Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (87778)

  1. Hteo bih da zakzem pregled god doktora Zovem se Emil Iz MAkedonije

    Odgovoreno: 02. 01. 2023.
  1. BEO jezik i suva pljuvacka Poštovani, U julu mesecu sam imao koronu i pio sam antibiotik augmentin kao i probiotik.Mesec dana posle toga dobio sam upalu jednog pa drugog uha. Pri odlasku kod ORL pogledala je ushi ali i usta i konstatovala da imam beli jezik i hronichni sinuzitis.Dalje je dodala doktorka da imam oralnu kandidijayu i da koristim daktanol oralni gel.U oktobru ove godine posle drugog odlaska kod ORL poceo sam da pijem daktanol a preporuceno mi je da posle muckanja isti i progutam.Sredinom oktobra ujutru shvatam da mi je jeyik suv i da nemam pljuvacke.To traje i do danas.Kandidu nemam i posle 4 testa shto iz usne duplje shto iz krvi i fecesa i urina.Nemam ni heliko.Imam reflux i masnu jetru.Suvi jeyik mi smeta i pljuvacka koja nije dovoljno tecna,nekada je penasta a nekada su to grudve.Od terapije pijem nexiujum 20 mg ujutru ,famotidin 40 mg uvece,biostatin,livorex kao i imunolak probiotik.Ponavljam,jako smeta suv jezik i ne znam vishe kome da se obratim.Da dodam da nemam sjorgenov sindrom.Unapred zahvalan na odgovoru,

    Odgovoreno: 02. 01. 2023.
    • Ipak bih ponovo odradio pretrage u smeru Sjegrenovog sindroma, jer se nekada laboratorijski pokazatelji jave tek kasnije. Potrebno je uraditi Širmerov test, anti SSA, anti SSB ali i parametre za druge sistemske bolesti vezivnog tkiva, jer pistoje često preklapanja ili udružene bolesti, kao i nediferencirane bolesti vezivnog tkiva. Većinu navedenog, moguće je uraditi kod reumatologa.

  1. Zdravo, ovo ie sestrin rezultat pregleda zbog problema sa vratom i kicmom, plasi se da je nesto najgore i jako je lose psihicki. Da li mi mozete pojasniti? Hvala

    Odgovoreno: 02. 01. 2023.
    • Ovo su degenerativne promene, koje mogu kasnije praviti neurološke probleme, zbog same lokalizacije. Potreban je pregled fizijatra da bi se napravila procena i započelo sa vežbama. U ovom trenutku, na osnovu snimka, nema indikacija za hirurškim lečenjem, ali ukoliko su izraženi simptomi vrtoglavice, nesvestice, trnjenja, gubitka ravnoteže, potrebna je i konsultacija spinalnog hirurga.

  1. Postovani imam iritaciju oko anusa ,imam cesto posle stolice svrab i peckanje pogotovo kad posle brisanja papirom ,desi se da bude i sluz i bude malo krvi na tolet papiru ,ali tu krv na tolet papiru mogu da nadjem oko anusa i kada nije stolica kada se jako obrisem papirom ,

    Odgovoreno: 02. 01. 2023.
    • Potreban je pregled hirurga. Mogući su i ozbiljniji problemi, koji zahtevaju lečenje, kao što su perianalne fistule. 

      Morate hirurgu objasniti, da li ste osim krvi primetili i fekalni sadržaj kada nemate stolicu, taj podatak može biti veoma važan.

  1. Stajala sam u mestu nekih 10ak minuta u zatvorenoj prostoriji. Samo sam u jednom trenutku odetila kako znoj izbija iz mene, mislila sam da cu pasti u nesvest jer mi se vid zamutio i pocela sam da ga gubim takodje su mi se i usi zacepile. Interesuje sta moze da bude i kom doktoru treba da se obratim?

    Odgovoreno: 01. 01. 2023.
    • Ukoliko se to desilo samo jednom, nema razloga za brigu. Ukoliko se ponavljalo više puta, potrebno je da se javite svom izabranom lekaru, koji će na osnovu pregleda i dopunske dijagnostike moći da zaključi da li je potrebno odraditi neki od dodatnih konsultativnig pregleda, kao što su pregled interniste, neurologa, ginekologa ili fizijatra.

Prikazano 1-5 od ukupno 2061 pitanja