Prof. dr Branka Nikolić

Specijalista ginekologije i akušerstva

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Prof. dr Branka Nikolić, Specijalista ginekologije i akušerstva

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 11.08.2022.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 2

 1. Test za trudnoću nakon insemenacije
  Pitanje broj: #165194

  Imala sam inseminaciju pre 8 dana, nakon 5 dana, test pozitivan, beta 18,5. Zatim na kućnom testu nakon 2 dana negativno. O čemu se tu radi?

  Odgovoreno: 09. 12. 2019.
  • Prof. dr Branka Nikolić

   Odredjivanje beta hCG-a iz krvi je pouzdan test, posebno kada se radi o ranoj trudnoći, kada kvalitativni test (kućni) može da bude negativan.

   Srdačno,

   Prof. dr Branka Nikolić

 1. Imala sam nezaštićeni odnos 11. studenog i partner je ejakulirao u mene. Odmah sutra, dakle nakon otprilike 8h, popila sam tabletu Ellaone. Mjesečnice su mi oduvijek točne, s dan-dva odstupanja i uvijek su iste (trajanje, količina, bolovi), simptomi pms-a su također uvijek isti.

  Budući da je nezaštićeni odnos bio u neplodnim danima (mjesečnica 3.11, trajala 6 dana kao i uvijek dakle do 8.11.) znam da radi toga nije bilo potrebe za tabletom Ellaone, ali bilo me je strah pa sam ju ipak popila. Problem u ovome je sto nisam imala simptome pms-a, mjesečnicu sam dobila 1.12., ali je trajala samo 3 dana i bila je dosta oskudnija nego inače, nisam također ni imala bolove, a uobičajeno ih imam. Već danima sam umorna, razdražljiva, imam glavobolje i neopisive strahove od trudnoće, a poslednja 3 dana osjećam bolove u stomaku.

  Odgovoreno: 09. 12. 2019.
  • Prof. dr Branka Nikolić

   Menstruaciju ste dobili u očekivano vreme, a nakon korišćenja pilule "za dan posle", moguće su promene u količini i dužini krvarenja. Zbog bolova koje imate, a, ako je i menstruacija bila izrazito oskudna, potrebno je da odete na pregled kod ginekologa. Predlazem Vam da, pre odlaska kod ginekologa, uradite beta hCG i CRP iz krvi. To će ginekologu biti od pomoći, a i Vi ćete dobiti potpuno stručno mišljenje i terapiju ako je potrebna.

   Srdačno, 

   prof. dr Branka Nikolić

    
Zakažite pregled kod Prof. dr Branka Nikolić