Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81314)

  1. Poštovanje.Mama sam dva dečaka od 3 ipo godine i beba 10 meseci.Zadnjih dva meseca se osecam baš iscrpljeno,dolaze mi blage vrtoglavice nekada ali više slabina,vremenom mi došla i panika sto se tako osecam jer ne smem izvesti decu napolje plašim se da mi ne pozli.Bila kod doktora radila krvu sliku,sve u najboljem redu jer mislila sam da sam 100% anemična,bila i kod ginekologa radila Papa test i sve kontrole takodje sve dobro.Ja bebu još dojim,najviše me crpi nocu jer se budi po 5-6 puta neće lažu nego samo traži da doji.Od rodjena loše spava,pomoć nazlost nemam 24h sam sama sa njima.Zanima me Vaš savet i pomoć šta da uzimam da mi bude bolje,da dobijem snagu.Pijem neke vitamine što sam pila u toku trudnoće ali mi ne pomažu puno.Hranim se uglavnom zdravo ali takodje kilograme sam izgubila dosta.Da li trebam prestati dojiti,da li je uopste problem što me dojenje crpi ili je nešto drugo?!Hvala unapred

    Odgovoreno: 22. 09. 2020.
    • Tokom perioda dojenja, povećane su potrebe za vitaminima i oligoelementima. Apsorpcija preko digestivnog trakta može biti ograničena, pa su savetovane individualno prilagođene polivitaminske infuzije. Možete ostaviti podatke da vas kontaktiram i detaljnije porazgovaramo o problemu koji imate, jer je simptomatsko-suportivna terapija, kao i suplementacija, deo posla kojim se najuže bavim. 

  1. Molim za savet koje dalje ananlize da uradim. Ovakva mi je krvna slika vec par meseci.

    Odgovoreno: 22. 09. 2020.
    • Radi se o procentualnoj redistribuciji leukocitarne formule, nakon uspešno izlečene virusne infekcije. Moguće je da ne unosite dovoljno mesa u ishrani. Savetujem da se mesec dana pije po jedna tableta OLIGOVITA, i po jedna FOLNAKA. 

  1. Poštovanje. Desetog septembra ove godine sam,stavljajući tretmane za bubuljice,primetila bolno zadebljanje između mesta gde je suzna zlezda i spoljne strane nosa.Ne znam koliko dugo je tu,ali na slikama lica od prvog septembra se ne vidi nista na toj strani,pa pretpostavljam da je brzo nastalo...Na dodir je jako tvrdo,poput koske i zabrinjava me sto ne mogu da procenim koliko je duboko.Od te kuglice se prostire dalje put suznog kanala nesto meksa ali ista ta struktura.Nemam nikakve smetnje u disanju,nikakve simptome...Imala sam tu bubuljicu potkoznu koju sam bas jako stiskala,mozda ima veze sa tim.Doktorka opšte prakse,potpuno nezainteresovana za moj slučaj,uputila me je kod kozmeticarke koja mi daje tretmane za bubuljice i rekla da mogu na rentgen ali ne veruje da ce tu icega biti.Na moj zahev je pipnula to zadebljanje i onda mi nekom spravicom samo odigla nozdrve da vidi ima li cega,pa odatle zakljucak da na rentgenu nece biti nicega,ali ovo zadebljanje nije na vidnom polju kroz nos?! Otisla sam kod kozmeticarke,a ona mi je rekla da moze biti enkapsulirana cista i da bi na mom mestu sacekala jos dve nedelje,ali ja ću do tad psihički pući.Bojim se da nije mozda tumor i jedini razlog strepnji je to sto je tako blizu oka...Zanima me Vaše mišljenje tj. koje su sanše da ovo bude tumor...ne želim da ostanem bez oka...Poslala sam Vam sliku od prvog dana kad sam primetila.Sada je jednako tvrdo,ali deluje manje i skoro me i ne boli na dodir,ali deluje jos blize oku :(. Hvala i izvinite na podužem tekstu.Inače nisam ranije imala ovakve pojave i generalno sam dobrog zdravlja...Imam loše navike u ishrani,previše šećera unosim,ali i vežbam pa na visinu 171.5cm imam stalno izmedju 68-70kg.Imam 21 godinu. Srdačan pozdrav, Tijana

    Odgovoreno: 22. 09. 2020.
    • Promena se lepo ne vidi na slici, ali najverovatnije se radi o potkožnom upalnom procesu. Savetujem da se obustave privremeno kozmetički tretmani, da se 5 dana pije Dovicin kapsule 100 mg jednom dnevno i maže gentamicin mast u debelom sloju pred spavanje, kao i flogocid ujutru. Izbegavati situacije u kojima je neophodno nošenje maske. Izbegavati 5 dana sve mlečne proizvode. Uveče pred spavanje popiti dve obične tablete od po 500 mg vitamina C. Ukoliko ne dođe do poboljšanja, javite se dermatologu. 

  1. Poštovani, Poslije mokrenja imam nekakav neugodan osjecaj, nije peckanje nije bol, mokraca je uredne boje.. To vec traje duzi period, ne pojavljuje se svaki dan ali je cesto prisutno... Jedino kako to mogu opisati je osjecaj nelagode s nagonom za ponovnim mokrenjem.

    Odgovoreno: 11. 09. 2020.
    • Potrebno je da se javiš svom izabranom lekaru, da odradiš kompletnu krvnu sliku, osnovnu biohemiju i pregled urina. Na osnovu dobinenih nalaza, tvoj izabrani lekar će odlučiti šta je dalje potrebno (uroantiseptik, slanje u mikrobiološku laboratoriju da se odrade urinokultura i antibiogram, slanje urologu ili nešto treće). 

  1. Molim pojasnjenje laboratorijskih rezultata. Hvala

    Odgovoreno: 11. 09. 2020.
    • Preležana virusna infekcija, sa postepenim vraćanjem procentualnih odnosa pod očekivani međusobni odnos leukocita različitih loza (takozvana procentualna redistribucija). Potrebno je biti oprezniji u fazi oporavka i izbegavati napor i provođenje vremena u zatvorenom prostoru sa više ljudi, kao i neprovetrene, vlažne prostorije i duvanski dim. 

Prikazano 1-5 od ukupno 1900 pitanja