Psiholog Milica Mikić Grčkarac

Psiholog

Telefon za zakazivanje
063/687-460

Telefon za zakazivanje

Psiholog Milica Mikić Grčkarac, Psiholog

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063/687-460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 111

 1. Poštovanje Da li opsesivne misli(agresivne),moraju da se leče samo terapijom lekovima I zbog čega? Unapred hvala

  Odgovoreno: 30. 11. 2021.
  • Psiholog Milica Mikić Grčkarac

   Ne mora, mozete se odluciti za psihoterapiju. 

 1. Poštovani, početkom godine sam imala veoma stresnu situaciju, mom starijem detetu je dijagnostikovan dijabetes. Od tada meni počinju da drhte ruke, kreće vrtoglavica kad god njemu nije dobro. Kom specijalisti da se javim?

  Odgovoreno: 23. 03. 2021.
  • Psiholog Milica Mikić Grčkarac

   Psihologu, psihoterapeutu ako je rec o reakciji na stres, ako je fizioloski sve u redu.

 1. Postovani,

  imala sam probleme sa panicnim napadima i bila sam pod terapijom nekih 6 meseci a zatim sam terapiju prekinula na svoju ruku, tacnije u martu 2020. Cesto sam nakog toga uzimala lekove kao sto su bromozepan ili ksalol kad god sam bila uznemirena.Vec nekoliko meseci primetila sam da se tresem, imam osecaj kao da nisam svesna nicega i imam problem s koncentracijom prilikom ucenja posto imam 20 godina i studiram.Cesto se osecam depresivno i imam misli o samoubistvu posto vise ne mogu da se borim zaista.Inace imam preteran strah od ludila i pshickih bolesti.Molim vas da mi pomognete i date misljenje da li je ovo mozda sizofrenija koje se jako plasim,vise je neizdrzljivo.

  Unapred hvala

  Odgovoreno: 29. 01. 2021.
  • Psiholog Milica Mikić Grčkarac

   Poštovana, navedene simptome koje ste opisali ukazuju na panicni napad, ne shizofreniju. Panicni napadi treba da se tretiraju: psihoterapija i farmakoterapija u nekim slucajevima. Nelecenjem simptomi se mogu pogorsati. 

 1. Da li je u redu biti nevin sa 27-30 godine?

  Odgovoreno: 14. 12. 2020.
  • Psiholog Milica Mikić Grčkarac

   U redu je.

 1. Postovani Vec 6 dana imam problema sa spavanjem.Nekako uspem da zaspim ali se budim u toku noci redovno pa opet tesko zaspim,ali zaspim.Npr nocas sam zaspao u 11 h probudio se u 02:30 pa nisam spavao do 04:00 i onda spavao do 08.20. S obzirom da sam anksiozan sa vremena na vreme mogu da povezem sa tim,ali neznam pravi uzrok,jer ja se dobro osecam radim svoje dnevne aktivnosti bez problema,raspolozenje je dobro,neznam odakle mi ta nesanica.Pored toga sto imam problema sa spavanjem zuji mi malo u usima pa mogu da povezem sa tim istim problemom,inace koristim valerijanuza lakse usnivanje ali mislim da mi ne pomaze mnogo.Voleo bih cuti Vase misljenje. Hvala

  Odgovoreno: 05. 11. 2020.
  • Psiholog Milica Mikić Grčkarac

   Moze biti od anksioznosti, napetosti...da li brinete o necemu? Da li Vas nesto tisti? To je sa psiholoskog aspekta ako je organski sve u redu. 

Prikazano 1-5 od ukupno 111 pitanja
Zakažite pregled kod Psiholog Milica Mikić Grčkarac