Dr Željko Ranilović

Doktor medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Željko Ranilović, Doktor medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 195

 1. Postovani, Htela sam da pitam da li smem da primim vakcinu protiv Kovida 19 i koju ako smem,imam anginu pektoris,cetiri stenta,radi mi samo jedan bubreg i alergicna sam na penicilin,i ne smem da koristim nefrotoksicne lekove. Unapred zahvalna!

  Odgovoreno: 06. 04. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Poštovana, u Vašem slučaju, ne bih još žurio sa vakcinacijom. 

 1. POSTOVANI, Zaista nisam znao u koju granu medicine spada moj problem...imam 50 godina...mada fizicki izgledam , bar tako svi kazu kao da imam 35 godina... Moje pitanje je...do prije nekoliko godina bio sam dlakav ili maljav kako Vi to nazivate...pa eto morao sam se obrijati kad idem na more , jer sunce nije moglo prodrijeti od mojih dlaka ..kako na prsima, tako na rukama i nogama...a sada nemam skoro niti jedne dlake na tijelu pogotovo po nogama ..ostalo je nesto malo po prsima ali bas malo...sto se tice genetike...moja stara majka je bila 1892 godiste umrla je u 92 uzrok smrti starost,,,mama mi je umrla prije 3 godine u 87 godina a otac mije ziv , njemu je u zdravlje 1..maja 92/3...kosu imam i nemam sijedih,,,nesto malo na bradi a kosa mi je od rodjenja tanka dlaka...sta bi moglo uzrokovati ovaj moj problem?,,,unaprijed zahvalan

  Odgovoreno: 06. 04. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Lepo. Nego, koji je konkretno Vaš problem? 

 1. Postovani, Molim Vas da mi prokomentarisete laboratorijski nalaz KS , u pitanju je devojcica 16, god, radjen brzi antigenski test na Kovid koji je negativan....Od simptoma ima samo temperaturu 38. Inace pati od anemije ( cesto snizen hemoglobin). Naravno, najvise me zanima da li ovakav nalaz krvne slike moze ukazivati na Kovid infekciju. Hvala na odgovoru.

  Odgovoreno: 06. 04. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Vrlo šturo odrađena krvna slika, samo sa procentualnom, a bez apsolutne leukocitarne formule. Antigenski test bi bio podjednako efikasan i pouzdan kao i PCR, ali mnogi laboranti (a ovaj posao nekad rade i sestre), ne umeju da uzorkuju bris na pravilan način, IZ NAZOFARINKSA, a ne samo malo dublje iz nosa, do obeležene crte na štapiću, uz stalno rotiranje, uz kvalitetno mešanje sa 10 kapi rastvora, sa 10 minutaxčekanja, i pravilnog tumačenja nalaza (i najmanje naziranje test tračice uz crvenu kontrolnu tračicu, znači pozitivan test).

   Uzrok anemije se najpre mora potražiti, za početak ginekološki pregled i detaljniji biohemijski pregled, pa tek onda pristupiti lečenju. 

 1. Postovani, osecam bol u donjem delu stomaka sa leve strane sve do prepona i bol ide sve do levog kuka i pozadi isto levio deo boka sve do trticne koske...kad se saginjem boli jedva odvezem pertle patika , i kad setam al tad je bol manji nego kad se saginjem,ali kad se ispruzim na krevet i umirim bol nemam...sta mi predlazete koje preglede da obavim sta bi moglo biti , imam 40godina...hvala

  Odgovoreno: 16. 03. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Ukoliko je to bol koji traje više dana unazad, svi putevi počinju u ambulanti opšte medicine svog izabranog privatnog ili državnog doktora, koji će na osnovu pregleda zatražiti dodatne analize. U slučaju da je bol nstao odjednom, naglo, javite se u dežurnu hiruršku ambulantu.

    

 1. Pozdrav, samo da pitam, imam 16 godina i imam stezanje u grudima posle duzeg trcanja, sada ne znam koliko ta bol traje, ali otprilike 3, 4 minuta, bavim se sportom, krvna slika je u redu, nisam isao da radim ekg, pa sam zato dosao da pitam vas, posto se se plasim da nije srce, hvala unapred.

  Odgovoreno: 16. 03. 2021.
  • Dr Željko Ranilović

   Predlažem da uradite internistički pregled sa EKG-om, a ukoliko se bavite profesionalnim sportom, ili intenzivnijim rekreativnim sportom, i test opterećenja. Ukoliko internista ili specijalista sportske medicine uoči neke nepravilnosti, može dodatno tražiti i holter ekg-a i krvnog pritiska. 

Prikazano 1-5 od ukupno 195 pitanja