Dr Biserka Rakić

Lekar medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Biserka Rakić, Lekar medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 290

  1. Da li mogu da pijem zeleni caj dok dojim

    Odgovoreno: 23. 02. 2010.
    • Dr Biserka Rakić

      Poštovana,
      Da u normalnim količinama.
      Pozdrav

  1. Postovani, uradio sam krvnu sliku koja je pokazala da su 3 vrednosti iznad granica. Molim vas da mi date komentar sta moze da bude uzrok tome i kako ih eventualno poboljsati (smanjiti) . Unapred hvala. Direktan bilirubin 3. 6 (ref 0. 0 - 3. 4) alt 46 (ref 0 - 40) crp 2. 3 (ref 0. 0 - 2. 0)

    Odgovoreno: 23. 02. 2010.
    • Dr Biserka Rakić

      Poštovani,
      Vrednosti su neznatno povećane, tako da nemate razloga za brigu. Ipak povedite računa o zdravom načinu života, a to znači dovoljno sna i odmora, pravilna ishrana i bez upotrebe alkohola i pušenja.
      Pozdrav

  1. Zanima me kakve su posledice posto sam prelezao herpes zoster i posto imam 17 godina da li je normalno da cesce imam glavobolju primetivsi negde od sedme-osme godine? Kakve lekove smem da uzimam protiv glavobolje? Hvala unapred.

    Odgovoreno: 23. 02. 2010.
    • Dr Biserka Rakić

      Poštovani,
      Nakon preležanog herpes zoostera mogu se, u predelu nerva koji je bio zahvaćen, javiti bolovi i trnjenje, koji će vremenom nestati. Poželjno je da se ispita uzrok glavobolje, pa da se na osnovu toga sprovede lečenje i odrede adekvatni lekovi.
      Pozdrav

  1. Neznam tacno u koju bolest bih ovo nabrojao ali definitivno imam problem koji sam do sada vise manje ozbiljno shvatao. Imam 39 g dogadjaju mi se razne stvari: prvo sa krvnim pritiskom nekada bude normalan nekada blago povisen 145/95/95 a nekada iznenada skoci (za par sekundi cini mi se) na 190/110/120. Pre neki dan sam legao i skoro zaspao kada me je trgao neprijatan osecaj kao da je nestvarno kao da cu izgubiti svest ali nije bilo vrtoglavice ustao sam malo se stabilizovao izmerio pritisak bio je 195/112/115 a bas taj dan sam bio raspolozen i odlicno se osecao izmerio sam pritisak cisto provere radi bio je 120/76/75, osetio sam pritom malo slabost u levoj ruci blago preznojavanje i blagu mucninu u predelu grudnog kosa sa leve strane imao sam konstanatan osecaj kao da me nesto blago steglo i drzi nekad popusti pa se vrati. Od simptoma koji mi se dogadjaju nevezano sa ovim dogadjajem su zujanje u usima, desi mi se nekada da mi celo telo drhti -trese se obicno kad idem da spavam kad mi se smiri organizam, vrtoglavice iz cista mira jednom u radnji sam gledao neku robu odjedanput mi se zanelo na delic sekunde da neznam kako sam ostao na nogama i malo mi je bila muka i za par sekundi nista sasvim normalno, zatim blaga jeza niz ledja, kad kad malaksalost trnjenje ruke noge pomalo svi ovi simtomi naidju odjednom traju najduze do desetak minuta i onda bude sve ok i nedesavaju se cesto prosli put ozbilnije kada mi se to desilo bilo je pre godinu dana. Sad jos malo podataka o meni gojazan sam visok sam 180 a imam 135 kg radim na tome da smrsam mada mi teze ide jer sam skoro ostavio i cigarete, kod lekara su mi pronasli da imam okostavanje vratnog prsljena i konstatovali pritisak koji se nezna sta je pravi uzrok, radio sam ispitivanja krvi bila je uredu sem malo povisenog holesterola (malo preko gornje granice) radio sam analizu na koksaki virus ni tu nisu nista nasli isao sam na pregled ocnog dna i tu je ok, nakon toga sam prestao misleci kako kazu da je to prolazno i stao sam sa pregledima sve do juce kada mi se opet desilo ne mnogo jako kao pre ali poprilicno me uplasi kada se to desi. Od lekova pijem po potrebi lodoz 5mg/6. 25mg. Molio bih vas za strucno misljenje sta bi moglo biti i sta da preduzmem, dali je alarmantno ili ne? Puno hvala!

    Odgovoreno: 23. 02. 2010.
    • Dr Biserka Rakić

      Poštovani,
      Imate ozbiljna upozorenja od vašeg organizma i shvatite ih ozbiljno, dok još možete uticati da povratite svoje zdravlje. Simptomi koje navodite su od strane kardiovaskularnog sistema (vaše srce trpi) . Neophodno je da vašu telesnu težinu smanjite i tako ćete rešiti najveći broj problema. Pošto ste puno gojzni, savetovala bih vam da se javite stušnjaku koji se bavi ishranom (savetovalište za dijetetiku) ili endokrinologu, koji će vam propisati zdravu i pravilnu dijetu. Takođe je poželjno da se više krećete i povećate fizičku aktivnost, ali dozirano i umereno kakone bi izazvali probleme. Lekove za pritisak ne možete piti po potrebi, već treba da ih pijete redovno, čak i kad je pritisak normalan, kako ne bi dolazilo do skokova pritiska koji mogu izazvati ozbiljne probleme i posledice. Svatite ovaj moj savet ozbiljno i odmah promenite način ponašanja!
      Pozdrav

  1. Mozete li mi protumaciti dijagnozu dg. Contusion ahs dex.

    Odgovoreno: 23. 02. 2010.
    • Dr Biserka Rakić

      Poštovani,
      Contusio je nagnječenje, dex znači desno, a ahs mi nije jasno šta znači.
      Pozdrav

Prikazano 6-10 od ukupno 290 pitanja




Zakažite pregled kod Dr Biserka Rakić