Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80000)

  1. Imam osiječaj anksioznosti i uzimam helex 0,25 mg 1x1 i bojim se da ne postanem ovisnik dali m,ogu preči na lexaurin tbl od 1,5 ili 3 mg.

    Odgovoreno: 23. 01. 2020.
  1. jel se moze pobjediti anksioznost ili agrofobija.imam uzasan strah kad pomislim na mesta gde sam se neprijatno osecao(znojenje) sad ta mesta su mi ostale u psihu i hvata me panika kad odem tamo..jer sam se zadnji put iznojio i ispanicio do neba..i na samu pomislu znojim se.ne smem da idem na neke nastane gde sam daleko od kuce i gde ne mogu da pomognem oko mog problema...naime jednom sam se oznojio na minusne temperature na posao i od tada uvek kad udjem u kancelariju hvata me panika a nekad se i oznojim...i strah od prehlade i slicne stvari sam dobio panicni napad i sad to jos stoji..evo vec 20-ak dana...sta da radim...jel se moze ovo otstraniti??

    Odgovoreno: 23. 01. 2020.
    • Poštovani, anksiozni simptomi i simptomi panicnog napada mogu biti veoma neprijatni za osobu i zato postoji utisak da se ne mogu prevazici. Naravno da je moguce da se prevazidju i svedu na minimalnu meru, kako bi osoba adekvatno funkcionisala u razlicitim aktivnostima. Iako su su simptomi zastrasujuci, radeci na njima moguce je da se osecate dobro, da radite stvari koje ste i pre radili i uzivati. Potrebno je da potrazite pomoc  psihologa, psihoterapeuta kako biste adekvatni pristupili simptomima, otkrili uzrok anksioznosti a takodje da Vam pomogne da se suocite sa strahovima. Veoma je bitno da pocnete na vreme, jer je moguce vremenom da generalizujete strah, tacnije da se javljaju simptomi u sve vise situacija.

  1. Poštovani, Otkad je moj brat (u stanju psihoze) ubio moju majku (sa kojom sam bila JAKO bliska), osećam se loše. Pila sam ksalol, retrivol, probala antidepresiv. Sada povremeno pijem ksalol. Razdražljiva sam, beživotna, imam osećaj krivice, ponekad imam napade panike, ne mogu lako da zaspim, vidim svoju budućnost crno, osećam kao da imam ogromnu prazninu oko srca i ne vidim smisao života, osećam kao da mi se niti živi niti umire. Radim, šetam, družim se, gledam filmove ali ništa me ne usrećuje. Imam utisak da me niko ne razume pa pred njima glumim da sam u redu. Posećujem psihologa, ali mi ne pomaže preterano. Da li imam depresiju ili nešto drugo? Da li bi trebalo još nešto sem ksalola da pijem? Hvala unapred na odgovoru.

    Odgovoreno: 18. 01. 2020.
    • Postovana, bilo bi dobro da posetite psihoterapeuta. Situacija koja se dogodila nije bezazlena, dakle ostavila je posledice po psihicko zdravlje. Da biste nastavili optimalno da funkcionisete potrebano je pristupiti na slozen nacin, sa vise aspekata.  

  1. poštovani imam dijagnozu f60.8, jako sam loše! trenutačna terapija zoloft 50 ujutro i olanzapin 5 uveče! na psihoterapiji sam bio 2,5 godine, više štete nego koristi! jeli ova terapija adekvatna i ima li mi pomoći? ovo je vapaj!

    Odgovoreno: 18. 01. 2020.
    • Postovani, 

      Vezano za medikamentoznu terapiju, ona se ne moze odredjivati ovim putem. Ali ako Vam ne odgovara mozete se konsultovati sa lekarom da je koriguje. Drugo, sto se tice psihoterapije mozete promeniti psihoterapeuta ili pravac psihoterapije, mozda Vam ne odgovara pristup ili sam terapeut. To je sasvim u redu. Potpuno Vas razumem da se osecate lose, ali to je jedini nacin da pomognete sebi. 

  1. pozdrav...imam jedan problem koi se javljao jos prije godinu dve ali tada redje,sada cesto.Naime hvata me nagla vrucina iz tijela,a posebno najizrazenija u glavi oko cela,a i uopste po cijelom telu. Tada obuzima me neki strah i panika i pocne znojenje...obicno kad ne mislim na to nema ga,ali da malo pomislim i odma mi dolazi.nz sra da radim..jako je neugodno,i hvata me panika kako cu dalje,iskreno ne mogu da posetim razne drustvena mesta,izbegavam ih zbog toga.juce sam bio na neki rodjendn sa familijom i pocelo je to,napad panike ,vrucina iz tijela,pa prolazi za 304 minuta pa opet,i sve tako..molim vas dajte mi neke instrukcije,ili koju terapiju da probam..inace aktivno pocelo je prije 20 ak dana,sa pouze normalno (2-3 dana nema nista onda se opet javi) kad sam se na radno mijesto oznojio a bilo je hladno napolje,pa strah od prehlade ili takve stvari kao da mi je uslo sve to u tijelo,i sada trpim posledice..pozz i hvala

    Odgovoreno: 17. 01. 2020.
    • Ne mogu instrukcije da se daju ovim putem, preko poruka. To je nedovoljno informacija za uspostavljanje dijagnoze i terapije, i potrebno je ostvariti kontakt.

      Kod anksioznih poremecaja i panicnih napada veoma uspesno se pokazala psihoterapija. Obratite se psihologu, psihoterapeutu. Ne preporucujem upotrebu lekova jer zazivaju zavisnost. 

Prikazano 11-15 od ukupno 2173 pitanja