Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79130)

  1. Draga doktorka imam problem sa svojom ćerkicom.Teodora im dve godine i u oktobru smo krenuli u vrtić.naravno da se ubrto razbolela,znam da je to normano,ali mislim da nije normalno da ona od tada kontantno kašlje nekad više ili manje ali kašalj je prisutan kao i sline iz nosa.Kada bih je odvela kod lekara reklo bi mi samo da je puna sekreta koji treba da izbaci.Pili smo svašta aloprol,Eritromicin,Bronhikum pa i Aloprol,zatim Fluimicil 200.I opet ništa.Pila je i beli slez.Na svu sreću ona jede sve tako da nam to nije problem mada svremena na vreme nam je hemoglobin ispod normale 98L,alo lekari su rekli da to nije ništa strašno.Znam da je poruka duga ali sve to predugo traje i jako sam zabrinuta.KAKO DA ONA IZBACI TO IZ SEBE?Unapred zahvalna Nataša i Teodora.

    Odgovoreno: 13. 04. 2007.


    • Postovana, Ucestale infekcije gornjih respiratornih puteva uobicajena su pojava prilikom polaska u vrtic. Ipak neka deca imaju znacajno vise problema od drugih i ukoliko se ove tegobe odrzavaju neophodno je, ukoliko takva mogucnost postoji u Vasem mestu, da se uradi bakteriolosko ispitivanje nosnog sadrzaja i testira nivo IgA. Najcesce se ovakvi problemi javljaju kod dece koja imaju urodjeni deficit u stvaranju prirodnog odbrambenog antitela (IgA), a to je svako osamdeseto dete. Izbegavajte antibiotike,ukoliko dete nema temperaturu ili upalu uha. Ponekad je u ove dece problem i uvecanje treceg krajnika, pa je pozeljno da ga pregleda ORL specijalista i preporuci terapiju. Cesto se pozitivni efekti postizu i kontinuiranom primenom antihistaminika (Sir Claritine) u toku dva do tri meseca. Ukoliko ispitivanja ne mozete uraditi u vasem mestu, zatrazite uput za Deciju internu kliniku Nis.

  1. Gospodine dr.Milicu,imam jedan problem,tacnije imam herniju-kilu preponsku koju sam dobio jos kao mali sa nekih 5-6 godina.Od tada do dan danas nisam otisao na operaciju da to resim iako znam da je to rutinski zahvat pomalo imam strah. Recite mi molim Vas,posto je pocela da se spusta na desni testis koliko moze da bude opasno ukoliko se kako se to kaze ukljesti.Da li mogu zbog toga da imam problem sa potencijom,i da li moze da dodje do neke vrste karcinoma testisa sto me narocito plasi.Sada imam 30 godina i do sada me je samo jednom zabolelo jako pre nekih 3 godine.Molim Vas za odgovor na ovih par pitanja.Unapred HVALA.

    Odgovoreno: 13. 04. 2007.


    • Postovani Nenade, Ne postoji mogucnost da kila predje u bilo koji oblik karcinoma pa ni u karcinom testisa. Opasnost postoji ako dodje do ukljestena creva. U tom slucaju moze doci do pucanja creva i pojava peritonitisa i smrti. Operisite kilu i resite problem. Operacija je zaista rutinska.
      Pozdrav
      ass dr med sc Dragan Milic

  1. Poštovani gospodine Miliću, Molim Vas da mi odgovorite na slijedeća pitanja: - Šta znači dijagnoza: Haematothorax lat. sin.? - šta može biti uzrok Haematothoraxa? - šta može biti uzrok nakupljanja tečnosti u bazalnom dijelu pluća? - da li je ta bolest opasna po život i na koji način je ugrožen život, > odnosno šta treba učiniti da se život spasi? - ukoliko je iz organizna izvađeno krvi više od 800 mililitara da li je > potrebno vršiti nadoknadu krvi? - šta znači "punkcija" a šta "evakuacija" sadržaja u medicinskom smislu? - šta označava oznaka: T-302,Š: 860, 808. koja je data na otpusnoj listi > od 1996. godine, Unaprijed se zahvaljujem na Vašim odgovorima.

    Odgovoreno: 13. 04. 2007.


    • Postovani Borislave, Brojna stanja mogu dovesti do HT od onih manje opasnih (pneumonije, silikoze...) pa do onih najtezih (karcinomi ..) itd. HT oznacava prisustvo krvi u plucnoj maramici koje moze dovesti do disfunkcije pluca i otezanog disanja. Leci se torakalnom punkcijom odnosno plasiranjem igle u prostor plucne maramice i odstranjenjem krvi. U zavisnosti od vrednosti krvne slike vrsi se nadoknada eritrocita. Ovo stanje zahteva uvek ozbiljnost i dodatna ispitivanja kako bi se identifikovao urok.
      Pozdrav,
      ass dr med sc Dragan Milic

  1. Poštovani pre dve godine odstranjene su mi obe dojke i stavljeni inplantati.Prilikom operacije pukao je grudni mišić leve dojke koji je premošćen sa trbušnih mišića.Hirurški nemam problema,ali me zanima da li mogu da radim vezbe koje podrazumevaju zgibove,stoj na rukama,obizanje tela na rukama i sl što podrazumeva popriličnu aktivaciju grudnog mišića.

    Odgovoreno: 13. 04. 2007.

    • Postovana Gosp Nevena, Najbolje je da ovo pitanje postaviti hirurgu koji vas je operisao. Ne razumem zasto je bila potrebna plastika misica i o kakvom "pucanju" grudnog misica se radi. U principu ne bi trebalo da imate bilo kakva ogranicenja.
      S postovanjem,
      ass dr med sc Dragan Milic

  1. postovani, molim Vas da mo odgovorite koji su simptomi upale slepog creva, i kada se javiti lekaru? da li je svaki bol na desnoj strani ispod pupka, tj. u donjem stomaku znak upale slepog creva? hvala

    Odgovoreno: 13. 04. 2007.

    • Postovani Veljo, Naravno da svaki bol na desnoj strani ispod pupka nije znak upale slepog creva. Appendicitis ili zapaljenje slepog creva praceno je bolom koji je intenzivan i koji je progresivan i ne prestaje. Takodje postoji i povecan broj leukocita u krvi kao i razlika u telesnoj temperaturi merenoj u pazuhu i rektalno za vise od 1 C. Jedino lekar-hirurg moze proceniti na osnovu klinickog pregleda da li je neophodna operacija ili ne.
      Pozdrav, ass dr med sc Dragan Milic

Prikazano 78376-78380 od ukupno 78857 pitanja