Dr Svetlana Jovanović

dr

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Svetlana Jovanović, dr

Telefon za zakazivanje

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 1

 1. Pozdrav iz Šapca!
  Imam pitanje za vas: naime interesujeme da li je rizično po patnere imati odnose ako ja koristim lactogyn 2puta 1dnevno. Pitam zbog toga što sam tek od pre dva dana počela da ih pijem ginekolog mi ih je prepisao?

  Odgovoreno: 13. 06. 2009.
  • Dr Svetlana Jovanović

   Poštovani,
   nemate razloga za paniku, jer uzimanje probiotika nikako ne šteti ljudskom zdravlju, već ima mnogo korisnih dejstava na njega. Naime Preparat LACTOGYN, je oralni probiotik za zaštitu vaginalne flore. Vaginalna flora se može poremetiti iz raznoraznih razloga, kao što su: stres, pad imuniteta, ubrzani način života, upotreba antibiotika širokog spektra dejstva i sl. Tada se loše bakterije kao i gljivice mogu namnožiti u vagini, izazvati infekciju i čitav niz tegoba kao što su: svrab, peckanje, pojačana sekrecija, neprijatan miris. Uzimajući pomenuti preparat povećava se broj korisnih bakterija koje normalno nastanjuju vaginu, sprečava razvoj loših bakterija i gljivica, te samim tim i razvoj infekcije.
   Moj savet Vam je sledeći: ukoliko uz ovaj preparat koristite i antibiotik, suzdržite se u intimnim odnosima dok se infekcija ne izleči antibiotikom, kako infekcija ne bi bila preneta partneru. Ukoliko koristite samo ovaj preparat sačekajte jedno 4 nedelje dok se ne uspostavi ravnoteža vaginalne flore, a ukoliko nemate nikakve tegobe, možete imate odnose, uz izvesnu meru opreznosti, koja nikad nije na odmet
Zakažite pregled kod Dr Svetlana Jovanović