Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81742)

  1. Dok sam pio "tursku" kafu,veoma cesto sam imao bolove u zelucu,pa sam prestao da je pijem. Ne pijem je vec tri meseca. Za to vreme sam ponekad pio kafu iz kesica,Nes 2 u jedan. I nisam imao nikakve bolove. Neki kazu da ce me zeludac boleti nakon nekog vremena ako nastavim piti kafu iz kesica,a da je "turska"kafa bolja i ne izaziva bol,a kod mene je suprotno.Zbog cega je to tako i kako da pijem kafu a da nemam bolove u zelucu?

    Odgovoreno: 05. 11. 2020.
    • Testirajte se izdisajnim testom na Helycobacter pylori i ako ste pozitivni, javite se svom lekaru da vam uvede terapiju. Posle nekog vremena moći ćete da pijete kafu. Ako se tegobe ponovo jave, posetite gastroenterologa, ali morate znati da je gastroskopija jedini način da se utvrdi problem. 

  1. Dobro vece na reagenu pluca mi pise bronhijalna Sara na obe strane naglasena,zanima me sta znaci to?

    Odgovoreno: 05. 11. 2020.
    • Radiolog može opisati snimak samo na osnovu onoga što vidi, jer vas on nije pregledao klinički. Na osnovu opisa snimka, lekar koji vas je poslao na snimanje pluća, rastumačiće vam nalaz, jer jedino on zna zašto vas je poslao na snimanje pluća, odnosno šta je čuo. Mogu vam pomoći jedino ako imam i izveštaj lekara koji vas je pregledao. Klinički nalaz i radiološka dijagnostika su kao nokat i meso. Konkretno, naglašena bronhijalna šara najčešće nije patološki nalaz. 

  1. Pozdrav, u poslednjih dva meseca imam jako učestalo mokrenje, čak i kada ne pijem puno tečnosti u toku dana. Idem dosta puta u toku dana u wc i to je počelo da me brine. Zamolila bih Vas da mi protumačite analizu urina koju šaljem u prilogu. Inače, rezultati urinokulture su: Nisu izolovane patogene bakterije.

    Odgovoreno: 05. 11. 2020.

    • Proverite šećer u krvi. Ako pijete niskomineralnu vodu, slabo alkalnu, kao što je prolom voda, diuretski efekat može biti prenaglašen. Takođe, čajevi i kafa mogu imati izražen diuretski efekat. Nalaz urina je u granicama normale za žensku osobu Vaših godina. 

  1. Postovani, ako su mi hormoni FT4 i TSH odlicni i kompletna krvna slika takodje, secer gvozdje sve je ok, i svi zenski hormoni koje sam radila u N.Frontu pre par meseci, koji je razlog onda mog konstantnog osecaja pospanosti i umora? Manjak fizicke aktivnosti, mozda? Normalan zivot vodim, a nemam odgovor ni od jednog doktora za uzrok osim jedite sto vise vitamina. Kome da se obratim da mi dijagnostikuju "kvar"? Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 14. 10. 2020.
    • Da li gubite u kilaži? Da li bolujete od neke hronične bolesti i koje lekove ili suplemente uzimate? Ako je odgovor na sva pitanja negativan, u pitanju je hronični umor, koji pored brojnih algoritama i smernica, domaćih i stranih vodiča, nine jednostavno otkloniti, "kao čarobnim štapićem", ali najčešće tu leži opterećenost nečim (posao, partnerski odnosi, međuljudski odnosi, ili nedovoljno izlaganje sunčevoj svetlosti). Takođe, vrlo bitna pitanja su kada, se tačno umor javlja? Da li je prisutan konstantno ili je vezan za neku određenu aktivnost? Za sve ostalo, morali biste da zakažete pregled kod mene, pa da krenemo redom. 

  1. Poštovani, Molim Vas da mi pomognete da rasporedim lekove. Strah me je da ne pogresim. Ne znam, koji lek smem da pijem u isto vreme.

    Monopril plus 20mg, Tensec 5mg, Alopurinol HF 100 m, 2x po 1, Cardiopirin 100mg, Fenolip 160mg, Amlodipin 5mg, Monopril 20mg.

    Procitala sam sva uputstva detaljno, ali nisam uspela. Molim Vas, pomozite S poštovanjem Nelka Perović

    Odgovoreno: 14. 10. 2020.
    • Monopril plus ujutru, a običan monopril uveče. Tensek pijete dva puta, sme zajedno sa monoprilima. Alopurinol bih odvojio bar sat vremena kasnije, ako vam to ne remeti dnevne obaveze i rutine. Fenolip, Cardiopirin i Amlodipin popijte posle ručka. Kupite plastičnu kutijicu gde možete sebi pripremiti terapiju unapred, tako da nikada ne pogrešite. Ima skoro u svakoj kineskoj radnji ili prodavnici plastike. 

Prikazano 1-5 od ukupno 1910 pitanja