Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80000)

  1. Postovani, vec mesec dana ujutru kada izduvam nos primetim krv na maramici. Poslednjih par dana to se desava i predvece i u toku dana, cini mi se da je kolicina krvi sve veca. Uz to, isto poslednjih mesec dana mi se lice upalilo u vidu akni koje nikada nisam imala u toj meri. Vrat i obrazi krupnije akne, celo sitnije. Inace sam pre 2 meseca ostavila cigarete i uz to prestala da konzumiram kafu, alkohol, belo brasno, secer, nezdrave biljne masti, hranim se raznovrsno i zdravo, poslednjih mesec dana bez zivotinjskih proizvoda. Takodje konzumiram ulje crnog kima radi jacanja imuniteta poslednjih mesec dana. U nekim stresnim situacijama na poslu osetim opstu malaksalost. Svakako planiram da zakazem pregled, ali bih sacekala da prodje pandemija korona virusa.

    Odgovoreno: 02. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Što se tiče krvi iz nosa, trebalo bi da se javite specijalisti ORL kako bi se uradio adekvatan pregled nosnih šupljina. 

      Akne mogu ukazivati na neki hormonski poremećaj a uz malaksalost, najbolje bi bilo da proverite parametre krvne slike, polne hormone i hormone štitne žlezde, pa je najbolje javiti se endokrinologu, naravno kada se situacija sa korona virusom završi. Do tada, hvala što ostajete kod kuće.

      Možete uzimati suplemente vitamina c i vitamina d, oni možda mogu da Vam povrate snagu. 

      Pozdrav

      dr M.Nikolić

  1. Pre par god sam imao alergiju na penicilin. Neprijatno iskustvo kao neki šok. Kao dete sam ga primao u vidu injekcija i nikad nisam pokazivao znakove alergije. Sada sam dobio zamenu hemomycin. 250mg. Infekcija grla. Grip. Hteo sam da Vas pitam koliko je hemomycin bezbedniji po mene? Doktorka kaže da nije na bazi penicilina i da ga mogu slobodno piti. Anksiozna sam osoba, pijem latu, ksalol od 0.5 po potrebi. Zaista imam taj strah od antibiotika. Svako me uverava da je ok i da otklonim taj strah.

    Odgovoreno: 02. 04. 2020.
    • Poštovani,

      Penicilin i Hemomicin ne pripadaju istoj grupi antibiotika. Ukoliko ste uzimali hemomicin a niste razvili alergiju, možete uzimati ovaj lek kada je to potrebno i kada ga propiše lekar. 

      Važno je napomenuti da Panklav i Amoksicilin kao jedni od vrlo često propisivanih lekova spadaju u grupu antibiotika u kojoj se nalazi Penicilin, savetuje se da ove antibiotike ne uzimate. 

      Pozdrav

      Dr M. Nikolić

  1. Poštovani, Pre 4 meseca sam vadila vitamin d i bio je 19 od tada pijem D vitamin od 1000 ID
    i sada mi je 39.Zanima me treba li da povecam dozu vitamina? Hvala.

    Odgovoreno: 02. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Možete povećati dozu, međutim kako ide lepo vreme i sunce, nedostatak vitamina D možete nadoknaditi izlaganjem suncu u periodu kada ono nije štetno- do 10h i posle 16h ( ovo se odnosi na letnje mesece kada je UV indeks zračenja visok) pa se onda možete vratiti na staru dozu. 

       

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

  1. Molim Vas za savet.. Dobila sam virus od dece, temp, malaksalost itd.. Ks je pokazivala virus, dr nije nista dala.. Posle pet dana temp prestane ali ne i simptomi, kasalj, nos itd.. Opet ks, granulociti poviseni, le mirni.. Dr kaze preslo u bakterijsko Sinacilin 2x500,na 12 sati.. Bude mi bolje, dan posle antib temp 37.2,opet osecaj iscrpljenosti.. Opet ks, sad le 11,7.. Dr mi je danas dala hemomicin, pet dana po jednu.. Temp nemam ali se osecam iscrpljeno i dalje.. Inace sam malokrvna.. Savet sta jos urafiti, ovo je treca nedelja mucenja! Hvala unapred

    Odgovoreno: 02. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Ukoliko ste izlečili bakterijske i virusne infekcije, razlog Vaše malaksalosti i iscrpljenosti može biti upravo malokrvnost, zatim poremećaj elektrolita, ili pak neki hormonski disbalans - Hašimoto tireoiditis. 

      Savetujem da ponovite analize kompletne krvne slike sa standardnom laboratorijom (glukoza, urea, kreatinin, mokraćna kiselina, holesterol, HDL, LDL, trigliceridi, AST, ALT, ALP , GGT, LDH, CK, natrijum, kalijum, magnezijum) i vitamin D. 

      Takođe, da biste proverili štitnu žlezdu potrebno je uraditi sledeće analize : fT3, fT4, TSH, anti TPO antitela, anti TG antitela i anti TSh antitela. 

      Obratite se nadležnom lekaru opšte prakse i endokrinulogu kada prestane vanredno stanje u našoj zemlji, do tada hvala što ostajete kod kuće! 

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

  1. Poštovani rođena sam 1962 godine i od detinjstva bolujem od hemoroida.Veliku nuždu vršim svaku 2 dan i ceo život imam problem sa tim delom tela. Radila sam kolonoskopiju 2003 godine i rezultati su bili odlični.Otac mi je bolovao od raka debelog creva. Da li sam visoko ugrožena od ove bolesti i jel mi baš hitna kolonoskopija ili mogu još malo da odložim ponovnu jer je prva bila pakao. Inače težina mi je savršena i zdravo se hranim, ne pušim takođe. Da li to što ceo život muku mučim sa hemorioidima i pražnjenjem debelog creva i kad se doda da je otac bolovao da li sam u najrizičnijoj grupi. Pozdtav

    Odgovoreno: 02. 04. 2020.
    • Poštovana,

      Hemoroidi nisu povezani sa karcinomom debelog creva, postoje neki drugi faktori rizika koji mogu učestvovati u patogenezi karcinoma debelog creva: način ishrane, stres, konzumiranje cigareta, alkohola i kafe i drugo. 

      S obzirom da imate pozitivnu porodičnu anamnezu za ovaj karcinom, poželjno je da Vašeg lekare opšte prakse obavestite o ovoj informaciji, kako bi Vas dalje uputio nadležnom gastreoenterologu. 

      Postoji test na fekalno okultno krvarenje  koji može ukazati na mala krvarenja u debelom crevu ( ne iz hemoroida) koja mogu imati poreklo od karcinoma. To bi bio korak pred samu kolonskopiju, ukoliko je indikuje specijalista gastroenterolog. 

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

Prikazano 11-15 od ukupno 1811 pitanja