Dr Željko Ranilović

Doktor medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Željko Ranilović od 2017. godine radi u Domu zdravlja Zemun, na mestu doktora medicine.

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 82

 1. Poštovani, Mnogo toga se izdešavalo u mom zdravstvenom životu u zadnjih par mjeseci, pa ću početi ispočetka. Početkom novembra sam stalno imala bolove i grčeve u donjem dijelu stomaka. Nadutost i gasovi. Ti bolovi su bili nepodnošljivi i nije prošao dan da ih nisam imala. Probala sam to regulirati ishranom, izbacila nezdravu hranu, izbacila mlijeko i mliječne proizvode, ali ništa nije pomoglo. Krajem decembra sam otisla na odmor sa istim tim bolovima koji su odmah prvi dan prestali. Na odmoru sam jela šta želim i kad želim i bolova nije bilo. Međutim, tad počinje moja nova patnja a to je proljev. Sve od tad do danas nisam imala normalnu stolicu, nego uvijek proljev ili malo gušće od proljeva. Uz to, sredinom decembra mi se javljaju bolovi u vilici, prvo na desnoj strani, pa i na lijevoj. Toliko da nisam vise mogla otvoriti usta, zijevati, žvakati, a ugristi nikako. Tablete za bolove nisu pomagale. Otisla sam stomatologu i on je rekao da to dolazi od osmica koje tek rastu. U januaru sam izvadila i sve osmice, tako sto mi je stomatolog na silu otvorio usta, jer drugačije nije moglo, pa je operacija bila veoma bolna za mene. Rekli su mi da ću par sedmica imati problema s otvaranjem usta i bili su upravu. Ta bol od decembra još uvijek nije prestala, kao da uzrok nisu bile osmice. Proslo je vise od mjesec dana od operacije a ja idalje ne mogu otvoriti usta, kao da me nesto koči. Moram napomenuti da sam u aprilu prošle godine skinula fiksni aparatic i onda nosila mobilni. Prestala sam mobilni nosit otkad imam bolove u vilici. Sestrica mi je pregledala mišiće koji se zategnu kad stisnem vilicu, ali oni su potpuno opušteni i s njima nemam problema. Bila sam i kod Uho,grlo,nos-doktora, ni tu nisu nasli problem. Noću imam problema s nesanicom, znojim se uvijek. Menstruacija mi kasni po nekoliko dana iako mi je uvijek bila tacna, i sad traje 1-3 dana, sto nimalo nije normalno za moje standarde. Koza mi je suha, nemam vise akne. I već par sedmica me bole zglobovi na šakama (i na desnoj i lijevoj), ne mogu ih pomjerati normalno. Uz to sve smrsala sam 6 kg što se nikad u mom životu nije desilo, izgledam blijedo i bolesno. Naravno da sam isla kod doktora, obišla sve, ali sve što znaju je dati tablete bez određene dijagnoze. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru i nadam se da ćete mi moći pomoći.

  Odgovoreno: 27. 02. 2020.
  • Dr Željko Ranilović

   Odradite kompletnu krvnu sliku sa biohemijom, koprokulturu, test na clostridium difficile toksin A i B, test na helycobacter pylori i pošaljite mi nalaze. Takođe, iako nemate tipične simptome, ne bi bilo loše isključiti i Kronovu bolest, pa predlažem da nakon što obavite sve tražene pretrage, posetite i gastroenterologa. Za sva ostala pitanja Vam stojim na raspolaganju.

 1. Zdravo.Pre dve nedelje sam bila bolesna i ozdravila sam,ali već nedelju dana mi se svakog dana vrti u glavi,imam glavobolje i preterano sam pospana,čak i tek kad ustanem...Ne znam šta nije uredu sa mnom,kod doktora nisam išla,a na internetu nisam pronašla ništa slično..Da li Vi možda znate u čemu je stvar..Nisam malokrvna...

  Odgovoreno: 17. 02. 2020.
  • Dr Željko Ranilović

   Potrebno je uraditi opšti fizikalni pregled, sa neurološkim pregledom i kompletnom krvnom slikom sa biohemijom. Simptomi koje imate su česti, nespecifični i mogu biti uzrok mnogim bolestima. Potrebno je javiti se izabranom lekaru. Svi pacijenti koji se leče od zloćudnog tumora i teško podnose terapije (imaju jake bolove, vrtoglavice, otežano disanje, anemije, infekcije, opstipaciju, dijareju i druge propratne simptome) im potrebna im je kvalitetna simptomatsko-suportivna podrška, mogu zakazati konsultativni pregled kod mene preko svog izabranog lekara, ISKLJUČIVO SA PLAVIM UPUTOM SA TERMINOM, izborom ustanove DOM ZDRAVLJA ZEMUN, specijalnosti DOKTOR MEDICINE, lekar ŽELJKO RANILOVIĆ. Sve preporučene terapije po izveštaju dalje prepisuje izabrani lekar.

 1. Poštovani,obracam Vam se ponovo pošto na prvi mejl nisam dobila odgovor.24.1. dobila temperaturu,kasalj,slabost itd..ks pokazala virus..posle pet dana temp i lošeg opšteg stanja ponovimo ks,dr konstatuje da je prešlo u bakterijski prepiše sinacilin 2*500 na 12h.Dan posle završenog Antib.slabost se vraća temp 37.2 ponovo ks, le 11,7 cro 3,8 dr prepiše hemomicin 5 dana..jer putujemo na planinu. Juče sam završila hemomicin,bilo mi je OK dok sam ga pila,danas oopet slabost i temp 37.. Šta se to dešava,sta savetujete da uradim..Na plannini sam,lezim u sobi i razmišljam kome više da se obratim,nikada mi se ovako nešto nije desilo da se vraća toliko puta..očajna sam,molim za savet

  Odgovoreno: 17. 02. 2020.
  • Dr Željko Ranilović

   Bez detaljnog kliničkog pregleda Vam ne mogu pomoći. Morate se obratiti najbližem dežurnom lekaru.

 1. Kojoj ustanovi u Beogradu da se obrati moja prijateljica kako bi se napravila neka vrsta „kontrolnog“ pregleda za njenog sina koji ima dijagnozu Prader Willi sindrom?

  On ima 20 godina, a izrazito je agresivan u posljednje vrijeme, pa ona želi da prekontroliše njegovo zdravstveno stanje kao i lijekove koje uzima.

  Odgovoreno: 08. 02. 2020.
  • Dr Željko Ranilović

   Prader-Willi sindrom zahteva multidisciplinarni pristup genetičara, endokrinologa, psihijatra, defektologa, neurologa. Pošto se radi o hromozomskoj aberaciji koja se ne može lečiti, potrebno je obratiti se onoj ustanovi u čijem domenu je najizraženija simptomatologija. Pošto ste naveli agresivnost, najbolje je javiti se Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Srbije, koji će zbrinuti problem, a po potrebi mogu uključiti npr. endokrinologa, ako se javila gojaznost ili dijabetes, neurologa, ako se javila mlitava paraliza i sl.

 1. Pre dva dana sam vadio krv zato što sam bolestan, i danas sam otišao po rezultate, krvna slika mi je odlična ali me brine samo Sedimentacija eritrocita ona je čak 45mm/h, da li je to zbog virusa nekog ili?

  https://photos.app.goo.gl/tUFWjdbxuVKszCmm6

  Odgovoreno: 08. 02. 2020.
  • Dr Željko Ranilović

   Sedimentacija eritrocita je nespecifičan parametar, i može biti povišena iz više razloga, a najčešće kod različitih vrsta zapaljenskih procesa. Najverovatnije je u pitanju virusna infekcija. Antibiotici nisu indikovani. Potrebno je dosta tečnosti, vitamina i odmor. 

Prikazano 1-5 od ukupno 82 pitanja