Prof. dr Maja Nikolić

Specijalista higijene i subspecijalista zdravstvenog vaspitanja

Telefon za zakazivanje
063/687-460

Telefon za zakazivanje

Prof. dr Maja Nikolić, Specijalista higijene i subspecijalista zdravstvenog vaspitanja

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 20.02.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled doktora profesora
5,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 699

 1. Uticaj ishrane na vaginalnu kandidu
  Pitanje broj: #137022

  Poštovani, 

  Koliko ishrana utiče na oboljenje vaginalna kandida i njeno uporno vraćanje? Da li se treba pridržavati neke dijete i koliko ona treba da traje? 

  Hvala

  Odgovoreno: 24. 04. 2017.
  • Prof. dr Maja Nikolić

   Poštovana,

   Hrana ne utice na vaginalnu kandidu.

   Pozdrav

 1. Pravilna ishrana u trudnoći
  Pitanje broj: #136656

  Poštovani, 

  Kako treba izgledati jelovnik jedne trudnice, kada na internetu vidimo da sve što je zdravo i domaće sadrži opasnost od listerije ili slično. Kako uopšte biti opušten, da se sa svakim zalogajem hrane nećemo zaraziti. Ja nisam pametna, počela sam da vrtim sve jednu istu hranu u krug, a ide lepo vreme, obilje voća i povrća. 
  Kako ga bezbedno konzumirati?

  Odgovoreno: 24. 04. 2017.
  • Prof. dr Maja Nikolić

   Poštovana,

   Konzumirati ga posle detaljnog pranja i eventualnog potapanja u rastvor sode bikarbone pre upotrebe.

   Pozdrav

 1. Pravilna ishrana u trudnoći
  Pitanje broj: #137325

  Poštovani, 

  U sedmom sam mesecu trudnoće. Citam na netu kako postupati sa povrćem koga sada ima na pretek u prodaji i nailazim na deo gde piše da povrće treba temeljno prati i ljuštiti. Onda motam film i prisećam se kako sam početkom marta pojela jedan krastavac koji sam kupila u zaštitnoj foliji. Ogulila sam ga i oprala potom, ali ne sećam se da sam ga oprala sa sve korom. Da li postoji neka opasnost od zaraze listerijom i kako bezbedno konzumirati sveže povrće tojom leta?

  Odgovoreno: 24. 04. 2017.
  • Prof. dr Maja Nikolić

   Poštovana,

   Povrce treba dobro oprati pod mlazom higijenski ispravne vode npr. iz vodovoda i eventualno se moze potopiti desetak minuta u rastvoru sode bikarbone.

   Pozdrav

 1. Postovani trudnica sam u 32. Nedelji imam problem povisenog holesterola i triglicerida. Ukupan holesterol-9. 05 ldl-5. 47 hdl-1. 54 i trigliceridi 2. 39. Naime da napomenem, nemam problema sa kilazom, do sada sam se ugojila 9kg, ali zato imam genetsku predispoziciju za kardiovaskularne bolesti. Otac i majka imaju povisen holesterol. Otac mi je imao do sada 2 infarkta miokarda i 2 inzulta. Bila sam vec kod nutricioniste koji mi je dao program "hrono" ishrane, koji se vise bazira na problem gojaznosti, a ne na moj problem. Vec sam 6 dana na toj ishrani i izgubila sam 2kg. Molim za vas savjet. S' postovanjem

  Odgovoreno: 21. 04. 2017.
  • Prof. dr Maja Nikolić

   Poštovana,
   Trudnoća je stanje koje podiže blago holesterol, ali u svakom slučaju treba da izbegavate zivotinjske masti. Sto se tiče triglicerida vrednosti vam takodje nisu zabrinjavajuće. Redukciona dijeta nije preporučljiva u ovom periodu, to ostavite za period posle dojenja. Spisak namirnica koje se ne preporučuju kod osoba s povišenim holesterolom i trigliceridima možete naci na internetu, a kasnije predjite na individualno propisani jelovnik od starne stručnjaka
   Pozdrav

 1. Dodaci ishrani u trudnoći
  Pitanje broj: #138039

  Poštovani, 

  Moje pitanje se odnosi na dodatke ishrani u trudnoći, zapravo uzimam ih posle ručka jer mi je to najobilnijji obrok u toku dana. Takodje, nakon ručka 15 min popijem manju šoljicu kafe. Da li kafa utiče na apsorpciju vitamina i tableta gvoždja? Hvala

  Odgovoreno: 21. 04. 2017.
  • Prof. dr Maja Nikolić

   Poštovana,

   Kafa ometa apsorpciju gvožđa.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 699 pitanja
Zakažite pregled kod Prof. dr Maja Nikolić