Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79047)

  1. Poštovani Pre 20 dana imao sam zaštićeni seksualni odnos sa devojkom koju ne poznajem najbolje. U jednom trenutku sam prstom penetrirao unutar vagine,i tek nakon nekoliko minuta setio se da bas na tom prstu imam posekotinu dužine oko 1 cm ili manje koja je nastala samo 24 sata pre tog odnosa. Posekotina nije mnogo krvarila kad sam se potekao, možda nesto vrlo malo neprimetno. Da li ima šanse da sam inficiran HIV-om preko te posekotine, naravno ako je devojka HiV +. Nakon nekoliko dana pa evo i nakon 20 dana, ja imam problema sa grlom, kao da je upaljeno malo ali nemam temperaturu, čak mislim i da su mi pljuvačne žlezde ispod jezika u vratu blago otekle ali to je možda samo deo aksioznosti u kojoj se nalazim. Da li mislite da je ovo neka bakterija ili drugi virus ili ima sansa da je Hiv? Unapred hvala

    Odgovoreno: 08. 11. 2019.
    • U našm regionu je malo vrovatno HIV steći od žene. A vaš je  rizik teoretske prirode, ne može seisklučiti i sada je vreme da uradite test na HIV antitela i odagnate te sumnje. A tegobe koj ste nabrojali su vrlo nespecifične i deluju benigno.

  1. Postovani doktore krajem 2017godine imao sam rizican odnos. U septembru 2018 zbog ucestale malaksalosti i preznojavanja radio sam krvnu sliku leukociti 6.4 neutrofili 82 % limfociti 10% limfociti apso.broj 0,7 sedimentacija 4 ostalo u granicama test na hiv negativan. Tri meseca kasnije leukociti 4,5 neutrofili 67% limfociti 25% limfociti apso broj 1,1 sedimentacija 7 opet radjen test na hiv negativan. Tokom 2019 leukociti su mi oko 5 limfociti 26-27% apso broj 1,3 i treci test negativan. Ja se i dalje osecam malaksalo i umorno. Kakvo je vase misljenje o mom problemu? Dali je potrebno raditi PCR na hiv? Dali je sve jedno dali se testovi rade u privatnoj ili drzavnoj laboratoriji?

    Odgovoreno: 25. 10. 2019.
  1. Postovani unazad 9 godina pijem stocrin i kivexu poceo sam sa cd4 280 sada su mi 950 kad imaju pcr bio je negativan pa me interesuje sledece 1 da li je dobar odgovor na terapiju i kolko dugo mogu da je uzimam. 2 da li sam manje infektivniji zbog dece pitam

    Odgovoreno: 25. 10. 2019.
  1. Postovani,

    devojka ima kandidu u ustima, vagini i digestivnom traktu. Poslednjih 3 nedelje prilikom mokrenja pocelo je da me pecka. Pomislio sam na bakterijsku infekciju i popio sam kutiju Hemomicina i Marocena. Kako sam terapiju popio stanje se pogorsavalo tako sto sam dobio sekret koji je zuto bele boje i curi iz polnog organa. Posumnjao sam na Kandidu i popio sam Fluconal 150mg Posle prve tablete stanje je bilo malo bolje, sekret se smanjio ali peckanje je ostalo. Dao sam urin na urinokulturu i na gljivice. Rezultati su negativni. Posle 4 dana popio sam jos dve tablete dan za danom i sekret je skoro nestao ali peckanje je ostalo. Kako su dani prolazili ja sam uveo dijetu i sada sam ukljucio Nistatin. U medjuvremenu dok sam pod terapijom dao sam bris uretre na kandidu i nalaz je negativan..

    Sada lecim kandidu na jeziku jer imam blage bele naslage i drzim dijetu. Polni organ mi je jako bolan. Osecam kako mi cela Uretra upaljena i uvece dok spavam imam problema gde prilikom erekcije dobijem jake bolove u vidu zarenja koji prodju posto erekcija prestane. Bolovi su prisutni i preko dana. Glavic je jako crven i bolan.

    Sada pijem Nistatin i mazem Kanesten kremu dok u usta uzimam Daktanol.

    Stanje na polonom organu je bolje. Nocas sam posle minimum 6 neprespavanih noci mogao da spavam jer sam polni organ prvo namazao Kanestenom pa sam ga umotao sa prijanjajucom folijom (obrezan sam pa mi sva mast ode na ves). Kako sam ovo poceo da primenjujem bolje se osecam.

    Da li Vam je poznat slucaj ovakve kandidijaze. Da li mozete da mi nesto preporucite za dalje lecenje

    Trenutno nemam osiguranje da bih otisao kod lekara jer smo kolege i cekam transfer za Nemacku jer pocetkom novembra trebam da pocnem da radim.

    Hvala na odgovoru.

    Lep pozdrav, Milos

    Odgovoreno: 25. 10. 2019.
    • Moguće je da je u pitanju urogenitalna kandidijaz i nIsttin n može biti od koriti,mo

      e loaklna primena mikonzola(Dactanol), ali je najopravdaniej uziamti flukonazol 10 dana, po 200mg dnevno u jednoj dnevnoj dozi

  1. Postovani profesore, zanima me mogu li virusi da izazovu blagu hronicnu upalu grla sa subfebrilnoscu 37-37.3?

    Odgovoreno: 18. 10. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 1787 pitanja