Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79035)

  1. Imam osteoporozu,išla sam na fizikalnu terapiju 10 dana i dalje me boli,htela sam da vas pitam kupila bih tenis za kućnu upotrebu pa me zanima da li bi mi pomogao

    Odgovoreno: 03. 10. 2019.
    • Postovana

      OSTEOPOROZA kao  patolosko stanje kostiju NE BOLI...!!!!

      Iz Vaseg dopisa se ne moze zakljuciti gde imate bolove samim tim i zbog eventualnih razloga istih...osteoporoza ne uzrokuje bol vec lecenjem nje sprecavamo posledice poput patoloskih preloma kostiju na manju nego uobicajenu mehanicku silu..

      Pizdrav

       

  1. Dobar dan. Želim da se konsultujem sa vama u vezi problema koji mi se pojavio nedavno. Dakle, u pitanju je problem sa ramenom. Bavim se sportom, odnosno rekreativno treniram u teretani. Primetila sam u poslednje vreme da levo rame me često boli i mislila sam da je to zbog tegova koje dižem u teretani, međutim ustanovila sam da je to ipak zbog nezgodnog spavanja. Konstantno mi se dešava da kako legnem i zaspim, tako se i probudim. Jedno vreme nisam trenirala, odnosno nisam dizala tegove i nisam radila apsolutno nikakve vežbe koje bi opteretile rame i povećale bol, međutim bol se konstantno javlja. Da bih vam opisala bol reći ću vam da me ne boli baš u svakom momentu, ali kada podižem ruku i spuštam je, osećam kao da imam neku prepreku u ramenu i kao da me (malo ispod ramena) preseca nešto. Pokušavala sam sa raznim vrstama istezanja ruke ali ništa mi do sada nije pomoglo. Nisam do sada mazala nikakve kreme i nisam pila lekove. Šta vi mislite o tome?

    Odgovoreno: 03. 10. 2019.
    • Postovana

      Na osnovu podataka koje ste detaljno opisali misljenja sam da se najverovatnije radi o hronicnoj upali tetiva tkz rotatorne manzetne...drugim recima nakon nekadasnjeg traumatskog ostecenja tetive jednog od dva najcesce lediranog misica ramena tokom bavljenja sportom moze doci do talozenja kalcijumovih soli kao i fibroznih vlakana umesto normalnog tkiva...sto za posledicu moze imati bol pri losem polozaju ili max opterecenju pripadajuce ruke...u svakom slucaju potrebno je uraditi EHO  pregled ramena koji ce evidentirani patoloske promene...svakako da je pozeljno fizikalno lecenje uz postedni rezim ruke minimum 7 do 10 dana od aktivnog bavljenja sportom

      Pozdrav

  1. Postovani

    Majka (78)je imala blazi mozdani udar i nakon toga malo teze hoda tj šepa na jednu stranu.

    Da li bi joj od koristi bili oni stapovi za nordijsko hodanje da lakse hoda i da se ne savija naprijed?

    Hvala

    Odgovoreno: 03. 10. 2019.
    • Postovani

       

      Moja preporuka ovim nacinom komunikacije..bez  licnog klinickog sagledavanja pacijenta  nakon CVI a ,a s obzirom na god.starosti i posledice nesigurnog hoda i moguceg pada je da joj nabavite hodalicu ili tkz.setalicu sa 4 tacke oslonca sa kojom ce imati mnogo sigurniji hod dok slaba muskulatura jedne polovine tela ne ojaca..

      Pozdrav

  1. Poštovani, Novembra 2018.godine sam prilikom vežbi osetila bol u kuku i jak, tup bol nakon tuširanja. Lekar mi je rekao da sam istegla sedalni mišić i dao mu Deep relief gel. Međutim, vremenom je bol postajao sve jači i bolela me sve veća površina na kuku, a sada i mišići na istoj nozi... Na pregledu ovog meseca mi je rečeno da je to sve i da ne pijem nikakve lekove i da je to to... Da istrpim bolove.... Mene interesuje da li to može da se na neki način leči, ili da li je potrebno da se odrade neke analize.? Da li je možda neki drugi problem, a ne mišić? Sada je septembar 2019.godine i to je skoro godinu dana od kada sam osetila bol i toliko već trpim velike bolove koji se pojačavaju kako vreme prolazi.... Hvala unapred.

    Jelena

    Odgovoreno: 03. 10. 2019.
    • Postovana.

      Dugotrajan bol koji osecate u predelu kuka a koji se siri duz noge ,svakako zahteva ozbiljnije sagledavanje Vasih tegoba...za pocetak po mom misljenju  uraditi rtg  LS dela kicme ev i karlice i kukova ...kako bi se diferencijalno dijagnosticki otklonila sumnja na ostecenje nerva u predelu lumbosakralne kicme

       

      Pozdrav

  1. Tumačenje MRI levog kolena
    Pitanje broj: #164049

    Uradio sam MR levog kolena i zamolio bih Vas za tumačenje izveštaja koji sam prikačio.

     

    Odgovoreno: 03. 10. 2019.
    • Nalaz MR kolena ukazuje na delimično oštećenje prednjeg ukrštenog ligamenta kao i upalu tetivnog pripoja m.quadricepsa. Potreban je fizikalni tretman kao i pošteda od  intenzivne fizičke aktivnosti uključujući i bavljenje sportom minimum 10 dana.

Prikazano 6-10 od ukupno 716 pitanja