Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (90637)

 1. Pozdrav ,zanima me da li mozda radite procenu senzorne terapije? Ili mozda znate nekog defektologa u Šapcu koji ima licencu za senzornu terapiju. Hvala

  Odgovoreno: 15. 02. 2024.
 1. Dobar dan koliko su vam casovi defektologa

  Odgovoreno: 04. 02. 2024.
 1. Zdravo, da li mozete reci da li je poremecaj ponasanja izleciv kod dece od 3 ipo godine?

  Odgovoreno: 01. 02. 2024.
  • Poštovana,

   Dijagnoza poremećaja ponašanja se ne daje detetu na uzrastu od 3.5god. Potreban je rad roditelja sa psihologom na uskladjivanju vaspitnih stavova, uspostavljanju rutina, usmeravanju deteta i njegovog razvoja, doslednosti... Potreban je i rad sa logopedom jer često postoje teškoće u razumevanju i produkciji.

   Najvažnije je da krenete u rešavanje problema. Zahteva vreme ali čekanjem se problem zapravo produbljuje a ne smanjuje.

 1. Poštovani, pišem za savjet dijete 6,5god prvi radzre, sada na drugom polugodištu su počeli učiti slova, dolazi iz škole ne stigne sve uraditi na času, Kući po 2-3 h radimo zadaću i što nije u školi. Kada kažem da vježba slova uradi nekoliko i kaže ne mogu više i nastaje prenemaganje umoran sam, što moram... Mislila sam da je spor, danas učiteljica kaže on povuče nekolike crte i ostavi olovku, proteže se. Kada mu je rekla da neće ici na odmr ako sve ne uradi do odmora je sve uradio i prepisao s table, poslije odmora ista priča. Molim vas za savjet. da napomenem sijete zamuckuje, bili smo kod psihologa rekla je da je sve ok, ko logopeda idemo, ali u zadnje vrijeme neće ni s njom da surađuje.

  Odgovoreno: 31. 01. 2024.
  • Poštovani,

   Neophodan je rad sa logopedom. Na zamuckivanju i na grafomotorici i predčitačkim i predpisačkim veštinama. Neophodno je da vas psiholog poduči kako da ga motivišete i kako da rad kod kuće bude efektivniji tj da traje kraće. Svakako, ako ste u mogućnosti, konsultujte radnog terapeuta.

   Važno je da ne odustanete i nastavite sa radom.

    

 1. Petni trn interesuje me kako leciti

  Odgovoreno: 29. 01. 2024.

Prikazano 1-5 od ukupno 505 pitanja