Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79964)

 1. Postovanje, interesuje me Umor koji se manifestuje kao samo umorno stanje non stop iscrpljenosti bolovi glave ucestali bolovi zglobova samo u kolenima drugih promenade nema hvala unapred

  Odgovoreno: 03. 04. 2020.
   • Poštovana, 
   • Da biste utvrdili uzrok vaših tegoba, potrebno je da se obratite lekaru opšte prakse i uradite par analiza:
   • 1. Kompletnu krvnu sliku sa biohemijskim parametrima ( glukoza, urea, kreatinin, mokracna kiselina, bilirubin, holesterol, trigliceridi, AST, ALT, ALP, GGT, LDH, CK, natrijum, kalijum, magnezijum, kalcijum). 
   • 2. Hormone štitne žlezde : fT3, fT4, TSH, anti Tg antitela, anti TPO antitela. Može i vitamin D. 
   • 3. Potrebno je uraditi sistematski pregled (srce,pluća,urogenitalni i gastrointestinalni trakt), kako bi se proverilo Vaše opšte stanje. 

   Nadam se da se osećate bolje,

   Srdačan pozdrav

   dr Magdalena Nikolić

 1. Poštovani, da li biste mogli da mi protumačite nalaz? Da li je zabrinjavajuće ovo što je van granica referentnih vrijednosti? Nalaz je naručen zbog ginekološkog problema, tačnije eventus conceptionis abnormalis alius

  Unaprijed zahvalna.

  Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  • Poštovana,

   Vrednosti koje su povišene mogu ukazivati na neku bakterijsku infekciju. Ne morate brinuti zbog ovih rezultata. Bilo bi poželjno da se utvrdi koji deo organizma je pod infekcijom (urogenitalni trakt, respiratorni putevi i slicno). 


   Ukoliko do sad niste bili na kontroli kod Vašeg ginekologa, savetujem da odete kako biste utvrdili uzrok vašeg problema. 

   Pozdrav

   dr Magdalena Nikolić

 1. izašla mi je neka ospa, po delu leđa kao hepres zoster, ali to sam već imao, da li je moguće da je opet taj herpes

  Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  • Poštovani,

   Kada jednom preležimo Herpes zoster virusnu infekciju, ovaj virus u našem organizmu ostaje do kraja života. Kada dođe do pada imuniteta, virus se reaktivira i manifestuje na koži. Moguće je da ste opet imali ovu infekciju. 

   Ukoliko Vam se dogodi da opet dobijete simptome, potrebno je da se unutar 72h od pojave prvih promena na koži javite vašem lekaru opšte prakse kako biste dobili adekvatnu terapiju. 

   S poštovanjem,

   dr M.Nikolic

 1. Postovani, imala sam problema pre dve nedelje sa jakom upalom grla i pila lek Cefalexin (dve kutije). Takodje uradjene su mi kompletne analize krvne slike, stitne zlezde, srcanih markera, urina i sve je bilo uredno. Jedino u rezultatima sam imala problema sa gvozdjem (6.9) i niskim feritinom (26) U doba upale su mi se pojavili plihcici na zdrelu grla (koji nisu bolni) i koji su sada posle 2 nedelje od pocetka upale jos uvek prisutni, ali bih rekla da su delimicno ublazeni. Mozete li mi objasniti sta su oni i da li su opasni. Prilozicu sliku grla.

  Odgovoreno: 02. 04. 2020.
  • Poštovana, 

   Promene u vašem ždrelu mogu nastati usled infekcije bakterijama ili virusima. Obično lečenje ovih promena nije potrebno, jer će "proći same od sebe", međutim ukoliko primetite bilo kakvu promenu na gore - veći broj promena, bol, i slično, javite se Vašem lekaru opšte prakse. 

   Što se tiče rezulata analiza, možete početi sa suplemetnima gvožđa, ali tek nakon konsultacije sa Vašim lekarom opšte prakse. 

   Pozdrav

   dr Magdalena Nikolić

 1. Postovani, u poslednje vreme (prethodne 2 nedelje) sam imala jaku upalu grla, Tesko mi je bilo da spavam i osecala sam se poprilicno nervozno i anksiozno. Upalu grla je pratila i povremena knedla u grlu koja je stvarala dodatni osecaj neprijatnosti. Sada je upala grla prosla. Knedla se pojavi ponekada ali sve u svemu stanje je bolje. Ovih dana osecam neprijatni osecaj treperenja u grudima koji idu ka grlu. I naravno hvata me blaga panika da se knedla ponovo jer mi je jako neprijatno da obavljam regularne dnevne aktivnosti. Desilo mi se da dve noci nisam mogla ni lepo da spavam od tog osecaja. Sto se tice srcanog rada, nosim fitnes narukvicu i krece se uglavnom izmedju 60-100. Mozete li mi objasniti za ta treperenja i osecaje napetosti kako ih mogu umiriti,

  Odgovoreno: 02. 04. 2020.
  • Poštovana, 

   Tegobe koje navodite mogu biti uzrokovane različitim faktorima, a s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, moguće da je to uzrok Vaših tegoba. 

   Kod napada panike, vrlo je važno prepoznati simptome i obavestiti okolinu. Mogu se javiti kratak dah ili gubitak daha (osećaj gušenja), preznojavanje, hladni ekstremiteti (ruke i noge), muka, povraćanje, vrtoglavica i slično. 

   Jako je važno da prilikom napada panike duboko dišete i fokusirate se na pozitine misli i lepe stvari, i pokušate da se umirite.

   Ukoliko imate nekih psiholoških ili emocionalnih tegoba koje mogu da Vas dovedu do napada panike, važno je da situacije koje Vam izazivaju ovakve tegobe IZBEGAVATE. Kada ne postoji razlog za napad panike, naravno da do njega neće ni doći. 

   Takođe, važno je da sa osobom/ osobama od poverenja razgovarate o Vašoj situaciji, jer će Vam možda pomoći. Razgovaraje o svojim emocijama, svojim problemima i trenucima koji su teški za Vas. Ukoliko mislite da nemate s kim da razgovarate, pokušajte da kontaktirate stručnu osobu - psihologa. Ovo stanje koje se Vama dešava je jako često, i treba podeliti sa okolinom jer je vrlo moguće da se neko iz VAše okoline s time suočo, i možda Vam može pomoći da se i Vi s time suočite. 

   Takođe, savetovala bih da kada se cela ova vanredna situacija završi, da se obratite Vašem lekaru opšte prakse kako biste proverili vašu štitnu žlezdu, jer ona može dovesti to tog osećaja knedle u grlu. Potrebno je proveriti sledeće analize: fT3, fT4, TSH, anti TPO antitela, anti Tg antitela. Knedla u grlu udružena sa još nekim simptomima kao što su promene raspoloženja, promene u telesnoj težini, suva koža i kosa, krhki nokti, promene u menstrualnom ciklusu i slično mogu ukazivati na poremečaj hormona štitne žlezde. 

   Na sledećem linku možete pronaći neke smernice koje Vam mogu olakšati situaciju: https://www.healthline.com/health/how-to-stop-a-panic-attack#practice-mindfulness

    

   Nadam se da sam bila od pomoći, ukoliko budete imali još neka pitanja, budite slobodni da pitate.

   Pozdrav

   dr Magdalena Nikolić

Prikazano 1-5 od ukupno 1809 pitanja