Dr Ivan Jeremić

Specijalista interne medicine

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Dr Ivan Jeremić, Specijalista interne medicine

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 30.11.2023.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled reumatologa
7,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 98

 1. Prelom ruke i Sudeck sindrom
  Pitanje broj: #219120

  Poštovani, moja tetka (61 godina) je slomila kosti ruke (radius i ulna) i rađeno je nameštanje kostiju, nakon čega je stavljen gips, koji je nosila mesec dana. Ispod gipsa su se pojavile rane i ruka ju je jako bolela pa smo tražili skidanje gipsa, što nije bilo moguće da ne bi pomerili taman nameštene kosti. Jedino što su uspeli da urade je malo da zaseku gips, koji je bio tada previše labav, pa je dobila još jedan gips preko njega, što je bilo, čini se, još gore, jer je sad bio i težak jako, a rane su i dalje pritiskane gipsom. Međutim, uspele smo da navedemo jednog divnog gipsara da joj skine ta dva gipsa i stavi sasvim novi i tada su bolovi konačno prestali. Međutim, po skidanju gipsa su problemi tek počeli, bolela ju je ruka, nije mogla da je pokreće ni nakon 2-3 nedelje fizikalne terapije, nakon čega joj je ustanovljen Sudek. Pala je krajem aprila, a skinut gips početkom juna, sada je novembar i još se borimo.

  Pokretljivost ruke jeste povećana, fizikalna terapija joj konačno prija. Pojavio joj se sada bol u ramenu i laktu, pa je i za to dobila vežbe. Međutim, ono što svi specijalisti negiraju i neće da pogledaju uopšte, to je bol i čudno trnjenje u butini sa iste strane (desne) na kojoj je i ruka i to pri određenim pokretima ruke, ne svim, koje se sada širi dalje niz butinu. Ta regija kod butine joj je hladnija nego na drugoj nozi i mišić je nešto tvrđi. Bila je kod neurologa, ona joj je rekla da umišlja (dakle napisala je u izveštaju kako joj preporučuje odlazak psihijatru). Da umišlja stvarno, ne bismo i mi videli te navedeme promene (hladnoća i tvrdoća na butini). Uostalom tetka je u radnom odnosu, apsolutno normalna i svesna osoba, i uplašena. Da li imate neki savet za nas, šta ovo može da bude i šta da radimo?

  Odgovoreno: 29. 11. 2023.
  • Dr Ivan Jeremić

   Poštovana,

   Retkost bi bilo da se radi o širenju kompleksnog regionalnog bolnog sindroma (Sudeck) na one ekstremitete koji primarno nisu bili zahvaćeni (što je opisano u literaturi), međutim pre toga potrebno je da isključite uzroke koji se tiču oštećenja neurona ili krvnih sudova u nozi. 

   Srdačan pozdrav

 1. Dobro vece da vas pitam uradena mi je biopsi ja koze ustanovili upalu u krvne zile vaskulitis dali mogu da zakazem za dalje pregled da se ustanovi dali je kozna ili unotrasja i da se uradi pregledi rengedski i td. dali je kozna ili utice na unutrasnje organi kao bubrege jetra pluca i td povisena mi je mokracna kiselina i mokracna protein imam svrab i peckanje ubod vec Tri meseci imala sam problem sa kozom dali prvo treba analize krvi i rengena ili pravo kod vas da se zakazem pa tek posle analize jer ja sama neznam koje analize treba da se izvade pozzdrav

  Odgovoreno: 27. 11. 2023.
  • Dr Ivan Jeremić

   Poštovana,

   Ukoliko je u pitanju upala krvnih sudova odnosno vaskulitis potrebno je da nastavite lečenje u medicinskom centru sa iskustvom u lečenju ovakvih bolesti, koje spadaju u kategoriju retkih. Potrebna Vam je hospitalizacija i ispitivanje u bolnici. 

   Srdačan pozdrav

 1. Poštovani,

  Nakon temperature od 37.2 (37-37.5) koja traje preko dve godine sam upućena kod reumatologa (u međuvremenu kod infektologa zbog Koksaki virusa, sada negativnog, i kardiologa-rađen eho i hemokulture sve uredno). Reumatloškinja je posumnjala na lupus. U prilogu su rezultati, pa Vas molim za tumačenje (kontrola zakazana za januar) L015149 Lupus antikoagulans 0.67 (<1.2) L015149 LAC s 0.93 (<1.2) L014845 LAC c 1.38 (<1.2) Anti-dsDNA Screen 8.9 (<25) ANA Screen 0.2 (<1.2) Anti-Kardiolipin screen 5.6 (<10) Anti-RNP-70 9.6 (<25) Anti-beta2-Glykoprotein I IgG 4 (<8) Anti-beta2-Glykoprotein I IgM 0.5 (<8) Anti CCP At <7

  Hvala unapred!

  Odgovoreno: 27. 11. 2023.
  • Dr Ivan Jeremić

   Poštovana,

   Sistemski eritemski lupus je bolest do čije se dijagnoze dolazi isključivanjem ostalih značajnih oboljenja. Ispoljavanje lupusa, kada su u pitanju klinički i laboratorijski markeri bolesti, ne mora da bude istovremeno, već se nekada dešava i tokom praćenja pacijenta u određenom vremenskom periodu. Izolovano gledanje rezultata nije poželjno kada je u pitanju postavljanje dijagnoze ili otklanjanje sumnje na kompleksnu bolest kao što je sistemski eritemski lupus. 

   Srdačan pozdrav

    

 1. Da li ove vrednosti ukazuju na sistemsku bolest?

  Odgovoreno: 23. 11. 2023.
  • Dr Ivan Jeremić

   Poštovana Ana, 

   Da li ste ove imunološke analize radili nakon pregleda lekara ili samoinicijativno? Koje tegobe su Vas navele da ih uradite? Nažalost ne postoji jednostavan odgovor na Vaše pitanje putem ove platforme, obzirom da u reumatologiji ne postoji jedinstveni marker (obeležje) neke od bolesti. Svaka od sistemskih bolesti se sagledava u sklopu informacija do kojih se dolazi nakon razgovora, pregleda pacijenta i određivanja odgovarajućih dijagnostičkih procedura. 

   Srdačan pozdrav

 1. Da li je moguće ukoliko nema HLAb27 da je dijagnoza ankliozantni spondilitis, dr koja me prati da to nije to. Bila sam dugogodišnji pacijent dr. Vere Milić, koristila godinama antimalarik, skoro mi je ukinut. ANA antitela godinama pozitivna, ostalo uredno. Zadnje dve godine stanje mi je gore, česta kočenja u kičmi, preponama, stopalima, česte upale tetiva. Inače kičma cela degenerativni, na SI zglobovima ima degenerativnih, nema upalnih procesa. Kolena za operaciju, Periartritis ramena, operacija karpalnog tunela. Dijagnoza Osteoartritis, Fibromialgiju, terapija Flazak 6 mg i nešto protiv bola.

  Odgovoreno: 22. 11. 2023.
  • Dr Ivan Jeremić

   Poštovana, 

   Vaše opisane tegobe više odgovaraju degenerativnom reumatizmu. Potrebno je da se lečite timski kod fizijatra i ortopeda. Što se tiče pomenutog rezultata koji se odnosi na pozitivnost antinuklearnih antitela potrebno je da navedete koja vrsta testa je primenjena i koji je nivo autoantitela, a potreban Vam je i reumatološki pregled na osnovu kojeg bi se razumeo značaj konkretnog laboratorijskog nalaza.

   Srdačan pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 98 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Ivan Jeremić