Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81086)

 1. Poštovani, Koju terapiju biste mi preporučili za hroničnu ranu (poveću), trenutno koristim hidrogen, sirće 2% i detralex... U pitanju su udebljane vene pa sam dobio otvorenu ranu koja traje već više od 2 meseca. Na žalost nemam para za moderno previjanje ali ako smatrate da je to jedini način da se izleči drugačije bih posmatrao na ranu kao i lečenje?. Unapred hvala i svako dobro vam želim s porodicom iz subotice! P. S. Broj telefona mi je 0613127983 Nani Klener slobodno me nazovite ili pošaljite broj na koji vas mogu dobiti.

  Odgovoreno: 09. 12. 2019.
  • Postovani, 

   potrebno je da se javite na pregled vaskularnom hirurgu a potom i plasticnom hirurgu, za to Vam je potrebna samo overena zdravstvena knjizica. Nije moguce otgovoriti Vam preciyno kako da negujete ranu bey detaljnog pregleda ali dok se ne javite vaskularnom hirurgu i plasticno hirurgu ranu previjajte Oktanisept rastvorom u nadleznom domu zdravlja. 

   Srdacan pozdrav, 

   dr Dragana Petrovic-Popovic

 1. Testiranje za trombofiliju
  Pitanje broj: #163508

  Poštovani, imam 31 godinu. Pre dva meseca sam otisla na ultrazvuk i rekli su mi da beba nema srčanu radnju, izgubila sam je u osmoj nedelji. Odmah nakon kiretaže, stvorio mi se tromb u glavnoj površinskoj veni u listu leve noge (inače imam tu proširenu venu duže od deset godina). Isprimala sam fraxiparin, sad pijem samo detralex i nosim carape. Planiram trudnoću ponovo, ali su mi rekli da uradim za svaki slucaj testove za trombofiliju. Zanima me koje vrste testova trombofilije treba da uradim?

  Odgovoreno: 21. 08. 2019.
 1. Od skoro ne mogu da podnesem toplotu na stopalima, npr. kupanje u toploj vodi, nošenje zatvorene obuce i sl. Nakon kupanja u toplijoj vodi, vene na stopalima postanu izraženije i javi se uporan svrab. Držanje stopala u hladnoj vodi mi najviše prija. Inače oduvek imam veoma izražene vene na nogama. 

  Odgovoreno: 27. 06. 2019.
 1. Venske rane i njihovo lečenje
  Pitanje broj: #162670

  Imao sam DVT u desnoj potkolenici 2015. godine. Izlečio sam skoro do kraja (Fraxiparin, OAK) i kada je trebalo da pijem Aspirin, nisam pio. Tromboza se vratila, pa skoro asimptomatski, i poslednji pregled CDS je pokazao: Na mestu ranije viđene tromboze (distalna VFS i VP) nema znakova akutnog trombotičkog procesa. Pomenute vene kompresibilne, prohodne. Ostale duboke vene bez znakova tromboze. Valvula ušća VSM insuficijentna. VSP sa sekvelama ranijeg tromboflebitisa. Ne vide se varikozne vene, niti insuficijentne perforantne vene. Heterozigot sam na FV leiden, MTHFR C677T i PAI-1 4G/5G. Išao sam u teretanu duži period. Nosim kompresivnu čarapu stepena 2 i pijem Aspirin. Rečeno mi je da mogu da dobijem venske rane. Zna li se kada će one nastupiti i da li će se uopšte pojaviti? Postoji li neka vrsta operacije tih vena? Trudim se da izbegavam dugoročno sedenje i stajanje.

  Odgovoreno: 15. 06. 2019.
 1. Imam stalne probleme sa proširenim venama i venskom insufijencijom, nedavno mi se otvorila i rana (ulcus cruris),  osjećala sam nesnosan svrab u potkoljeničnom dijelu i tako situaciju napravila još gorom. Sada je ulkus skoro zatvoren, ali se pojavilo crvenilo i nešto sto bih mogla opisati kao zastojni dermatitis ili venski ekcem. Izuzetno je crveno, rijetko svrbi. Otečenost u predjelu članka. Primjećujem da postoji tendencija da se otvore novi ulkusi. Šta preporučujete za ovu vrstu problema sem kompresivne čarape koju ćemo uskoro nabaviti kod vas? Da li su za ovu vrstu problema bolje tablete Detralex ili Phlebodia?

  Odgovoreno: 23. 05. 2019.
  • Neophodan Vam je pregled i konsultacija vaskularnog hirurga sa color doplerom krvnih sudova potkolenice, nakon čega ćete dobiti adekvatnu terapiju. Tek nakon toga možete doći na konsultaciju kod plastičnog hirurga radi tretmana rana jer bez otklanjanja osnovnog uzroka nema rešenja za Vaš problem.

Prikazano 1-5 od ukupno 46 pitanja