Dr Biserka Rakić

Lekar medicine

Dr Biserka Rakić, Lekar medicine

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 290

 1. Molim vas, odgovorite mi, po nekim novim pravilima fonda, koliko kutija salazopirina, mogu da dobijem za mesec dana od svog lekara opste medicine, ako pijem 2x2, znaci jedna kutija je za 25dana. Imam adekvatnu dg. I preporuku od gastroenterologa. Moja doktorka mi daje jednu kutiju, a njena nacelnica je rekla da mogu da dobijem i dve. Lek uzimam manje od godinu dana. Hvala

  Odgovoreno: 22. 03. 2010.
  • Dr Biserka Rakić

   Poštovana,
   Vaša doktoka je u obavezi da vam propisuje lekove tako da ih uvek imate. To znači da treba lekaru da se javljate na 3 nedelje da biste imali redovno terapiju. Nije tačno da doktorka može da vam svakog meseca piše po 2 kutije, pošto biste za mesec dana dobili terapiju koja je dovoljna za 50 dana, a fond zdravstvenog osiguranja to ne dozvoljava.
   Pozdrav

 1. Postovani doktore, prije mjesec dana dobila sam strasne bolove otraga, otisli sam u bolnicu, ustanovili su mi da imam kamen u bubregu velicine 16mm. Ugradili su mi kateter, koji ide direktno u bubreg, uz pomoc lokalne anestezije. Posto je bubreg bio pod upalom nissu ga mogli vaditi. Sad sam kuci, s kateterom, upala je prosla i cekam njihov poziv. Dobila sam informaciju da ce mi ga razbiti nekim laserom, i da cu ga izmokriti. Zanima me na koji nacin to rade? Kazu da necu osjetiti bol, al ipak se bojim, posto me jako bolilo dok su stavili kateter. Unaprijed hvala.

  Odgovoreno: 22. 03. 2010.
  • Dr Biserka Rakić

   Poštovana,
   Razbijanje kamena laserom zaista ne boli, već bol može da se javi naknadno pri izbacivanju delova kamena, ali pošto ćete biti na klinici, dobićete odgovarajuću terapiju i uputstva, pa ne bi trebalo da bude problema.
   Pozdrav

 1. Prilikom pregleda krvi u izveštaju stoji: blaga hemoliza. U rezultatu je uvećan alt - 44 a smanjen je hdl hol 0, 98 napominjem da sam uveče pre jutra kada am dao krv, popio dve čaše kokakole i 1 čašu kisele vode.

  Odgovoreno: 22. 03. 2010.
  • Dr Biserka Rakić

   Poštovani,
   Alt je neznatno povišen, a postoji i blaga hemoliza, pa bi bilo dobro da se analize ponove za 2-3 nedelje, pa ako se rezultati ponove ili pogoršaju treba tražiti uzrok.
   Pozdrav

 1. Poštovani, molim za mišljenje, imam 35 godina, visina 167 a tezina 46kg (mršava) . Hematokrit 0. 359, hemoglobin 118, erotrociti 4. 02, mcv 90. 3, mch 30. 3, mchc 335, rdw 13. 6, leukociti 8. 4, trombociti 295, segmentirani leukociti 0. 802, limfociti 0. 139, monociti 0. 05, eozinofili 0. 008, bazofilni 0. 001 urin: lako zamućen, boja zuta, ph kisela, spec. Tezina 1. 025, leukociti 2-3, epitelne ćelije 6-8, dosta sluzi, malo soli urata i ca-ox. Inače se loše osećam, imam vtroglavice i opštu slabost i veoma česte ekstremno jake glavobolje.

  Odgovoreno: 22. 03. 2010.
  • Dr Biserka Rakić

   Poštovana,
   Rezultati laboratorijskih analiza vaše krvi su uredu, osim odstupanja u leukocitnoj formuli gde prevladavaju segmentirani leukociti, a to može ukazati na prisustvo neke bakterije, ali i to nije zabrinjavajuće, obzirom da je ukupan broj leukocita uredu. Uzroci vaše slaboti i glavobolja su verovatno nešto drugo, ali za to ćete morati da se obratite svom izabranom lekaru koji će vas uputit na potrebna ispitivanja.
   Pozdrav

 1. Vec nekoliko godina imam problem sa mojim zdravljem imam kivavicu, svrab u ocima grlu u nosu i u unutarnjem delu u usima. Pre tri godine ispitivali su me na alergiju ali tada nisu nasli nista ali moj problem je ostao i preporucili su mi da izimam letizen tablete ili njima slicnim kad mi se pojave napomenute probleme ali sad svrab se javlja i po kozi (licu, ledja, ruke noge) . Kad popijem tabletu letizen i uzimam 20 dana svrab nestaje vec treceg dana ali kad prestanem uzimati tablete nakon treceg dana od prestanka opet isto. Sta da radim i kome da se obratim za pomoc

  Odgovoreno: 05. 03. 2010.
  • Dr Biserka Rakić

   Poštovani,
   Sigurno je da je kod vas u pitanju alergija. Smatram da treba da se javite stručnjaku koji se bavi lečenjem alergija, kako bi se obavilo ozbiljno ispitivanje, postavila tačna dijagnoza, odredili alergeni i preduzelo lečenje.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 290 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Biserka Rakić