Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80817)

  1. Postovani, imam 30 godina i moj problem sastoji se u tome da ne mogu da dozivim orgazam pri odnosu sa partnerom, dok mogu kada masturbiram! I nikada do sada u svom zivotu nisam uspeo da postignem orgazam kroz sex sa drugom osobom! Citao sam da se ova pojava zove "Inhibirani orgazam" ali i dalje ne znam kome da se obratim za pomoc! Bio sam u jednoj seksoloskoj ordinaciji u Beogradu, ali nisu mi mnogo pomogli! Zakljucak lekara je da je najverovatnije sa erektilnom funkcijom sve u redu, ali da su u pitanju psiholoski faktori! Kome i gde da se obratim da resim ovaj frustrirajuci problem?

    Odgovoreno: 25. 12. 2007.
    • Ako na bilo koji nacin mozete da dostignete erekciju i ejakulaciju, pa makar to bilo i masturbacijom, a u drugim slucajevima to nije moguce, najverovatnije se radi o psihogenom uzroku. Javite se psihijatru - seksologu za pomoc. Kome, to nisam u mogucnosti da vam kazem, obzirom da nemam podatak odakle ste, kao i ko se time bavi u vasem mestu. Najbolje je da se raspitate ili javite bilo kom psihijatru, pa ce Vas dalje uputiti kolegi koji se time bavi ili ce Vam pruziti neophodnu pomoc.

  1. Da li osobe sa miastenijom smeju da vezbaju? Sta se njima preporucuje  kao vid rekreacije? I ako vezbaju, kojim intenzitetom?   Hvala

    Odgovoreno: 25. 12. 2007.
    • Postovana,  van pogorsanja (krize) rekreacija zavisi od trenutnog zdravstvenog stanja.  Sto znaci nije zabranjeno vezbanje, naravno ne treba se izlagati  preteranim naporima. Miastenija ima svoje oblike prema kojima postoje i  simptomi (ako postoji samo zahvacenost misica gutanja, zamorljivost kapaka  i dr.) pa prema tome treba prilagoditi samo rekreativni tip vezbanja i to  oblik koji prija vasem organizmu sto cete sami odrediti.  Pozdrav

  1. Molim vas za odgovor koliko su povezani okostavanje kicme sa napadima panike usled nesvestica i loseg mentalnog stanja koje ima bolesnik,i da li je moguce da se od takvih trauma dobije socijalna fobija? Da li sam pacijent moze da prepozna neku od fobija jer mislim da se ona u toj mentalnoj krizi moze stopiti sa simptomima tako da tek posle izlecenja ili ublazavanja simptoma okostavanja ja primecujem da su mi ostali neki strahovi i to obicno u prisustvu ljudi,pocinjem lose da se osecam sto nije ni malo prijatno.Zaista ako se radi o socijalnoj fobiji hteo bih da se lecim jer to nije ni malo naivno stanje za bolesnika.Ako se znaci radi o strahovima molim za vase misljenje dali je to nasledje okostavanja kicme i da li postoji mogucnost da prodju sami jer su mi tegobe okostavanja kicme prosle ili moram sto pre na lecenje.Nadam se da sam zaokupio vasu paznju,jer bi mi odgovor ipak veoma znacio da znam koje korake da preduzmam.Ako se radi o fobiji najverovatnije bih kod vas na le! cenje jer sam nekako u svim ovim odgovorima stekao utisak da ste strucnjak sa velikim iskustvom a to je preduslov za uspesno izlecenje.Jos samo da napomenem da vise nemam nesvestice i mentalno se mnogo bolje osecam jer sam kicmu skoro izlecio,ali mislim da su strahovi ipak ostali i to u prisustvu ljudi i situacija odakle nemogu bas kad pozelim da odem jer bih izazvao njihovo cudjenje pa se tada sve gore osecam,cak sam primetio da ako neko izadje iz prostorije mislim manje nas ostane odmah se bolje osecam.Molim za pomoc nezelim da mi najbolje godine prodju u strahovima da ce mi biti lose.

    Odgovoreno: 25. 12. 2007.
    • Sto se tice okostavanja i simptoma koji se mogu javiti - poput vrtoglavica i nesvestica, trnjenja i bolova u glavi (pogotovu ako je okostavanje u vretnom delu kicme), one mogu da budu dobra podloga kod osoba koje su sklone strahovima za javljanje recimo, panicnog poremecaja ili hipohondrije. Socijalna fobija uglavnom nije povezana sa tim. Mogu se javiti strahovi u sklopu panicnog poremecaja vezani za socijalnu situaciju, odnosno strah "sta ce ljudi pomisliti ako se onesvestim ili padnem u njihovom prisustvu" ali to nije u pravom smislu socijalna fobija i u tom slucaju se daje terapija koja resava panicni poremecaj. Svakako treba da se javite lekaru ako se Vase tegobe nisu smanjile toliko da Vam vise ne smetaju u svakodnevnom funkcionisanju i ako Vam i dalje remete kvalitet zivota.

  1. DOBAR DAN UROLOG MI JE PREPORUČIO TABLETE GINKA BILOBE ZBOG SLABE POTENCIJE UZROKOVANE SSRI ANTIDEPRESIVIMA,KADA SAM IH KUPIO NA KUTIJI JE PISALO DA KO KORISTI ANTIDEPRESIVE TREBA DA SE KONSULTUJE SA LEKAROM. DA LI VI MOŽETE DA MI KAŽETE DA LI8 MOGU DA KORISTIM GINKO PUNO HVALA

    Odgovoreno: 25. 12. 2007.
    • Mozete koristiti ovaj preparat, ali nisam sigurna koliko ce Vam pomoci. Kod seksualnih problema izazvanih upotrebom SSRI postoje sledece strategije. Najpre, mogu se smanjiti doze, ako to Vase osnovno psihicko stanje dozvoljava. Zatim se moze zameniti lek sa nekim drugim koji ne daje takve posledice ili ih daje u manjem obimu. Kod pojedinih lekova sa kracim poluzivotom, mozete odloziti uzimanje leka nakon seksualnog odnosa ili preskociti dozu (sto moze biti mac sa dve ostrice i dovesti do pogorsanja osnovne bolesti pa se bas i ne preporucuje). Ako je neophodno da i dalje uzimate isti lek, onda se mogu dodati lekovi poput mirtazepina (Remeron, Celixta), koji deluje tako da blokira nezeljene seksualne efekte. Ako se konkretno radi o poremecaju potencije, onda se mogu koristiti lekovi za potenciju poput Cialisa. Naravno, verujem da znate, ali da ipak jos jednom pomenem, najbolje je da lekar - psihijatar, zavisno od toga od koje bolesti bolujete, u kojoj ste fazi tretmana, koji Vam lekovi prijaju a koji ne, kao i da li imate neku od telesnih oboljenja, odredi koji je od ovih mogucnosti najprikladnija za Vas! Ono sto moze da se desi je i da su seksualni problemi izazvani osnovnom bolescu a ne upotrebom antidepresiva. To je slucaj ako su seksualni poremecaji postojali i pre upotrebe ovih medikamenata. Onda se seksualne tegobe povlace upotrebom antidepresiva, obzirom da lecenjem osnovne bolesti, dolazi do povlacenja njenih simptoma, pored ostalog i seksualnih problema.

  1. DR Olivera, zanima me da li se sa Rivotrila moze preci na Cipralex i da li su moguce neke posledice tj. koje?

    Odgovoreno: 25. 12. 2007.
    • Sa Rivotrila se moze preci na Cipralex, ali najbolje ne naglo. Kad god se iskljucuje Rivotril predlaze se postepena redukcija doze i paralelno sa tim, ukljucenje drugog leka koji ce resavati osnovne probleme koji kod pacijenta postoje. Koliko brzo, koju dozu i u kom vremenskom intervalu treba smanjivati Rivotril i koliko brzo treba ukljuciti drugi lek, odrdjuje jedino psihijatar i nije pozeljno da se to radi bez strucne pomoci lekara jer mogu da se jave neki veoma neprijatni nezeljeni efekti!

Prikazano 78381-78385 od ukupno 80496 pitanja