Potpukovnik dr Bojan Radojičić

Specijalizacija radiologije sa radioterapijom sa užom specijalizacijom iz onkologije

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 48

 1. Dobro vece,izvinite ak smetam,moj tata ima rak na jeziku,nakon nekog vremena rak se prosirio i u grlu,da li taj rak moze hirurski da se odkloni,i da li bi mogli da mi preporucite neke lekove koje bi smanjile taj rak?

  Odgovoreno: 07. 07. 2020.
  • Potpukovnik dr Bojan Radojičić

   Postovana,

   s obzirom da je Vas otac onkoloski pacijent, on svakako mora otici na konzilijum za maligne tumore glave i vrata, gde mozete dobiti i odgovore na pitanja. Ukoliko zelite savet, neophodno je da posaljete poslednji nalaz MSCT vrata i poslednju konzilijarnu odluku preko sajta www.radioterapija.rs.

   Srdacan pozdrav

 1. Molim vas da mi analizirate rezultat magnetne rezonance noge.

  Odgovoreno: 07. 07. 2020.
  • Potpukovnik dr Bojan Radojičić

   Postovana,

   U ustanovi gde ste uradili MR pregled treba da trazite i tumačenje nalaza.

   Srdacan pzdrav

 1. Postovani zanima me o cemu je rijec u navedenom nalazu. MRI glave, zena 64 godine.

  Odgovoreno: 07. 07. 2020.
  • Potpukovnik dr Bojan Radojičić

   Stare ishemijske lezije , koje su u skladu sa zivotnom dobi i prosiren komorni sistem.

   Srdacan pozdrav

 1. Postovani, pitam za mog oca, operisan od karcinoma debelog creva aprila 2019 god, hemioterapiju primao 6 meseci i dobro je podneo to, evo trenutno metastaza na kicmi, nema velike bolove ali od stomaka pa nanize obe noge utrnule, skoro da ne moze da hoda. Cekam konzilijum u ponedeljak i ide sigurno na zracenje u Nis, potvrdio onkolog. Pa me zanima koliko mozemo da ocekujemo od tog zracenja, da li se moze oporaviti i stati opet na noge ili je ipak to tesko, mozete mi slobodno reci iskreno. Unapred hvala

  Odgovoreno: 07. 07. 2020.
  • Potpukovnik dr Bojan Radojičić

   Vas otac ima ekstenzivnu promenu u torakalnoj kicmi koja vrsi kompresiju na kicmenu mozdinu i zato ima slabost nogu. Morao bi hitno da se ozrači. Na zalost u  Srbiji jedino na X nozu u Beogradu mogu uraditi terapiju a da ona ima dugorocniji efekat. Svi ostali centri mogu uraditi samo osnovnu palijaciju,

   Srdacan pozdrav

 1. Dobro vece sad je moj tata ima rak na jeziku sad je u bolnici a posle pregleda u Nisu morao je da primi metotrexat,prvu terapiju je dobro primio,na drugu mu se pogorsala krvna slika,nakon toga je primi 3 boce krvi i infuziju jer nije mogao da jede,kasnije krva slik amu je bila super,mogao je da pije samo mleko i jogurt ali osvezio si i bio je jak,posle su mu ukljucili i ovu trecu terapiju i stanji mu se mnogo pogorsalo.Mi cemo da uradimo sve samo da on bude dobro,molim Vas recite nam ako postoji neka injekcija koliko god da kosta platicemo.

  Odgovoreno: 07. 07. 2020.
  • Potpukovnik dr Bojan Radojičić

   Da bi se procenio status i dao adekvatan savet potrebno je da dostavite minimum poslednju konzilijarnu odluku i poslednji MSCT nalaz.

   srdacan pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 48 pitanja