Dr Željko Ranilović

Doktor medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Željko Ranilović, Doktor medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 208

 1. Pozdrav. Imam 19 godina, žensko. Zanima me mogu li se cijepiti protiv koronavirusa, ako imam 2 blago otečena limfna čvora već dvije godine na vratu? Uočila sam ih slučajno i tada sam radila nalaze krvi koji su bili u redu i UZV vrata koji je glasio: Obostrano subangularno po manji uvecani uredno strukturirani limfonodus koji su najvjerojatnije reaktivni.Uz straznji rum MSCM-a lijevo manji reaktivni limfonodus. Uglavnom, ja ih i dalje mogu opipati i nisu se povukli. Ako se mogu cijepiti, koje cjepivo biste mi preporučili? Hvala unaprijed

  Odgovoreno: 14. 11. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Za bilo koju vakcinu, potrebno je da budete zdravi. Kod limfadenopatije koja traje duže od 6 meseci, potrebno je ponoviti ultrrazvuk i izvršiti upoređivanje, uz novu krvnu sliku sa parametrima inflamacije (sedimentacija, CRP, fibrinogen). Ako je sve navedeno u redu, uz odsustvo drugih kontraindikacija, možete se vakcinisati. Kako je u Srbiji sistem vakcinacije koncipiran tako da vi kod lekara na punktu dođete sa popunjenom saglasnošću koju vakcinu želite da primite, i ja ću ispoštovati ovu proceduru pa vam neću savetovati koju vakcinu da primite, posebno jer vas nikada nisam pregledao. 

 1. Dobar dan doktore. Već mesec dana nekoliko puta u toku dana mi se javlja ono igranje misica. Tako mi se pomera nekad misic na nozi, nekad mi se pomera nesto između rebara, nekad osetim tako pomeranje na ruci gde se meri puls. Pa me zanima koje pretrage trebam obaviti da bi utvrdio u čemu je problem, inače imam 22 godine.

  Odgovoreno: 26. 08. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Ovo je jako često pitanje, na koje mi je najteže da odgovorim. Ubedljivo najčešće je u pitanju potpuno bezazlena pojava, koja i bez neke posebne terapije prođe sama po sebi. Dvovalentni katjoni, kao što su kalcijum i magnezijum, mogu smanjiti okidanje akcionih potencijala, pa samim tim i ublažiti ili smanjiti učestalost nevoljnih trzajeva, čemu doprinosi i vitamin B6. Takođe je bitan sastav ekstraćelijske tečnosti i kada su drugi elektroliti u pitanju, kao što su natrijum, kalijum i hloridi.

   Na žalost, ukoliko problem dugo traje, može biti znak i poremećaja na nivou perifernog nerva, što ima dobru prognozu, ali i centralnog motornog neurona na bilo kom nivou CNS-a, prednjih rogova kičmene moždine, kortikospinalnog puta, kore velikog mozga, ali i onih usputnih stanica, koje motoriku čine finom, preciznom i usklađenom, omogućavajući započinjanje, održavanje i završavanje određenog pokreta. Ako sve to potraje, savetuje se krvna slika sa biohemijim, pregled neurologa, a po potrebi i EMNG, ili evenrualno MRI. 

 1. Poštovani, Šta smem da koristim tokom dojenja kod prehlade? Zapusen mi je nos i boli me grlo. Hvala

  Odgovoreno: 22. 08. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Pantenol oriblete su dozvoljene, kao i rastvori za nos na osnovi morske vode. 

 1. Poštovani doktore,

  1. srpnja ove godine na krovište višestambene zgrade u kojoj živim i imam stan na 4. katu od ukupno 5. katova postavljena je bazna stanica tj. nova 5G tehnologija mobilnih mreža.

  U međuvremenu sam se vratio s ljetovanja i to 10. kolovoza i od tada otkako sam u stanu osjećam se jako ošamućeno, stalno mi se vrti imam stalne glavobolje, pogotovo u čeonom dijelu i u zatiljku glave, vratu, te trnce i bolove u mišićima nogu, ruku, u kostima, u kukovima, koljenima, zglobovima, prsnom košu te u čeljusti i u zubima, probadanja u donjem i gornjem području trbuha i u srcu, i u očima, te poremećaj probave. Osjećam se totalno iscrpljeno i kronično izmoreno te stalno spavam, te sam sto-posto siguran da je to posljedica zračenja koje uzrokuje postavljena bazna stanica 5G mreža jer spadam u populaciju od 7% stanovništva koji boluju od bolesti koja se zove ELEKTROSENZIBILNOST.

  Obzirom na gore navedene simptome koji mi iscrpljuju i slabe organizam te narušavaju zdravlje u tolikoj mjeri da više ne mogu normalno funkcionirati stan sam dao na prodaju kako bih pronašao sigurnije i zdravije mjesto za život i to u prirodi,

  Ali svakako bih Vas zamolio najprije za Vaš savjet i mišljenje o svemu navedenom.

  Zbog čega mi se javljanju simptomi kojih prije nisam imao a otkako je postavljena bazna stanica nove 5G tehnologije svakodnevno sam u bolovima i glavobolji. I nakon koliko dugo vremena mogu očekivati da ću oboliti od malignog oboljenja, leukemije i sličnih bolesti? Da li je dobro što sam odlučio prodati stan i odseliti se zbog navedenih simptoma u prirodu daleko od baznih stanica i zračenja koje one emitiraju?

  Molio bih Vas za Vaš iskreni odgovor jer vjerujem da kao doktor znate da je zračenje baznih stanica izrazito štetno za ljudsko zdravlje a pogotovo ako vam bazna stanica gleda u prozor, stan u kojem najviše boravite i krevet u kojem spavate. Hvala Vam unaprijed.

  Lijep pozdrav. Krešimir Jakumetović 099/8538331

  Odgovoreno: 22. 08. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   5G mreža spada u nejonizujuća zračenja do 300 GHz i kao takva, potpuno je bezbedna za zdravlje ljudi. Kada na guglu ukucate elektromagnetni spektar a potom izaberete slike, videćete gde se nalazi 300 u odnosu na ostale zrake elektromagnetnog spektra, i biće vam mnogo jasnije. Razlog za svoje tegobe, potražite kod svog lekara. 

 1. Poštovani, Možete li mi reći razlog povišenog ALT i da li je zbrinjavajuće? Do sada su mi nalazi bili uredni, nemam nikakvih problema, pušač sam, ne pijem, nemam nikakvih hroničnih bolesti, ne koristim nikakve lekove. Gazirano popijem možda jednom u mesec dana pola čaše.

  Odgovoreno: 13. 08. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Detaljno sam pročitao dostavljeni nalaz. Moguće je da ste imali veći fizički napor par dana pre nego što ste dali krv. Ova vrednost nije zabrinjavajuća, ali ću i vas iskritikovati, kao i mnogo pacijenata pre vas, što mi šaljete laboratorijske nalaze a ne kažete koje tegobe imate. Razgovor sa pacijentom i pregled su 70% dijagnoze, za koje ste me uskratili, dopunske analize su samo do 30%. Uradite LDH, GGT i bilirubine. I javite mi se ponovo. Bez brige. 

Prikazano 1-5 od ukupno 208 pitanja