Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80609)

  1. Doktore, uz veloko poštovanje imam jedno pitanje.

    Imam dva sina: 13 i 16 godina i uplatili smo letovanje u Grčku za 21.07.2020. godine. U pitanju je Hanioti.

    Vrlo vas cenim i poštujem Vaše znanje i interesuje me da li treba ići ove godine, u navedenom terminu, u Grčku?

    Unapred se zahvaljujem!

     

    Odgovoreno: 24. 05. 2020.
    • Smatram da nema razloga da ne odete, samo vodite računa o bliskim kontaktima sa ljudima, koje bi trebalo izbegavati.

  1. Postovani, da li se neka polna bolest prenosi ako se pije iz iste case? Na primer ako krvare desni pa na taj nacin ili bilo kako preko case?

    Odgovoreno: 23. 05. 2020.
  1. Postovani, Da li mozete da mi odgovorite da sledece pitanje. Koje sve polne bolesti mogu da se prenesu oralnim putem a da ne ispoljavaju simptome? Poslednji put sam imao rizican takav odnos pre 2 godine i bas nikakve simptome ni za sta nisam imao ,testirao sam se na HIV, hlamidiju ,ureaplazmu i mikoplazmu i bilo je negativno ,pa me zanima da li bih trebalo na jos nesto da se testiram. Hvala.

    Odgovoreno: 21. 05. 2020.
  1. Pre sedam godina sam prelezao opticki neuritis a zatim i ozbiljnu upalu pluca koja je trajala godinu dana. Nikakvi patogeni nisu detektovani, te sam posle lezanja u klinici Knez Selo otpusten kuci sa veoma blago povecanim Ig i dijagnozom sarkoidoza. Pronizom mi jeste pomogao, ali nikada u potpunosti. Sta vise, posle 5 godina koriscenja shvatio sam da se tu radilo samo o placebo efektu. Vise ga ne koristim i osecam se jednako kao i za vreme koriscenja pronizona, ako ne za nijansu bolje. Medjutim, trenutno me muci jedna pomisao, koju sam upravo shvatio. Sve osobe u mojoj blizini su pocele da pokazuju slicne simptome. Da li je moguce da ja zapravo nikad nisam imao sarkoidozu i da vec sedam godina sejem neki virus u opstu populaciju ?

    Odgovoreno: 21. 05. 2020.
    • vrlo je malo verovatno da optički neuritis izaziva neka lako prenosiva infekcija- u prilogu je tekst iz udžbenika

       

  1. Poštovani, Da li antitela na korona virus i/ili prisustvo samog virusa u krvi, mogu da utiču na tačnost testa na hiv? Odnosno, da li je ok u vreme epidemije korona virusom raditi test na hiv bez bojazni od lažno pozitivnog rezultata? Pitam, zbog informacije koja se pojavila u medijima da je covid 19 posledica eksperimenta sa hiv vakcinom te da sadrži delove hiv virusa. Zahvaljujem

    Odgovoreno: 21. 05. 2020.

Prikazano 1-5 od ukupno 1906 pitanja