Dr Sandra Radović

dr

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

 Sandra Radović

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 100

  1. Da li ima naznaka da sam trudna, spavala sam sa deckom, poslednji put 28og februara, sa kondomom ali je pukao i on nije svrsio, i bili su mi neplodni dani, ali meni menstruacija kasni vec 13 dana, imam mucnine i vrtoglavicu?

    Odgovoreno: 19. 03. 2015.
    • Dr Sandra Radović

      Poštovana,
      Verovatnoća da ste trudni je mala, ali postoji. Zato vam savetujem da uradite hormon beta hcg iz krvi a posebno ukoliko su vam menstruacije inače redovne.

      dr sandra radović
      Pozdrav

  1. Poštovani, 
    zanima me da li je pametno spaljivati ranicu na grliću materice. Mišljenja dveju doktorki kod kojih sam bila su dijametralno suprotna. Naime moja dijagnoza je: Condylomata acuminata introiti vaginae, i imam malu ranicu na grliću i doktorka je mišljenja da je najbolje da se ranica spali zbog moje dijagnoze kako sam shvatila, uz istovremeno otklanjanje kondiloma. Imam 27 godina i ne znam da li je u mom slučaju nephodno, jer sam čitajući na internetu našla informacije da to ne treba raditi i da je normalno da svaka žena ima ranicu i da li to spaljivanje -ona kaže inace da će se raditi bez anestezije što me opet plaši zbog bola - ostavlja neke posledice i da li moze da stvori komplikacije ako se ne spali zbog HPV virusa. Papa test je II grupa. Molim vas za što ažurniji odgovor.
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 20. 01. 2015.
    • Dr Sandra Radović

      Poštovana,
      S obzirom da vam je kolposkopski nalaz uredan i papa II grupa, ali da vaginalno postoje kondilomatozne promene ja bih vam svakako preporučila da uklonite kondilomatozne promene i uradite HPV tipizaciju. To je bris koji se šalje na posebnu analizu (tzv. PCR metoda) kojom se pokušava detekcija nekih od najčešćih tipova humanog papiloma virusa. Dalji tretman zavisiće od rezultata HPV tipizacije. Naime, ukoliko je nalaz negativan savetujem redovnu kolposkopsku kontrolu 2-3 meseca nakon uklanjanja kondiloma vagine. Ukoliko je pak nalaz pozitivan trebalo bi uraditi laserski tretman grlića materice.
      Pozdrav

  1. Uticaj stresa na menstruaciju
    Pitanje broj: #134133

    Poštovani,
    zanima me koliko stres može da utječe na menstruaciju? Naime prije par dana na poslu sam doživjela šok od kojeg se još uvijek nisam oporavila. Zadnju menstruaciju sam imala 16.12.2014, a naredna mi je trebala biti oko 12 pošto mi sam ciklus nije redovan. Imala sam nezasticene odnose s tim da decko nije ejakulirao u mene. Zanima me je li za izostanak menstruacije ipak stres ili je u pitanju trudnoća. Nemam nikakve simptome ali se ipak bojim uraditi test. Menstruacija mi nikad nije ovoliko kasnila. Hvala

    Odgovoreno: 20. 01. 2015.
    • Dr Sandra Radović

      Poštovana,
      Svakako da stres može uticati na ritam menstrualnih krvarenja ali da biste bili potpuno sigurni da ipak nije došlo do začeća ja vam savetujem da uradite test na trudnoću iz urina ili hormon beta hcg iz krvi ukoliko do menstruacije ne dođe ni u naredna 3-4 dana.

      dr sandra radović
      Pozdrav

  1. Problemi sa menstruacijom
    Pitanje broj: #132133

    Pošto sam ostala bez posla i jako sam nervozna, imam čak i probleme sa menstruacijom: 2 puta sam dobila menstruaciju istog meseca. Da li je moguće da je od nerviranja, a jos sam imala problema sa bubrezima jer sam se prehladila, pa me interesuje da li može sve to da utiče na menstruaciju?
    Hvala unapred na odgovoru

    Odgovoreno: 24. 12. 2014.
    • Dr Sandra Radović

      Poštovana,
      Svakako da stres i infekcije koje remete opšte stanje organizma mogu da utiču na ritam menstrualnog krvarenja.
      Naravno da to ne isključuje eventualno postojanje i nekog drugog uzroka iregularnosti ciklusa: ciste na jajnicima, endometrijalni polipi i dr. 
      Zbog toga vam savetujem da se javite na ginekološki pregled kako bi došli do pravog uzroka problema.
      Pozdrav

  1. Pilula za jutro posle nakon abortusa
    Pitanje broj: #133228

    Treba mi jedan savet. 20. Novembra sam imala abortus i nakon toga nisam imala nikakve komplikacije. Išla sam na pregled i sve je bilo ok. Međutim sinoć sam imala odnose sa dečkom, koristili smo zaštitu, ali kondom je puko. Da li bih mogla da popijem pilulu za jutro posle? Inače jednom sam pila, ali to je bilo pre dve godine. Hitno mi je i značio bi mi puno savet.
    Hvala vam unapred

    Odgovoreno: 17. 12. 2014.
    • Dr Sandra Radović

      Poštovana,
      Svakako vam savetujem da uzmete pilulu za hitnu kontracepciju i to u roku od 72h nakon odnosa, po mogućstvu što pre. Takođe vam savetujem da uradite jedan kontrolni ultrazvučni pregled nakon naredne menstruacije.
      Pozdrav

Prikazano 96-100 od ukupno 100 pitanja




Zakažite pregled kod Dr Sandra Radović