Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (77717)

 1. Vitamini - preporuka
  Pitanje broj: #160043

  Dobar dan! Jedno pitanje i nekoliko potpitanja. Unapred hvala na odgovoru! Koje biste vitamine preporučili ženskoj osobi u najranijim tridesetim godinama? Osoba ima neredovne obroke, malo spava, puno stresa, mnogo obaveza. Npr. Oligovit/Oligogal, Protektin, Ehinacea ili neki drugi? Da li sa tim kombinovati B kompleks? Da li je dovoljno piti Beviplex ili on ipak ne sadrzi sve vitamine iz B grupe, pa treba piti neki drugi? Još jednom unapred hvala.

  Odgovoreno: 18. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Predložila bih vam Amazonski Acai Berry. Ovaj dijetetski suplement je prepun vitamina (A, B1, B2, B3, C, D i E) i minerala: kalijum, kalcijum, bakar, gvozdje, magnezijum, cink, fosfor. Ujedno je i odličan antioksidant. Vrlo brzo ćete primetiti njegova blagotvorna dejstva. U pitanju je čist ekstrakt bobicastog voća. Imate ga u obliku praha i kapsula, izaberite sta vam je konfornije za upotrebu.
   Pozdrav

 1. Ukočenost u predelu vrata
  Pitanje broj: #158667

  Već dve nedelje javljaju mi se problemi sa vratom. Imam osećaj ukočenosti u vratu, sa obe strane, koji se ponakad širi i na vilicu. Takođe, imam osećaj knedle u grlu i otežanog gutanja. Radila sam kontrolu hormona štitne žlezde koji su u redu i ultrazvuk štitne žlezde koji je u redu. Koji je vaš savet? Hvala!

  Odgovoreno: 14. 08. 2018.
  • Poštovana,

   Prvo bih vam savetovao da se javite neurologu, da bi se isključila neka neurološka problematika, nakon toga dolazi u obzir fizijatar i verovatno neka fizikalna terapija.
   moguće da se radi o cervikalnom sindromu, ali je potrebno obaviti dodatne preglede i možda snimanje vratnog dela kičme o čemu ćete se dogovoriti sa neurologom ili fizijatrom.

   Pozdrav

 1. Dijagnoza m539
  Pitanje broj: #157919

  Poštovani, 

  Obraćam Vam se ne zbog sebe, nego zbog mame. Na nekim nalazima sam video da piše "dijagnoza m539". Obzirom da ne razgovaramo, hteo sam da Vas pitam, da mi objasnite, šta znači ta dijagnoza. 

  Odgovoreno: 22. 06. 2018.
  • Poštovani,

   Dijagnoza m53. 9 označava nespecifično ili neklasifikovano oboljenje kičmenog stuba.

   Pozdrav

 1. Kandida i gorušica
  Pitanje broj: #157749

  Poštovani,

  Imam pitanje u vezi žgaravice. Ustanovljena mi je pre godinu dana kandida. Bila sam kod doktora oni su mi samo dali Rupurut za žgaravicu i to je to rekli su da analize ne trebaju. Koristila sam Rupurut tablete neko vreme i žgaravica se povukla. Međutim počela se javljati povremeno po par dana, šta god da pojedem eto je opet. Nisam u drugom stanju. Već mi predstavlja problem čim ustanem ili pre nego što ću ići spavati eto je opet. Pa me zanima sem Rupuruta ima li još nešto protv nje i da li mi možda predlažete neku analizu?

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Poštovana,

   Kandida baš i ne urokuje gorušicu, ne znam kako je dokazana kandida, da li u stolici ili kako. Uglavnom, ukoliko ste mlđji od 45 godina, ne gubite na težini, nemate jake bolove i sl, potrebno je da izvršite testiranje na helicobacter pylori, bakteriju koja se najčešće povezuje sa dispeptičnim tegobama. Kao početno testiranje najjednostavnije a veoma pouzdano je uradit h. Pylori iz stolice. Na osnovu nalaza, ukoliko je pozitivan se vrši eradikcija pomoću trojne terapije. Ukoliko je nalaz negativan uvodi se simptomatska terapija, inhibitor protonske pumpe, antagonist h2 receptora itd. Ako ste stariji od 45 god, potrebno je javiti se gastroenterologu.

   Pozdrav

 1. Trnjenje leve ruke, usne i jezika
  Pitanje broj: #126804

  Poštovani,

  Koji poremećaj u organizmu ukazuje trnjenje leve ruke, usne i jezika kao i mućenje vida?

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Poštovana,

   Veliki broj bolesti može izazvati navedene poremećaje. Ukoliko se takvi simptomi pojave, potražite pomoć kod svog lekara opšte prakse ili kod neurologa. Pojava takvih simptoma koje navodite, iziskuje detaljnije analize i dijagnostičke procedure.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1692 pitanja