Dr sci. med. Slobodanka Petković

dr sci. med.

Dr sci. med. Slobodanka Petković, dr sci. med.

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 83

 1. Poštovana,
  Primetila sam cisticu na vagini, osećam bol na dodir, pa me interesuje šta da radim.
  Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 09. 05. 2009.
  • Dr sci. med. Slobodanka Petković

   Poštovana,
   Moguće je da je u pitanju herpes simplex vaginalis. Uradite test i ukoliko jeste tegobe možete olakšati aciklovirom.
   Pozdrav

 1. Poštovani,
  Molila bih nekog od ginekologa da mi odgovori. Već dva puta sam pisala i nema odgovora. U 9 nedelji (pre 1 god) prekinula sam trudnoću jer je bila jednojajčana, blizanačka i plodovi su bili povezani jednom posteljicom. Zanima me da li je moguće da mi se ovakva trudnoća ponovi i šta utiče da do toga dođe, mislim, možda žuto telo, genetika, ne znam jednostavno to je bilo jako loše iskustvo i pokušavala sam da se putem interneta bolje informišem i nisam jasnih objašnjenja pronašla. Živim u inostranstvu pa bi volela da mi neki naš lekar pojasni ili ako ima neka stranica da se informišem,
  mnogo sam zahvalna da mi odgovorite što pre.

  Odgovoreno: 09. 05. 2009.
  • Dr sci. med. Slobodanka Petković

   Poštovana,
   Teško je sa sigurnošću odgovoriti da li će se to ponoviti ili ne. Postoji mogućnost, ali u svakom slučaju veća je verovatnoća da imate jednoplodnu trudnoću.
   Srdačno

 1. Poštovana,
  Mene intersuje sad imam 20+2 sedmice u kojoj se sedmici osjeti kako beba udara jer sad samo osjetim kao neke leptiriće u stomaku i to većinom naveče kad se tjelo umiri. Da li je 20 sedmica 5 mjeseci trudnoće?
  Hvala

  Odgovoreno: 09. 05. 2009.
  • Dr sci. med. Slobodanka Petković

   Poštovana,
   Ono što osećate bi otprilike i trebalo za tu starost trudnoće. Prvi pokreti ploda trudnice osećaju u različito vreme (višerotke ranije) , tako da nemate razloga za brigu, sve je u redu.
   Pozdrav

 1. Poštovani,
  imam 23 godine i jos uvijek sam nevina! U zadnjih 5 godina imam problema sa vaginalnim svrabom i svrabom u i oko anusa. Veliki mi je psihološki problem da se obratim ginekologu, pa mi je moja doktorica opšte prakse predložila da mi ona uradi vaginalni bris na bakterije i sekret. Još se nisam odlučila da li da to uradim ili ne, pošto me je strah. Molim vas, da mi u detalje objasnite postupak uzimanja vaginalnog brisa u mom slučaju (kod djevice) ? Da li se čitav štapić (vidjela sam kako izgleda) uvlači u vaginu i da li će ovaj postupak biti bolan?
  Hvala vam unaprijed!
  S' postovanjem, Marijana!

  Odgovoreno: 09. 05. 2009.
  • Dr sci. med. Slobodanka Petković

   Poštovana,
   Kod device je postupak prilično sličan kao i kod žena koje to nisu. Nemate razloga za brigu, nije bolno i nećete tako izgubiti nevinost.
   Pozdrav

 1. Zdravo,
  Javljam vam se po prvi put u nadi da ćete me posavetovati u vezi mog problema. Već godinu i po dana sam u braku i aktivno pokušavam da ostanem u drugom stanju, imam 26 god a takođe i suprug. Bila sam već kod dva ginekologa i kod mene je što se tiče ultra zvuka sve u redu, brisevi na hlamidiju, ureaplazmu i jos jedan bris ne mogu da se setim imena su bili negativni, međutim folikuli su mi slabi pa sam koristila klomifen od 100 mg jednu tabletu od 50 mg sam pila ujutru a jednu uveče, od 5 do 9 dana menstrualnog ciklusa i naravno pratila sam ih ultrazvučno svaki drugi dan od 10 dana ciklusa. Prvi put došlo je do njihovog pucanja tek 22 dana kada su bili veličine 30 mm i to uz pomoc 2 pregnila prvi sam primila 20 dana i to od 10 000 ij i nisu pukli pa sam posle dva dana primila istu dozu posle koje su pukli. Međutim taj mesec sam dobila tačno na dan inače meni su menzisi uvek na vreme dobijam na 30 dana i bezbolne su. I tog meseca sam od 5 dana opet uzimala klomefin i opet pratila ultrazvučno od 10 dana. Međutim pošto sam morala promeniti ginekologa moj sadašnji lekar mi je pratio folikulometriju taj mesec i on mi je dao pregnil od 5000 ij 16 dana ciklusa kad su folikuli bili preko 24 jer on kaže ako dobijam na 30 dana meni ovulacija mora da bude na 16 dan od ciklusa. Međutim opet sam dobila menzis i to tačno na dan, lekar mi je preporučio da ovaj mesec budem bez klomefina i evo danas mi je 10 dan ciklusa i imam 2 folikula na levom jajniku od po 13.5 i 14mm i jedan na desnom od 13 mm. Inače da ne zaboravim kod supruga je sve u redu spermatogram je normospermija. Pitam za vas savet šta da radim dalje ako mi i sada ne uspe dokle da pijem ovu terapiju kad očigledno nije do toga, molim za vaš iskreni savet.
  Unapred zahvalna Maca.

  Odgovoreno: 09. 05. 2009.
  • Dr sci. med. Slobodanka Petković

   Poštovana,
   Preporuka je da se više od 6 puta ne pokušava sa klomifenom. Ukoliko ne uspe ovoga puta, preporučujem vam na popričate sa doktorom kako bi probali sa stimulacijom ovulacije folikulostimulirajućim hormonom.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 83 pitanja