Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79025)

  1. Postovanje. Od hepatitisa C sam se lecila 2015.godine,genotip 1. Nakon toga do 2016. sam redovno radila PCR test koji je bio negativan. Od tada do danas sam samo u krvi vadila ast i alt i UVEK ali UVEK su bili niski jako (10,6,)otprilike. Medjutim pre nekoliko dana sam otisla da uradim pcr i on je pokazao 18900000 ul/ml. Nisam imala nikakav rizik,nikakve simptome i moja doktorka je cak zahtevala da se test odradi opet. Medjutim dok cekam sam uradila biohenijske analize opet(koje radim svaka 3meseca),i moji nalazi su idealni. Tu su bilirubin ukupni i dir.,ast,alt,gama gt,alk.fosfataza i ck-nac. Moje pitanje vama je ,da li je moguce da su mi rezultati tako dobri i da se nista ne pokazuje u krvnoj slici ili mogu ipak malo da se nadam da je test ne tacan jer je sve tako kako je? Mnogo bi mo znacio odgovor. U napred zahvalna

    Odgovoreno: 04. 10. 2019.
  1. U toku trudnoće saznali smo da je supruga nosilac HCV-a. Nema nikakvih komplikacija, transaminaze su u granicama normale (15-20) na svim, mesečno rađenim laboratorijskim nalazima, kao i ostale analize. Ulazi u deveti mesec trudnoće i u dilemi smo najpre oko porođaja, da li carskim ili prirodnim putem, kako bebu ne bi izložili opasnosti od zaraze. Iz istog razloga imamo i dilemu da li dojiti ili ne? Želeli bismo stručno mišljenje infektologa, kako bi doneli odluku.

    Odgovoreno: 04. 10. 2019.
    • Vertikalno prenošenje HCV  s majke na dete je samo oko 5%. eVo nekih preporuka iz relevantne literature: We recommend that direct-acting antiviral regimens only be used in the setting of a clinical trial or that antiviral treatment be deferred to the postpartum period as direct-acting antiviral regimens are not currently approved for use in pregnancy (GRADE 1C). (5) We suggest that if invasive prenatal diagnostic testing is requested, women be counseled that data on the risk of vertical transmission are reassuring but limited; amniocentesis is recommended over chorionic villus sampling given the lack of data on the latter (GRADE 2C). (6) We recommend against cesarean delivery solely for the indication of hepatitis C virus (GRADE 1B). (7) We recommend that obstetric care providers avoid internal fetal monitoring, prolonged rupture of membranes, and episiotomy in managing labor in hepatitis C virus-positive women (GRADE 1B). (8) We recommend that providers not discourage breast-feeding based on a positive hepatitis C virus infection status (GRADE 1A).

  1. Postovani, imam problem sa cestim izbijanjem herpesa na usnama zadnje 3 godine. Pre toga ga nikada nisam imao a od tada ga imam 2 do 3 puta mesecno tokom cele godine. Bukvalno cim jedan zaceli posle par dana pojavi se drugi na drugom mestu i tako vec nekoliko godina. Da napomenem da se bavim sportom i hranim zdravo. Retko se razboljevam, redje nego vecina populacije. Grip nisam imao godinama. Uvek se osecam jako i zdravo. Tako da mislim da nemam problem sa imunitetom. Ne znam kako da se izborim sa tom napascu? Lekaru koje oblasti da se javim? Sta mi je uopste ciniti??? Hvala unapred!

    Odgovoreno: 04. 10. 2019.
  1. Povratak hepatitisa C
    Pitanje broj: #163918

    Imala sam hepatitis C i uspešno ga izlečila 2015. godine (Genotip 1). Nakon toga se testirala i uvek je PCR negativan. Dodatno sam radila analize krvi ast alt gama gt i sl. Međutim, i ako nikakav rizik nisam imala test je sada pokazao pozitivno. Ni moja doktorka ne može da veruje i tražila je ponovno test. Ja sam nakon dan od toga otišla i odradila opet sve analize, ast i alt su 10 i 8, kao i bilirubirin i sve ostalo je u nivou normale, a na tom testu pise preko 18000000 nečega u ml.

    Da li je moguće da su mi alt, ast i sve ostalo konstatno u redu, a da je test pozitivan? Ne mogu da iščekam novi rezultat pcr, ali zar ne bi trebalo bar nešto da je povišeno (krv vadim svaka 3 meseca)?

    Odgovoreno: 18. 09. 2019.
  1. Kontakt sa Epstein-Barr virusom
    Pitanje broj: #163678

    Drugarici je juče dijagnostikovana mononukleoza. Prve simptome je pokazivala pre 7 dana. Par dana pre nego što su se simptomi pojavili, pili smo iz iste flašice. Da li postoji neki način da saznam da li ću se i sam razboleti pre prvih simptoma i da li sam imao kontakt sa epstein barr virusom u prošlosti?

    Odgovoreno: 01. 09. 2019.

Prikazano 6-10 od ukupno 1787 pitanja