji dužom upotrebom dovodi do zavisnosti. 

   Pozdrav

 1. Upotreba Probiotic forte kapsula
  Pitanje broj: #157396

  Poštovani,

  Koliko dugo smije da se pije Probiotic forte u kapsulama?

  Odgovoreno: 30. 05. 2018.
  • Dr Ivan Radić

   Poštovani,

   Nema nekih ograničenja, ukoliko imate indikaciju, možete piti koliko god hoćete. 

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 7 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Ivan Radić