Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79450)

  1. Postovani, od koliko mg vitamina D bih trebala da pijem obzirom da sa rezultata krvi imam 20? Hvala.

    Odgovoreno: 20. 01. 2020.
    • Poštovana, terapiju mora odrediti Vaš lekar, posebno što različite laboratorije koriste različite metode određivanja ovog vitamina, pa su i referentne vrednosti drugačije. U većini slučajeva, sve ispod 75 nmol/l može se smatrati deficijencijom ovog vitamina. Moja preporuka je da koristite kapi VIGANTOL.

      Terapija se sprovodi postepenim povećavanjem od dve kapi dnevno, do najviše 10 kapi dnevno, uz obaveznu kontrolu kalcijuma i fosfora u krvi najmanje jednom mesečno, pored kontrole vitamina D.

  1. postovan imam 31 godinu I otkad sam počela raditi (godinu i pol) imam sve moguće zdravstvene probleme. Sve je počelo s lupanjem srca zbog kojega sam otišla liječniku. Prošla sam kardiološku obradu - imam tahikardju i vrlo često preskakanje srca. Nosila sam holter na kojemu je zabilježeno 50 mislim VES da je doktorica rekla. Ultrazvuk srca je ok, krv je ok, štitnjača je ok. Doktorica je to opisala kao kozmetičku aritmiju i rekla mi da se ne brinem. Ja se brinem iz razloga što me već nekoliko mjeseci svakodnevno boli cijela lijeva ruka, područje ispod pazuha mi je bolno na dodir i linija ispod prsa, bole me cijela leđa čak nekad i kad udišem, osjećam probadanje u cijelom torzu i ponekad u lijevoj nozi. Osjećam se slabo i malaksalo. Bila sam na ultrazvuku grudi i to je bilo ok. Bila sam na slikanju kralješnice gdje mi je ustanovljena skolioza, te pomaknut šesti kralješak i nekakva genetska deformacija 11. kralješka. Vratna kralješnica mi je potpuno ravna. Je li moguće da ja trpim tolike bolove od kralješnice ili je to ipak povezano sa srcem ili nečim drugim. Molim vas za pomoć, jer sam sklona panici i sve ovo ometa me u mom svakodnevnom tempu

    Odgovoreno: 20. 01. 2020.
    • Na osnovu svega navedenog, najverovatnije se radi o bolu koji je poreklom od vratne kičme i pritiska na takozvani plexus brachialis, živčani splet koji inerviše ruku i deo lopatice. Potrebno je da se javite specijalisti fizikalne medicine. Što se tiče srca, potrebno je ići na redovne kontrole. Navedeni nalaz holtera ukazuje najpre na psihogene ventrikularne ekstrasistole.

  1. Pozdrav.. Imam 17 godina i slucajno sam primijetila nateknut limfni cvor na vratu prije 6 mjeseci.Otisla sam doktoru i UZV glasi:Obostrano subangularno po manji uvecani uredno strukturirani limfonodus koji su najvjerojatnije reaktivni.Uz straznji rum MSCM-a lijevo manji reaktivni limfonodus.(Pratiti...)Nalazi krvi su bili uredni. Nemam nikakve druge simptome.Nisam bila prehladjena niti sam imala neku infekciju proteklih 6mj.. Nakon 6mj. otkako sam ih primijetila idalje su oteknuti :/ Isla sam na kontrolu i doktorica je rekla da je to normalno za moju dob i da 'vjerojatno' to nije nista.Da li trebam ici na neke daljnje pretrage i ima li potrebe za time? I moze li biti nesto ozbiljno u pitanju ? Hvala puno ..

    Odgovoreno: 15. 01. 2020.
    • Potrebno je ponoviti kompletnu krvnu sliku i ultrazvuk vrata, sa poređenjem nalaza. U slučaju bilo kakve progresije nalaza u odnosu na prethodni, potrebno je javiti se hematologu. Obostrano uvećani limfni nodusi su najčešće reaktivni nodusi usled virusne infekcije, ali se ne mogu sa sigurnošću isključiti ni drugi uzroci.

  1. Dobar dan, Naime vec par dana imam bolove na desnoj strani grudnog kosa i ledjima. Bolovi su u pocetku zahvatali celu desnu stranu grudnog kosa i ledja, a sada osecam bol u 2 tacke, tj na ledjima izmedju lopatica i sa desne strane u grudima. Bolovi su najizrazeniji prilikom dubokog udisaja, ali i prilikom promene polozaja. Da li postoji razlog za brihu? Hvala unapred

    Odgovoreno: 15. 01. 2020.
    • Potrebno je odraditi opšti lekarski pregled, kompletnu krvnu sliku i proširrnu biohemiju, koja obuhvata bilirubine, enzime LDH, GGT i alkalnu fosfatazu, alfa amilazu kao i ultrazvuk abdomena, ako je moguće sa dobrom vizuelizacijom žučne kese i pankreasa.

  1. Imam 40 godina. U pitanju je stitna zlijezda. U projekciji lijeve submandibularne zlijezde regija I reaktivni limfonodi su mi promjera do 10 mm a takodje i u regiji II su mi promjera do 14 mm. Ima li potrebe za brigom?

    Odgovoreno: 15. 01. 2020.
    • Potrebno je detaljno pregledati jezik, pod usne duplje, bukalnu sluznicu, ždrelo i indirektnu laringoskopiju, kod ORL specijaliste. Niste mi naglasili da li su žlezde bolne ili bezbolne. Drugi mogući uzrok može biti proces u predelu korena zuba.

Prikazano 1-5 od ukupno 1766 pitanja