Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80000)

  1. Pozdrav. Primetio sam promenu na jeziku. Zanima me da li se radi o nečemu opasnom ili ne?Hvala unapred! Priložio sam fotografiju radi vizuelnog prikaza.

    Odgovoreno: 06. 04. 2020.
    • Poštovani, 

      U pitanju može biti benigni izraštaj na vašem jeziku. Nemojte tretirari ni sa čim.

      Preporučujem da zakažete pregled kod ORL specijaliste, kako biste izraštaj uklonili ukoliko je to potrebno. Naravno, sačekajte da se završi vanredno stanje. Do tada, hvala što ostajete kod kuće!

      pozdrav

      dr Magdalena Nikolić

  1. Добар дан, преко ноћи ме је нешто изуједало по целом телу, тражио сам али оаука нисам нашао оа не знам шта је, приложићу вам слику да видите да ли може бити нешто озбиљно с обзиром да сам избројао око 17 уједа..

    Odgovoreno: 05. 04. 2020.
    • Postovani, moguce da se radi o ujedu pauka. U svakom slucaju uzmite kremu Sinoderm ili neku slicnu, moze i krecno mleko da zasusi promene. Ako se nastavi reakcija, verovatno je neka urtikarija u pitanju, onda uzmite da pijete tablete antihistaminik. To imate u svakoj apoteci. Srdacan pozdrav

  1. Postovanje, interesuje me Umor koji se manifestuje kao samo umorno stanje non stop iscrpljenosti bolovi glave ucestali bolovi zglobova samo u kolenima drugih promenade nema hvala unapred

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
      • Poštovana, 
      • Da biste utvrdili uzrok vaših tegoba, potrebno je da se obratite lekaru opšte prakse i uradite par analiza:
      • 1. Kompletnu krvnu sliku sa biohemijskim parametrima ( glukoza, urea, kreatinin, mokracna kiselina, bilirubin, holesterol, trigliceridi, AST, ALT, ALP, GGT, LDH, CK, natrijum, kalijum, magnezijum, kalcijum). 
      • 2. Hormone štitne žlezde : fT3, fT4, TSH, anti Tg antitela, anti TPO antitela. Može i vitamin D. 
      • 3. Potrebno je uraditi sistematski pregled (srce,pluća,urogenitalni i gastrointestinalni trakt), kako bi se proverilo Vaše opšte stanje. 

      Nadam se da se osećate bolje,

      Srdačan pozdrav

      dr Magdalena Nikolić

  1. Poštovani, da li biste mogli da mi protumačite nalaz? Da li je zabrinjavajuće ovo što je van granica referentnih vrijednosti? Nalaz je naručen zbog ginekološkog problema, tačnije eventus conceptionis abnormalis alius

    Unaprijed zahvalna.

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovana,

      Vrednosti koje su povišene mogu ukazivati na neku bakterijsku infekciju. Ne morate brinuti zbog ovih rezultata. Bilo bi poželjno da se utvrdi koji deo organizma je pod infekcijom (urogenitalni trakt, respiratorni putevi i slicno). 


      Ukoliko do sad niste bili na kontroli kod Vašeg ginekologa, savetujem da odete kako biste utvrdili uzrok vašeg problema. 

      Pozdrav

      dr Magdalena Nikolić

  1. izašla mi je neka ospa, po delu leđa kao hepres zoster, ali to sam već imao, da li je moguće da je opet taj herpes

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovani,

      Kada jednom preležimo Herpes zoster virusnu infekciju, ovaj virus u našem organizmu ostaje do kraja života. Kada dođe do pada imuniteta, virus se reaktivira i manifestuje na koži. Moguće je da ste opet imali ovu infekciju. 

      Ukoliko Vam se dogodi da opet dobijete simptome, potrebno je da se unutar 72h od pojave prvih promena na koži javite vašem lekaru opšte prakse kako biste dobili adekvatnu terapiju. 

      S poštovanjem,

      dr M.Nikolic

Prikazano 1-5 od ukupno 1811 pitanja