Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78375)

  1. Imam 34 godine. Htela bih da uradim neki treptman lica, ali se dvoumim izmedju mezoterapije iglom i BB glow tretmana. Ne znam šta je bolje i pametnije da uradim? Trpetmani nisu baš jeftini pa treba mi savet šta je bolje.

    Želim tretman za usporovanje procesa starenja i osvežavanje koze i uklanjanje sitih borica. 

    Odgovoreno: 08. 05. 2019.
    • Moj izbor bi bio mezoterapija iglom, ako me pitate konkretno izmedju ova dva. Savetujem Vam pregled i konsultaciju sa plastičnim hirurgom koji će nakon pregleda imati uvid u stanje Vaše kože i u skladu sa Vašim željama preporučiti odgovarajući tretman, kao i napraviti plan za neke buduće tretmane, a sve u cilju održavanja Vašeg mladolikog izgleda.

  1. Želela bih da radim tretman uklanjanja mimičnih bora na čelu i bore izmedju obrva hijaluronskim filerom. Imam 34 godina. Došla sam do dva oprečna mišljenja, a ne znam kog da poslušam.

    Moj dermatolog je stava da ako već zelim da "peglam bore" da to uradim filerima, dok me plastični hirur savetuje da to uradim botoksom. Čak mi kaze da filer ubrizgan u čelo moze da izazove slepilo?

    Želim da cujem Vaše mišljenje. 

    Odgovoreno: 15. 04. 2019.
    • Postovana,

      Vaš plastični hirurg je u pravu. 

      Ipak, nemoguće je precizno odgovoriti bez detaljnog pregleda, ali pristup i način razmišljanja plasticnih hirurga je pravilan, usmeren i dugoročan, a vremenom će doći i do kombinacije u primeni botoxa i hijaluronskih filera kada se za tim ukaze potreba.

      Ono što je najbitnije za Vas je da odaberete lekara, specijalistu plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Svaka medicinska procedura ima svoje komplikacije koje mogu biti i vrlo ozbiljne, zato je neophodno da se odlučite za vrhunskog stručnjaka,

      Srdacan pozdrav,

      Mr sci med dr Dragana Petrovic-Popovic

  1. Imam 50 godina i pre tri godine radila sam mezoterapiju. Naravno, godine mi se sada vide na licu i želela bih da uradim ponovo ovaj tretman. Ne znam da li će on sada biti delotvoran, pa me zanima da li mu postoji neka alternativa? Unapred hvala

    Odgovoreno: 05. 04. 2019.
    • Postovana, 

      naravno da mozete ponovi mezoterapiju, serija mezoterapijskih koktela ce doprineti svezijem izgledu i poporaviti kvalitet Vase koze, ali svakako je sada vreme za jedan detaljan pregled i savetovanje radi plana za odrzanje Vaseg izgleda. Nakon toga ce biti napravljena procena i predlog antiaging procedura tipa Botoxa, hijalurnskih filera, niti, PRPa......

      Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja,

      Srdacan pozdrav,

      Mr sci me dr Dragana Petrovic-Popovic

       

  1. Postovani, Imam 67 god. Od pre oko 4 meseca mi se na obrazu, u visini mindjuse sa leve strane,i u uglu usne, isto sa leve strane, pojavilo udubljenje. Pitam se da li je samo od starosti i ako jeste, zasto samo sa jedne strane. Ne osecam nikakve smetnje u vezi toga. Ne znam koga da pitam. Moja Dr.opste prakse takodje nije znala. Pozdravljam i zahvaljujem na odgovoru.

    Odgovoreno: 31. 03. 2019.
    • Poštovana,

      Molim Vas da postavite još jednu fotografiju samo levog profila, jer Vam na osnovu ove fotografije ne mogu reći nista, ili još bolje da dodjete na pregeld,

      Srdačan pozdrav,

      Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

  1. Zanima me hiruško uklanjanje biopolimera iz gornje usne. Da li se lokalna anestezija aplikuje direktno u usnu? Koliko traje procedura i oporavak?

    Odgovoreno: 25. 02. 2019.
    • Poštovana,

      Uklanjanje biopolimera se najčešće izvodi u lokalnoj anesteziji. Nakon samog davanja anestezije opracija je potpuno bezbolna, a pre toga se koristi i lokalni anestetik u obliku kreme tako da je i samo davanje anestezije dodatno obezboljeno. Preporučujem Vam da dođete na pregled radi dogovora o svim detaljima operacije, a sam pregled možete zakazati ovde.

      Srdačan pozdrav.


Prikazano 1-5 od ukupno 21 pitanja