Ass. dr Bojan Radojičić

Specijalista radiologije sa radioterapijom subspecijalista onkologije

Ass. dr Bojan Radojičić, Specijalista radiologije sa radioterapijom subspecijalista onkologije

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 55

 1. Postovani, da li postoji mogucnost da zakazem dopler krvnih sudova desne noge za subotu, 17.2. I koja je cena? Srdacan pozdrav!

  Odgovoreno: 14. 02. 2024.
  • Ass. dr Bojan Radojičić

   Pošovana, pozovite 0604146699 radi dogovora.

 1. Zelim znati o cemu se radi operisala sam karcinom dojke prije 3 godine

  Odgovoreno: 22. 12. 2020.
  • Ass. dr Bojan Radojičić

   Postovana,

   Najverovatnije se radi o daljem širenju osnovnog oboljenja. Javite se na pregled vašem onkologu.

   Pozdrav.

   dr Bojan Radojičić 

 1. Dobar dan,moja mama ima tumor dojke(3cm), pre dva meseca primila poslednju hemoterapiju tumor je smanjen na 1cm i zakazali su joj operaciju za sledecu nedelju,medjutim danas su joj javili da je operacija odlozena zbog Covida. Mene zanima koliko je opasno to sto je vec dva meseca proslo od hemoterapije i da li moze tumor opet da pocne da raste ili da se prosiri negde??

  Odgovoreno: 22. 12. 2020.
  • Ass. dr Bojan Radojičić

   Da, tumor može i hoće da dalje raste i da daje metastaze.

   Pozdrav. 

   dr Bojan Radojičić 

 1. Molim Vas za savet. Mama je pre dve godine operisala karcinom zucne kese, koji je ustanovljen tek nakon operacije, na biopsiji. Operacija je izvrsena zbog kamena, laparaskopski. Sada su markeri CA 19-9 i CEA vise od 10 puta veci od granicnih vrednosti, kao i AST i ALT, dok je gama GT i vise od 20 puta. Skener je pokazao recidiv, i to na IV i V segmentu jetre, zucnim putevima (po 8 i 10 mm) i na veni porte. Moje pitanje je- Da li moze tu nesto da se uradi? Da li moze da se operise?

  Odgovoreno: 22. 12. 2020.
  • Ass. dr Bojan Radojičić

   Postovana,

   smatram da je inoperabilno, ali bi trebalo da konsultujete hirurga koji je i operisao vašeg supruga. Jedna od mogucih opcija je stereotaksna radiohirurgija.

   Pozdrav. 

   dr Bojan Radojičić 

    

 1. Molim Vas da li možete da mi protumačite MSCT pregled grudnog koša , za mog oca. U apikalnom segmentu gornjeg režnja desnog plućnog krila prisutna je nepravilna, nejasno ograničena spikulirana konsolidacija denziteta mekog tkiva, koja je pleuralnim repom u kontaktu sa visceralnom pleurom, veličine 37x38x46mm. Nakon aplikacije kontrastnog sredstva dolazi do pojačanja denziteta opisane promene. Uz kranijalni deo kose incizure prisutne su još dve nodularne promene, iznad incure promena je veličine 7x7x8mm, ispod incizure je veličine 8x8x8mm. Još jedna nodularna promena prisutna je subpleuralno u superioronom segmentu donjeg režnja desnog plućnog krila, veličine je 8x7x10mm. U levom plućnom krilu bez jasnog izdvajanja fokalnih patoloških lezija. Traheja i oba glavna bronha prolazni. Medijastinalne limfne žlezde uvećane, desno pretrahealno veličine do 18x20, u desnom hilusu veličine do 12x15mm. Nema pleuralne fuzije. ZAKLJUČAK: Opisana konsolidacija u desnom plućnom krilu u prvom redu odgovara neoplastičnoj, sa satelitskim nodularnim lezijama u desnom plućnom krilu. Medijastinalna limfonodomegalija.

  Odgovoreno: 22. 12. 2020.
  • Ass. dr Bojan Radojičić

   Postovani,

   Nalaz je suspektan na maligni proces. Neophodna je biopsija.

   Pozdrav. 

   dr Bojan Radojičić 

Prikazano 1-5 od ukupno 55 pitanja