Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78346)

 1. Dobar dan Da li mi možete reći kakav mi je labaratorijski nalaz i da li imam nekih problema na osnovu istih?

  Odgovoreno: 03. 05. 2019.
  • Postovana,

   Vrlo rado cu Vam protumaciti Vase laboratorijske nalaze.

   Molim Vas da ih prilozite.

 1. Dobar dan da mi protumacite nalaz krvi i mokrace hvala

  Odgovoreno: 03. 05. 2019.
  • Postovana,

   Vrlo rado cu Vam protumaciti nalaze Vase krvi i mokrace.

   Molim Vas da mi posaljete nalaz.

 1. Dobar dan.. Želela bih da vas pitam za mišljenje tj da li ima razloga za brigu? Vadila sam krv radi rutinske kontrole, i nalazi su sledeću leukociti 6.21, limfociti 3.53 (55%), neutrofili 2.08 . Svi ostali parametri su u redu. Trombociti su 223. Inače nemam simptome virusa ili bolesti.

  Odgovoreno: 03. 05. 2019.
  • Postovana,

   Referentne vrednosti za navedene celije krvne loze su:

   Leukociti: 4 - 10  * 109/l

   Limfociti: 21- 40 %

   Neutrofili: 2 - 8  * 109/l

   Trombociti: 140 - 440  * 109/l

   Uporedivsi sa Vasim rezultatima krvne slike jedino limfociti iskacu van uobicajenog opsega.

   Razlozi za to mogu biti visestruki, od povisenog nivoa stresa,fizickog napora, prolaznih virusnih infekcija, koriscenja nekih lekova ili medicinskih preparata do ozbiljnijih medicinskih stanja.

   U vasem slucaju, uzevsi u obzir da ste mlada osoba, bez ikakvih simptoma i dobrog opsteg stanja ( koliko mogu zakljuciti iz vaseg pitanja), mozete biti bez brige. Lake varijacije u krvnoj slici su veoma uobicajene.

   U svakom slucaju se preporucuju godisnji sistematski pregledi svih osoba bez obzira na zdravstveno stanje.

 1. Vitamini - preporuka
  Pitanje broj: #160043

  Dobar dan! Jedno pitanje i nekoliko potpitanja. Unapred hvala na odgovoru! Koje biste vitamine preporučili ženskoj osobi u najranijim tridesetim godinama? Osoba ima neredovne obroke, malo spava, puno stresa, mnogo obaveza. Npr. Oligovit/Oligogal, Protektin, Ehinacea ili neki drugi? Da li sa tim kombinovati B kompleks? Da li je dovoljno piti Beviplex ili on ipak ne sadrzi sve vitamine iz B grupe, pa treba piti neki drugi? Još jednom unapred hvala.

  Odgovoreno: 18. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Predložila bih vam Amazonski Acai Berry. Ovaj dijetetski suplement je prepun vitamina (A, B1, B2, B3, C, D i E) i minerala: kalijum, kalcijum, bakar, gvozdje, magnezijum, cink, fosfor. Ujedno je i odličan antioksidant. Vrlo brzo ćete primetiti njegova blagotvorna dejstva. U pitanju je čist ekstrakt bobicastog voća. Imate ga u obliku praha i kapsula, izaberite sta vam je konfornije za upotrebu.
   Pozdrav

 1. Ukočenost u predelu vrata
  Pitanje broj: #158667

  Već dve nedelje javljaju mi se problemi sa vratom. Imam osećaj ukočenosti u vratu, sa obe strane, koji se ponakad širi i na vilicu. Takođe, imam osećaj knedle u grlu i otežanog gutanja. Radila sam kontrolu hormona štitne žlezde koji su u redu i ultrazvuk štitne žlezde koji je u redu. Koji je vaš savet? Hvala!

  Odgovoreno: 14. 08. 2018.
  • Poštovana,

   Prvo bih vam savetovao da se javite neurologu, da bi se isključila neka neurološka problematika, nakon toga dolazi u obzir fizijatar i verovatno neka fizikalna terapija.
   moguće da se radi o cervikalnom sindromu, ali je potrebno obaviti dodatne preglede i možda snimanje vratnog dela kičme o čemu ćete se dogovoriti sa neurologom ili fizijatrom.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1695 pitanja