1. Pitanje broj: #169711

    Poštovani, vaše mišljenje u vezi Ibutamoren i ligandrola (Sarms). Da li je ok koristiti ih za povećanje mišićne mase? Veoma tesko dobijam misićnu masu, genetika i malo hipertireoza ali su rezultati ok.... S, poštovanjem Zoran Ilić

    Odgovoreno: 12. 08. 2020.
    • Poštovanje Zorane,

      ligandrol i ibutamoren mogu poslužiti toj svrsi ali vrlo je značajno da znate da imaju nuspojava, bez obzira što na internetu uglavnom piše da su bezbedni. Svaka supstanca koja nas menja hemijski povlači sa sobom kaskadu promena u telu. Na koju stranu to može otići ne zna se jer su mehanizmi dejstva ne baš poznati. Radi se o relativno novim supstancama na, uslovno rečeno, slobodnom tržištu i nisu ispitani dovoljno. Još jedno ne je zbog toga da na našim prostorima ima mnogo lažnjaka. Original SARM je jako skup, tako da za 25-40e ne možete očekivati proverenu supstancu. I, da, Ibutamoren nije SARM.

       

      Savet je da se držite dalje od bilo kojih pojačivača performansi tog tipa i da razmotrite da vam je plan treninga i ishrane dobar, da li pravilno izvodite vežbe, kakav vam je san itd. I ukoliko niste sigurno da je to pod kontrolom onda se obratite nekom treneru da bar dobijete program treninga i ishrane i probate prvo sa tim.

Ostavite komentar