Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78655)

 1. Zatezanje kože nadlakta i stomaka
  Pitanje broj: #162932

  Imam 58. godina. Regulisem iskranu i opustaju mi se nadlaktice i stomak. Zelim da to zategnem. Koliko bi kostalo? Koliko kosta pregled?

  Odgovoreno: 07. 07. 2019.
 1. Osecaj nakon operacije grudi
  Pitanje broj: #156066

  Dobar dan, 6. 02. mi je radjena augmentacija dojki, mentor memory gel implantima 500cc inframramarno, dual plane tehnika. Sve je proteklo u najboljem redu, naime posle 14og dana se javio moj problem zbog kojeg vam sada pisem. Trebalo je da probam neku haljinu i obukla sam na sat vremena grudnjak bez žice, skinula sam taj medicinski stezik, i osetila da mi iziritirao ožiljak ispod desne dojke, da bi kasnije počela da osećam pri odredjenim pokretima desne ruke kao neko 'preklizavanje' unutra vise sa spoljne strane oziljka. Mislila sam da me mozda žuljao rub od grudnjaka, ali to osećam sada i bez grudnjaka i bez obzira na pokret. Otišla sam lekaru i rečeno mi je da nije nista, da ne treba da se punktira nista. Ja i dalje osećam kao neko pomeranje, da li bi znali da mi kazete šta bi to moglo biti?

  Odgovoreno: 06. 07. 2019.
  • U kratkom periodu nakon operacije mnoge pacijentkinje osecaju neke "čudne" senzacije unutar svojih grudi. Dual plane tehnika je najzastupljenija i jedna od najefikasnijih. Najčesca nezeljena dejstva koja se mogu javiti su seromi, hematomi, otoci, kapsularna kontrakcija ( zadebljanja okolnog tkiva oko implanta),palpabilni implanti u slučaju. Da biste bili potpuno sigurni da nemate nijedno od njih ili nekih drugih opisanih savetujem Vam da se javite svom plastičnom hirurgu i da Vas pregleda, cak i sa UZ ako postoji potreba za tim.

 1. Bore na licu od spavanja
  Pitanje broj: #162665

  Moj problem već par godina je taj da kad spavam ja "gužvam" lice. Probala sam i satensku jastučnicu, ali rezultat je isti. Jednostavno ne razumem kako to spavam da mi se ovoliko urežu linije. Možete li mi reći, iz kog razloga mi se to dešava? Da li je to, na primer, što ne pijem dovoljno tečnosti i kako mogu da sprečim dalje da gužvam lice?

  Odgovoreno: 15. 06. 2019.
  • Postoji više razloga koji mogu dovesti do problema sa kojim se Vi susrećete. Samim tim postoje i različiti načini tretmana. Unošenje dovoljnih količina tečnosti je esencijalno, posebno u uslovima visokih temperatura koje tek započinju na našem podneblju, ali ono nije uzrok "gužvanju" Vašeg lica. Neophodan Vam je detaljan pregled kod dermatologa koji će utvrditi stanje Vaše kože i šta može biti razlog tom "gužvanju", kao i regije lica koje bivaju zahvacene. Ukoliko je problem direktno u koži, on se može regulisati čitavim nizom dermatoloških tretmana. A ako je problem malo dublji, tj. na nivou mišica i dubljih slojeva lica, onda se može razgovarati o tretmanima Botulinskim toksinom i Hijaluronskim filerima ili nekim trećim modalitetom. 

   Svakako Vam savetujem da prvi Vaš korak bude poseta dermatologu.

 1. Postovanje, Prije 5 godina sam stavila silikone u grudima, i primijetila sam nakon prvog mrsavljenja da mi se pojavljuju brazda unutar dekoltea, tj sa unutrasnjih strana grudi, po 3 zile na obe strane. Cak sam mislila i da je od treninga. Da li mozete da naslutite sta je u pitanju?

  Odgovoreno: 01. 06. 2019.
 1. Imam 34 godine. Htela bih da uradim neki treptman lica, ali se dvoumim izmedju mezoterapije iglom i BB glow tretmana. Ne znam šta je bolje i pametnije da uradim? Trpetmani nisu baš jeftini pa treba mi savet šta je bolje.

  Želim tretman za usporovanje procesa starenja i osvežavanje koze i uklanjanje sitih borica. 

  Odgovoreno: 08. 05. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 25 pitanja