Prof. dr Milan Stefanović

Specijalista ginekologije i akušerstva

Prof. dr Milan Stefanović, Specijalista ginekologije i akušerstva

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 5121

 1. Dragi doktore,
  pre mesec i po dana morala sam da abortiram. Nakon 7 dana terapije na kontroli ostala je upala materice. Nakon jos 7 dana terapije dovicinom i ginodaktanolom doktor je rekao da je sve u redu. Ja sam za svaki slucaj uzela jedno pakovanje poliginaxa. Pre par dana osetila sam strašne bolove u stomaku i nakon pregleda konstatovana mi je teška upala jajnika, levog a desni je blago zahvaćen. Rekli su mi da zbog toga imam i bolnu stolicu jer upala pritiska debelo crevo ( ne znam bolje da objasnim) Sad primam 2g longaceph inekcije 7 dana. Takodje su mi rekli da se menstrualna krv nakuplja ali zbog upale, grlić materice se još ne otvara i da će prva nakon abortusa biti veoma bolna i obilna. Pre ovog svega bila sam potpuno zdrava ginekološki, nikad nikakavih upala niti bilo čega, iako imam 33 godine, zatrudnela sam za svega 2 meseca. Veoma sam uplašena i razočarana zbog svega što se dešava, svi mi govore da će sve biti u redu a stvari se sve gore odvijaju i komplikuju. Ja brojim dane do tri meseca od abortusa kako bih opet počela da radim na trudnoći a bojim se da će sve ovo narednu trudnoću jako odložiti ako ne i potpuno onemogućiti. Duboko sam razočarana i sobom jer sam dok sam koristila poliginax jednom dozvolila odnose sa momkom i bojim se da je to uzrok ove upale. Molim Vas recite mi šta da radim, kako da saniram sve ovo, kako da predupredim dalje komplikacije, kako da što pre dodjem do toliko željene bebe.Veoma cenim Vas rad i najviše Vas molim za neko Vaše mišljenje čak i ako nemate konkretan odgovor. Hvala unapred i puno pozdrava iz Novog Sada

  Odgovoreno: 20. 02. 2009.
  • Prof. dr Milan Stefanović

   Ja uvek imam konkretan odgovor jer kakav bi dr bio?- Mala šala- opustite se. Desila se komplikacija koja nije nemoguća [naročito posle abortusa koji ste imali]- upala adnexa tzv. Adnexitis . Th koju sada primate je ok. Ja bih dodao čepiće diklofenaka 1 uveče i tbl Orvagyla od 400 mg 2x1 7 dana. Slobodno me poslušajte - bice vam sigurno bolje. Što se tiče zatvorenosti grlića i to se dešava, ali ako se ne otvara može se izvršiti dilatacija istog- popričajte sa vašim lekarima. Saniraće se i neće ostaviti posledice, ne sekirajte se.

 1. Poštovani,
  u 13.sedmici sam trudnoće, imam 22 godine i ovo mi je prva trudnoća. Poslednji pregled ultrazvukom sam obavila u 8.sedmici. Tada je sve bilo uredu. Planiram da odem ove ili naredne sedmice opet na ultrazvučni pregled, pa Vas pitam da li imaju neki testovi i dodatni pregledi koje bih u ovom periodu trebala obaviti osim ultrazvučnog?
  Hvala

  Odgovoreno: 20. 02. 2009.
  • Prof. dr Milan Stefanović

   Ima. Od 11-14 nedelje radi se UZčni pregled na hromozomopatije [meri se vratno zadebljanje kod deteta- nuhalna translucenca, meri se nosna kost deteta i radi ductus venosus] to su UZ-cni markeri za Downov sindrom. Takodje radi se biohemijski Double screening test. Više u tekstu na sajtu: testiranje u trudnoći.

 1. Molim Vas za pomoć-savjet. U braku sam već 4 mjeseca i do tada nisam stupala u seksualne odnose. Od prošlog mjeseca sam u drugom stanju, medjutim imam problem sa bradavicama na ulazu u vaginu. Prije se nisu nikada javljale ali sada, izgleda od kako sam u trudnoći imam 2 bradavice...Zbunjena sam i uplašena, trudnoću sam otkrila pomocu testa pa ovih dana namjeravam posjetiti doktora da se to utvrdi, mada sam dva puta ponavljala test i sigurna sam ali me brinu bradavice?

  Odgovoreno: 20. 02. 2009.
  • Prof. dr Milan Stefanović

   Pa ako su kondilomi [polne bradavice] što nije nemoguće [trudnoća kao stanje smanjenog imuniteta pogoduje bujanju istih], Vaša dr će ih posle 14.te nedelje skinuti laserom ili radiotalasima. Ne plašite se unapred - sačekajte pregled.

 1. Prošlo je tri i po meseca od porodjaja, krvarila sam do četrdeset dana stalno, sad mi se dešava na svaki nekoliko dana krvarenje jedan dan ima pet nema i sve tako, zašto je to tako?

  Odgovoreno: 20. 02. 2009.
  • Prof. dr Milan Stefanović

   Hormonski ste nestabilni. Posetite svog ginekologa radi kontrolnog uz-ka.

 1. Postovani doktore, u 28. sam nedelji trudnoće i brinem jer sam se prilicno razbolela.Pocelo je kao obična prehlada sa kijavicom,ali sada počinje da mi se "spušta" na donje disajne partije.Takođe sam primetila da mi je predeo oko areole bradavice bolan na dodir,vruć i pod prstima pipam tvrdinu. Da li je to neka upala,smem li koristiti antibiotike i da li je grip štetan za bebu? Unapred zahvalna!

  Odgovoreno: 20. 02. 2009.
  • Prof. dr Milan Stefanović

   Mozete koristiti antibiotike iz grupe penicilina i Cefalosporina, ali ipak posetite ginekologa da Vas vidi. ovom periodu grip nije stetan po bebu.

Prikazano 1-5 od ukupno 5121 pitanja