Dr Sandra Radović

dr

Dr Sandra Radović, dr

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 100

 1. Poštovani, pre malo manje od mesec dana na redovnom ginekološkom pregledu ustanovljeno mi je prisustvo nekih bakterija  u vaginalnom sekretu (ne zna se kojih), sve ostalo je bio uredan nalaz, i prepisanam mi je terapija macmiror vaginalete, 12 dana. Nakon toga, posle 10 dana, uradjen cervikalni bris -hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i bakterijska vaginoza- nalaz negativan. Dr je napisala da u tom slučaju dođem na kontrolu za 6 meseci. Da li je to u redu ili može da se desi da i dalje imam neku bakteriju i treba li da uradim još neki nalaz? Napominjem da ni u jednom trenutku nisam imala nikakve tegobe. Unapred hvala, srdačno nada.

  Odgovoreno: 26. 01. 2016.
  • Dr Sandra Radović

   Poštovana,
   Savetujem vam redovni ginekološki pregled za 6 meseci, kako vam je i vaša doktorka savetovala.
   Pozdrav

 1. Uzimam kontraceptivne tablete Diane (dogodilo se da sam koji dan zaboravila). Menstruacija mi je redovna, ali sam se u zadnje vreme malo neobično osećala. U mesec dana napravila sam tri kućna testa na trudnoću, svi negativni. Da li ima razloga za brigu?

  Odgovoreno: 26. 01. 2016.
  • Dr Sandra Radović

   Poštovana,
   Savetujem Vam redovno uzimanje oralnih kontraceptivnih pilula, jer u suprotnom su mogući razni neželjeni efekti - iregularna krvarenja, neželjena trudnoća i sl.
   Pozdrav

 1. Možete li mi reći šta bi moglo biti uzrok neprijatnom mirisu na ribu - samo u toku seksualnog odnosa? Nemam simptome kao što su svrab, pečenje, cevenilo, plikovi, bolovi, čak ni taj iscedak nema nikakav neuobičajen miris i normalne je boje - nije zelenkast, niti ima sukrvice, niti je sirast. Ništa od toga. To traje već mesec dana s tim da se na svakih 4-5 dana smiri i onda nakon dva dana opet.

  Odgovoreno: 26. 01. 2016.
  • Dr Sandra Radović

   Poštovana,
   Moguće je da imate bakterijsku vaginozu, što podrazumeva poremećaj kiselosti vagine usled nedostatka ili smanjenog broja bakterije lactobacillus sp. u vagini. Zbog toga Vam savetujem ginekološki pregled i test na bakterijsku vaginozu, pa terapiju prema nalazu.
   Pozdrav

 1. Menstruacija mi traje uglavnom 4 dana, nekad i 5; međutim, petog dana je sve prestalo i ja sam imala odnos prilikom kog je pukao kondom. Inače pijem Lindynette i upravo tog dana sam počela sa novom kutijom, odnosno pre tog odnosa popila prvu tabletu. Zanima me, kolika je verovatnoća za trudnoću, pošto je danas 3. dan od kad se to desilo, da li treba da popijem tabletu za dan posle?

  Odgovoreno: 04. 01. 2016.
  • Dr Sandra Radović

   Poštovana,
   Ukoliko oralne kontraceptivne pilule uzimate redovno (svakog dana po šemi 21 dan pa 7 dana pauze) , zaštićeni ste od neželjene trudnoće i u danima kada ne uzimate tablete (u vreme pauze) . Zbog toga ne brinite.
   Pozdrav

 1. Lekovi i prerani porođaj
  Pitanje broj: #143238

  U 35. sam nedelji trudnoće. Imala sam blag menstrualni bol i periodične bezbolne kontrakcije na deset minuta nakon čega mi je prepisan utrogestan 2x200, nifelat i magnezijum, i mirovanje i ležanje na strani. Dan pre toga druga doktorka, na redovnoj kontroli, mi je rekla da je beba spremna za porođaj i da ne treba da uzimam terapije osim magnezijuma. Da li nifelat i utrogestan mogu nekako da utiču na porođaj i bebu i da li je previše opasno za bebu ukoliko bih se porodila pre 37. nedelje? Na svim dosadašnjim kontrolama, sve je bilo u savršenom redu, bez ikakvih problema.

  Odgovoreno: 04. 01. 2016.
  • Dr Sandra Radović

   Poštovana,
   Tokolitička terapija (utrogestan) se može i ima smisla ordinirati do 37. nedelje trudnoće, tako da Vam savetujem da utrogestan i magnezijum koristite, kao i da mirujete, naravno uz pojačan medicinski nadzor. Što se tiče nifelata, porazgovarajte sa doktorom zašto Vam je savetovan. Ukoliko imate hipertenziju (povišen arterijski pritisak) možda je čak potrebna i hospitalizacija radi intenzivnije kontrole. To opet zavisi od procene lekara.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 100 pitanja