Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82531)

  1. Zdravo, imala sam papilomatozne promene unutar vagine, papa test je otkrio da imam eserihiju, nakon terapije, i na ponovnom testu papa je bila u redu 2.grupa. ali papilomi su se povecali. Odradila sam HPV tipizaciju, i tu je sve u redu. Zanima me sta drugo moze da bude uzrok ovih promena? Hvala

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Postovana, papa test ne pokazuje da li imate Esherichi colli, to pokazuje vaginalni I cervikalni bris. Za to se uzimaju odredjene vaginalete, ili se uzimaju antibiotici sistemski. Papilomatozne promene koje na vodite mogu odgovarati kondilomima. Za sada bih savetovala seks uz obavezno koriscenje zastite( preservativi) ili uzdrzavanje od istog. Mozete uzeti vaginalete na bazi povodon joda uz kombinaciju poliginax vaginaleta nakon njih. Koristite Probiotike za vaginalnu floru. Kontola za dve nedelje. Pozdrav

  1. Grčevi u ranoj trudnoći
    Pitanje broj: #167042

    Da li su jači grčevi normalni u ranoj trudnoći i predstavljaju li opasnost (nema krvarenja)?

    Odgovoreno: 12. 03. 2020.
    • Normalni su grčevi u ranoj trudnoći, jer nastaju kao posledica rastezanja mišića materice. Ali gde je granica normalnog i patološkog (kontrakcije tj. grčevi koji mogu dovesti do pretećeg pobačaja) nećete znati dok se ne obratite ginekologu koji će ginekološkim i ultrazvučnim pregledom utvrditi pravo stanje i eventualno dati terapiju.

      Trudnica ne treba da trpi bolove.

  1. Antibebi pilule zaštita
    Pitanje broj: #167068

    Zanima me sljedeće. Naime, prvog dana menstruacije, sam popila antibebi pilule u 12h. 2h nakon toga sam imala odnos gdje je suprug ejakulirao. Zanima me, koja je mogućnost trudnoće? Menstruacija 28 dana, krvarenje 7 dana, normalno, ništa obilno i uvijek redovno.

    Odgovoreno: 12. 03. 2020.
    • Ukoliko od ranije, bar mesec dana pre toga, koristite oralnu hormonsku kontracepciju, zaštićeni ste. Ukoliko je to bilo prvo uzimanje kontracepcije, niste zaštićeni. Naime, oralna hormonska kontracepcija nije pouzdana dok koristimo prvu kutiju, tek od druge kutije i nadalje ste bezbedni.

  1. Da li žena koja pije oralne kontraceptive, može dobrovoljno da daje krv?

    Odgovoreno: 12. 03. 2020.
  1. Imam ustanovljen beta streptokok u vaginalnom brisu. Ne mogu ga izlječiti već godinu dana. Imam peckanje stalno kada idem na toalet, imam osjećaj stalnog mokrenja te ne znam od čega jer je urin rađen i nalaz je uredan. Da li da odem na neke dalje pretrage, kao na primjer bris mokraćne cijevi ili slično? 

    Odgovoreno: 12. 03. 2020.

Prikazano 11-15 od ukupno 20684 pitanja