Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82890)

 1. Imam ćerku 10 godina. Od pre jedno 2 godine počela je da koluta očima. U početku je to bilo samo kolutanje očima, sada je i kolutanje očima i zabacivanje glave unazad. To se dešava u danu i pa prođu 5-6 dana kada to ne radi. Radili smo EEG glave, Dečiji neurolog kaže da je sve u redu. Ne koristi nikakvu terapiju. Nikada nije imala nikakv zdravstveni problem. Kome da se obratimo za pomoć. Živimo u Varvarinu. Ukoliko vršite preglede u nekim odrinacijama u okolini voleli bismo da je dovedemo na pregled. Hvala.

  Odgovoreno: 05. 11. 2020.
  • Poštovana,

   Navedeni dogadjaji mogu odgovarati jednom tipu epilepsije ali je neophodno uraditi detaljno ispitivanje. Nekada navedeni dogadjaji mogu odgovarati i ne-epileptičnim napadima, u ovom uzrastu se može raditi i o takozvanim tikovima. Nekada nije moguće iz prva postaviti jasnu dijagnozu. 

   Neretko je neophodno uraditi produženo EEG snimanje ili serijska EEG snimanja kako bi se navedeni dogadjaji jasno definisali da li su epileptične ili ne-epileptične prirode.

    

   Svakako Vam predlažem dalje ispitivanje i kontrole pedijatra neurologa.

    

   S poštovanjem,


   Asist. Dr Aleksandar Dimitrijević
   Spec. pedijatar - neurolog / epileptolog
   Služba neurologije
   Univerzitetska dečja klinika Tiršova

    

 1. Poštovani,

  Beban puni 4 meseca za tri dana, pre par dana počeo je da bude jako nervozan, da plače, izvija se i baca nogice i ruke u momentu kada mu se prispava. Do sada nikad nije imao problem da zaspe, niti se obavezno uspavljivao na rukama, sada pre svakog spavanja prvo sledi umirivanje i nošenje 10-15min. Pored toga počeo je sve da stavlja u usta i nervozno žvaće i pojačano balavi. Cuclu izvuce na pola i toliko je žvaće da se čuje škripanje. Jel moguće da su mu već krenuli zubi? Kada pipnem mesto donjih kečeva deluje mi ostro vilica i taj deo se generalno beli, ali ne mogu da kažem da nazirem zub. Da li ova promena u ponašanju moze biti zbog zuba? Danas je preplakao gotovo ceo dan, odbijao je da sisa i počeo je da se izvija u luk i zabacuje glavu kad god ga spustim na ravnu podlogu. Temperaturu nije imao, stolice ima dva puta dnevno, malo tecnije, ali takve su već mesec dana, mimo toga lepo je napredovao, sa puna 3 meseca udvostručio je težinu, generalno je bio raspoložena beba. Da li ove promene zahtevaju odlazak u ambulantu ili je ipak do rasta zuba? Hvala za odgovor.

  Milena

  Odgovoreno: 23. 04. 2020.
 1. Dobar dan ! Dete mi je sinoc imalo 38/6 c temperaturu grlo joj je crveno i po koja afta sve je bolelo ?? Dali je mozda korona?

  Odgovoreno: 23. 04. 2020.
 1. Postovani, Imam bebu koja je danas napunila sest meseci i samo je na dojenju, nameravam da ovih dana uvedem ishranu, ali imam kvalitetno mleko i beba lepo napreduje, nasmejana je i vesela. Ima 8 kg a izasli smo sa 3170kg. Pitala bih vas da li je svakako vreme da uvedem ishranu samo zbog toga sto ima sest meseci? Hvala

  Odgovoreno: 23. 04. 2020.
 1. Moja bebica sada imam dvije godine. Samostalno jede, koristi pribor, jede svu hranu. Pije iz čaše, flaše i sl. To je savladala još od osmom života. Međutim, pred popodnevnu dremku i uveče pred spavanje ona pije mlijeko iz flašice. Mlijeko voli da popije i nikad to ne preskace. Da li mislite da je vrijeme i to mlijeko iz flasice da prebacimo u casu.? Da prosto prekine taj kontakt sa cuclom na flasi. Da li je sada vrijeme? Cak voli da joj mi dajemo, iako odavno sama jede sve ostalo, ali flasicu uz pricu voli da joj mi dajemo a da ona samo se nasloni ina pije.

  Odgovoreno: 21. 04. 2020.
  • Poštovana,

   Vaša beba stime se oseća sigurije i sobzirom da je to jedino gde koristi cuclu ja bi ostavila da beba sama dođe do svoje zrelosti i sama izbaci. Vi joj svaki put nudite mleko u čaši prvo možda će i prihvatiti.

   Naravno perite joj zube nakon korišćenja cucle svaki put 

Prikazano 1-5 od ukupno 1819 pitanja