Spec. dr med. Vladimir Vajs

Specijalista ginekologije i akušerstva

Telefon za zakazivanje
063/687-447

Telefon za zakazivanje

Spec. dr med. Vladimir Vajs, Specijalista ginekologije i akušerstva

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 22.02.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Specijalistički pregled ginekologa
8,140
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 9

 1. Rezultati papa testa
  Pitanje broj: #157405

  Poštovani, 

  Danas sam dobila rezultat nalaza papa testa koji glasi: u brisu brojni granulociti, srednje brojne superficijelne i intermedijerne pločaste epitelne celije, ređe parabazalne epitelije, pojedine jače degenerisane, lako uvećanih jedara. Bethesda: asc-us. Stepen cistoce: 3 grupa: iii a. Da li biste mi objasnili šta ovo znači? Da napomenem da očekujem rezultate vaginalnog i cervikalnog brisa, kao i brisa za hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. Prošle godine u martu mjesecu mi je uklonjena ranica na grliću loop ekscizijom (cin ii i cin iii). U oktobru prošle godine papa bio uredan. Hpv je bio pozitivan na visokorizične, ali u februaru kada sam radila kontrolni nalaz pokazao je negativan nalaz. 

  Odgovoreno: 20. 05. 2018.
  • Spec. dr med. Vladimir Vajs

   Poštovana,

   Pojam ascu a kod uzorkovanog pap testa predstavlja stanje koje ne može da se proglasi potpuno zdravim, ali ni lošim, odnosno atipičnim. Takav nalaz zahteva da se pap test ponovi, nakon sagledavanja testova koje ste još uradili, eventualne terapije, a u vremenskom razdoblju od tri do šest meseci. Neophodno je da uradite i kolposkopiju, odnosno da budete u kontaktu sa svojim ginekologom koji če vas voditi kroz dalja ispitivanja i provere.

   Pozdrav

 1. Vrednost progesterona
  Pitanje broj: #157406

  Poštovani,

  Imala sam prvi dan menstruaciju 09. 05. do 13. 05. 2018. mi je trajala. Danas, 18. 05. sam izvadila progesteron i iznosi 2. 34. Molim Vas da mi kažete šta to znači? Šaljem i sliku nalaza u prilog. Imam 28 godina, nikad nisam bila trudna, niti sam pokušavala. Idem kod doktorke tek u četvrtak. 

  Odgovoreno: 20. 05. 2018.
  • Spec. dr med. Vladimir Vajs

   Poštovana,

   Nivo progesterona pokazuje zadovoljavajuću vrednost za fazu ciklusa. Ostaje nepoznanica koliki je bio nivo u 3. danu ciklusa, da li su tražene ostale hormonalne pretrage, odnosno koji je bio cilj ispitivanja hormonalnog stanja? Tek sa svim tim rezultatima moguće je nešto određenije reći.
   U konkretnom slučaju vrednost zadovoljava fazu ciklusa u kojoj je merena.
   Pozdrav

 1. Uzrok spontanog pobačaja
  Pitanje broj: #157407

  Poštovani, 

  Prije šest mjeseci imala sam spontani pobačaj u devetoj sedmici trudnoće. Odrađena je kiretaža. Obavila sam par pretraga: nalaze krvi (uredni), polni hormoni (uredni), hormoni štitne žljezde (uredni), cervikalni i vaginalni bris (pronadena bakterija streptococcus faecales) na oba brisa, papa test (uredan). Zadnje što sam uradila je nalaz trombofilije koji je pokazao sljedeće: factor v leiden (1691g>a) wt (wild type) - negativna factor ii-prothrombin (20210 g>a) wt (wild type) - negativna mthfr (1298a>c) mutacija heterozigot - pozitivna mthfr (677 c>t) mutacija heterozigot -pozitivna; Zanima me da li je trombofilija ili bakterija mogla biti uzrok spontanog, i da li u narednoj trudnoći treba neka terapija sto se tiče trombofilije?

  Odgovoreno: 20. 05. 2018.
  • Spec. dr med. Vladimir Vajs

   Poštovana,

   Ako ste radili samo ove fatore na trombofiliju niste pokrili čitavu paletu mogućih uzročnika. Najbolje je da se javite ginekologu, koji Vas je uputio na pregled i otkrivanje eventualnog postojanja trombofilija, da sa njim se dogovorite koji su Vam sledeći koraci i da li je, odnosno kada je, potrebna upotreba medikamenata.

   Pozdrav

 1. Poštovani, 

  Imam jedno dete i sada bih već planirala drugu trudnoću, ali se plašim jer imam česte glavobolje godinama u nazad. Ne znam šta bih u trudnoći od lekova smela da pijem za to? Takođe imam bolove u vratnom i lumbalnom delu kičme, povremeno i vrtoglavice. Radila sa mr endokranijima, sve je u redu. Dopler krvnih sudova vrata ok, laboratorijske analize, kod orl sve ok, a snimala sam i vratni i lumbalni deo kičme, rezultati sledeći: syndroma cervicocranialis m53. 0 i prolapsus disci intervertebralis lumbalis et discorum intervertebralium aliorum cum myelopathia m51. 0 foramen arcuale atlantis. Dh l5-s1. Interesuje me koliko je ozbiljna ova dijagnoza, da li bih sa ovim smela da ostanem u drugom stanju i šta bih od lekova smela da koristim u trudnoći? Trenutno nemam nikakvu terapiju osim lekova za bolove po potrebi. I da napomenem da nemam jake bolove u donjem delu kičme, već samo kao neki tup osećaj trnjenja, nekad manje nekad više, a vratni deo me skoro svakodnevno boli i koči po malo kako kad.

  Odgovoreno: 20. 05. 2018.
  • Spec. dr med. Vladimir Vajs

   Poštovana,

   Stanje koje ste opisali nije prepreka da biste ponovno ostvarili trudnoću. U trudnoći je dozvoljena upotreba lekova koji umanjuju bolnost, ali moraju biti propisani od strane Vašeg ginekologa, tačno dozirani i prilagođeni Vašem stanju.

   Pozdrav

 1. Trudnoća posle 30
  Pitanje broj: #157411

  Poštovani,

  Imam 32 godine, moj muž 37. Zanima me da li mi možemo još da imamo decu, pošto već imamo 2. Želimo i 3., pitam zbog godina.

  Odgovoreno: 20. 05. 2018.
  • Spec. dr med. Vladimir Vajs

   Poštovana,

   Vaše godine kao i godine vašeg supruga nisu prepreka da ostvarite još potomstva.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 9 pitanja
Zakažite pregled kod Spec. dr med. Vladimir Vajs